Hawt.

Nu i eftermiddags avslutade jag 'New Moon'. Det är nog tredje gången jag läst den? Jag är inte säker, ska läsa bok 3 och 4 igen innan jag gör ett definitivt uttalande. Som det känns nu är det dock min favorit i serien, vilket helt beror på att jag gillar Jacob så himla mycket! Jag blir så arg på Bella när hon bara offrar allt hals över huvud för Edward i slutet av boken och, i princip, kastar hela relationen hon byggt upp med Jacob i papperskorgen... Det känns svagt gjort av henne. Och jag tycker så synd om Jacob med!
Jag skulle själv vilja vara en vampyr, men jag skulle lätt välja en varulv över en vampyr anyday! Det är ju mycket mysigare att krama en kamin än en frys!?! Jag som är så frusen jämt också, helt perfekt. ;D

Btw, jag har ju alldeles glömt bort att berätta; Erik har köpt Guitar Hero! :D Både tvåan, trean och en gitarr (finally!). Det ligger i Skivarp och väntar på oss, vi måste bara få avin med posten så vi kan hämta ut det. Sen blir det lira av!




Dagens låt: Eyes On Fire - Blue Foundation

Advent.

Nu har jag officiellt startat julen 2008! Min nya julstjärna är på plats och jag kunde givetvis inte hålla mig från att sätta på lite julmusik också... :D Jag smygstartade med Fairytale of New York för några veckor sedan -bara för att det är den bästa jullåten ever- men nu kör vi på riktigt. Sleigh Ride, When Christmas Comes To Town, Rockin Robin och alla andra klassiker! Mysigt värre. Synd att snön kom förra helgen bara, hade varit perfekt med ett vitt täcke utanför fönstret just nu. Och för första gången på länge så känner jag mig lycklig, på riktigt! Oh så härligt!






Dagens låt: Sleigh Ride - Elliot Minor

I-landsproblem.

Just nu är vårt badrum och hallen utanför mitt rum helt upp och ner. Badrummet är, i stort sett, tömt på allt innehåll vilket istället provisoriskt har flyttats ut i hallen. Pappa har tapetserat den delen väggarna som inte är täckta av klinkers så nu får vi inte duscha där inne på ett tag. Hej fett hår! Det gäller också att komma ihåg att ta med alla flaskor, burkar, handdukar och dylikt med sig in i badrummet från hallen så fort man ska använda det... Plus att det inte längre finns någon spegel därinne - badrumsskåpet är ju också nertaget från väggen - så vill man spegla sig får man vackert göra det ute i hallen. Ljuset där är ju jättebra också! Man får se till att spegla sig under dom timmarna det faktiskt är ljust utomhus, det är nämligen bara då man ser något. Eller det kanske bara är bra, förresten? Kanske borde jag istället spegla mig i mörker, då är man ju lyckligt ovetandes om vad som faktiskt tittar tillbaka på en från spegelvärlden. Nu låter det som om jag har ett monster boendes i min spegel... Nej fy vad skumt det här blev nu! Jag ska nog gå och dricka kaffe istället.

Ikväll är jag barnvakt från 18.30, mysigt!




Dagens låt: New Born - Muse

November-seg...

November-tröttheten har verkligen satt in nu. Dom två senaste morgnarna har jag varit så hemskt trött när alarmet har satt igång att jag knappt varit medveten om det... Detta trots att jag gått och lagt mig och somnat i rimlig tid. Problemet är att tröttheten sen inte går över efter ett par timmar utan håller i sig större delen av dagen. Jag känner mig helt tung och orkeslös i hela kroppen! Så eftersom jag inte har något särskilt inplanerat har jag därför bestämt mig för att fylla upp dagen med (hela) två huvudaktiviteter; lyssna på Muse och läsa.
Jag är ledsen men jag är så trött i skalet att jag inte kommer mig för att författa ett vettigt inlägg, trots att jag vill! Jag har massor av grejer på lager som jag hade tänkt ta upp men jag får väl spara det till ett annat tillfälle så det blir något vettigt av det och inte en massa svammel.




Dagens låt: Sing For Absolution - Muse

Muse is a muse!

Jag förstår verkligen varför Stephanie Meyer är så förtjust i det brittiska bandet Muse. När man sätter på ett av deras album, lutar sig tillbaka och verkligen lyssnar på texterna, melodierna och arrangemangen så händer något. Plötsligt flödar inspirationen och man får en sådan stark lust att själv skriva en roman eller komponera ett eget musikstycke på piano (precis som Edward gör till Bella).

När man lyssnar på Muse så kan man, på något underligt sätt, ana exakt varifrån Edwards, Bellas, Jacobs och alla dom andra karaktärernas öden och äventyr har sitt ursprung. Det är kanske inte så konstigt, tycker ni, eftersom Muse var en stor inspirationskälla för just The Twilight Saga men visst är det spännande att tänka på? Vilken stor ära för ett band att veta att man, i princip, inspirerat ett av nutidens mest populära litterära verk!

Muses musik är så maffigt gjord och med fina stämmor i sången. Samtidigt ligger det en övernaturlig touch runt alla låtar som skapar en mystisk och nästan lite småkuslig känsla, precis som om Matt Bellamy skulle vara sänd ovanifrån. Inte för att jag är religiös, men ändå...

Jag måste dock påpeka att detta inlägget inte är ens hälften så bra som det var i mitt huvud när jag tänkte ut det! Någon gång någonstans (?) var det någon som sa att man borde uppfinna en huvudskrivare, dvs. en skrivare som man kopplar direkt till hjärnan och som skriver ut det man har däruppe precis som man tänkt ut det. Jag väntar fortfarande på den uppfinningen...



Regn och rusk.

Just nu är jag helt proppmätt! Har precis ätit quinoa och spenatröra som blev över från igår. Mums!
Förmiddagen har spenderats ute i stormen på Ystads gator, brr. Åkte till ÖB och handlade lite småsaker, sen vidare till Jysk där jag äntligen fick köpt ett par lila kuddar till rummet och sen in till stan. Jag ville inte gå långt i snålblåsten för gratis parkering så jag ställde mig på Åhléns-huset eftersom jag kände att det kunde vara värt dom 6 kronorna för en timme, för en gångs skull... Vet ni vad jag hittade på Åhléns dvd-avdelning? Sunes sommar och Sunes jul i en DVD-box! Det har jag letat efter lääänge! Är det försent att önska sig det av tomten, tro? (En fågel viskade nämligen i mitt öra att han läser min blogg ibland...) Så om det inte är försent så skulle jag vilja ha det med, kära tomten. ;D
Annars så var jag duktig med mina inköp och handlade bara det jag bestämt sen innan. Tyvärr hittade jag inte allt så jag saknar fortfarande vissa klappar, men det finns ju tid än...

Jag hittade en sida igår som kanske vara till hjälp i julklappsköpandet! Gratisbio.se ger nämligen bort gratis presentkort efterhand som man samlar poäng, och det är faktiskt inte alls särskilt jobbigt... Om man (som jag höhö) inte vill köpa en massa onödiga grejer eller få nyhetsbrev skickade till sig så räcker det med att man klickar på en länk, så får man poäng! När man sedan kommit upp i en viss poängsumma så får man en biobiljett, presentkort osv. Hur bra är inte det? Min metod kanske tar lite tid, men om det dyker upp ett presentkort i brevlådan en dag så kommer det ju vara värt allt klickandet, eller hur? Prova själva, vettja.

Nu ska jag strax göra te och faktiskt läsa igenom papprena från arbetsförmedlingen. Jag orkade nämligen aldrig med det igår... Jag gick min promenad men när jag kom hem igen så lade mig på soffan med Twilight (som jag för övrigt läste slut på igårkväll). Förhoppningsvis upprepas inte historien idag (med New Moon).

Ha en bra onsdag!



Dagens låt: Supermassive Black Hole - Muse


What's the story morning glory?

Var på gruppmöte hos arbetsförmedlingen idag. Det var hela tre personer i lokalen, vilken uppslutning! Vi slutade därför en timme tidigare än normalt, så det var ju bra, plus att jag snart har gått mina 90 dagar utan jobb (och utan ersättning...) och kommer därför att få bidrag snart, wohoo! Dessutom får jag lite mer guidning och hjälp från arbetsförmedlingen än tidigare. Varför måste man behöva gå arbetslös i tre månader innan man får riktig hjälp och riktigt stöd? Jag har varit på tre ynka gruppmöten sedan jag blev inskriven den 19 september och jag kan inte direkt påstå att dom hjälpt mig med någonting... Dock kan vi inte skylla på arbetsförmedlingen utan på regeringen som bestämt att det ska vara så, men det har varit tal om att ändra på det... Hoppas det stämmer!

Jag måste komma ut på en promenad i eftermiddag, vädret är underbart! Sol, blå himmel och inte alltför kyligt i luften. Resten av eftermiddagen ska jag skumläsa igenom papperna jag fick på mötet i förmiddags samt läsa ut Twilight. Jag fick nämligen ett sådant sug att läsa om boken efter att ha sett filmen i söndagskväll. Läste halva boken igår och hinner förhoppningsvis läsa resten idag. Den är ju så bra!

Ha en bra tisdag, mina vänner!



Dagens låt: Leave Out All The Rest - Linkin Park


Måårning, everyone!

Det är bara en viss utvald skara som vet var det otroligt klassiska uttrycket kommer ifrån. Ah, memories...

Inatt drömde jag om gissa vad? Vampyrer. Men jag kommer inte ihåg mer än det, att jag drömde just om vampyrer. Inte vad vi gjorde eller vad som hände... När jag vaknade insåg jag också att jag inte var täppt i näsan, tjehuu!

Just nu är jag för trött för att författa ett mer utförligt inlägg utan tänkte mest berätta vad som står på schemat för dagen. Det är städdag idag... Stryka, dammsuga, damma, hänga tvätt och plocka undan. Plus att jag ska lägga ut min nya matta som parenteserna inhandlade på IKEA igår. Spännande! Jag återkommer med rapport.




Dagens låt: Flightless Bird, American Mouth - Iron&Wine

You can Google it.

Filmen var jättebra! Den gjorde boken rättvisa och man blev inte besviken. Självklart hade dom ändrat på några detaljer här och var men det går väl inte att undvika. Den scenen som etsat sig fast i mitt minne är baseboll-scenen, perfekt kombinerad med Supermassive Black Hole i bakgrunden. Jag vill också vara en graciös, stark vampyr! Jag tänker inte säga för mycket men jag ser den gärna igen och tänker absolut köpa den på DVD när den väl kommer ut. Gå och se den!

Nu blir det snart sängen, huvudvärken är i antågande och jag är trött så det känns ganska lämpligt. Godnatt!

Twilight.

Ikväll är det dags för Twilight, mina vänner. Det har jag längtat efter! Läste boken förra hösten while in London och blev fast direkt. Nu, ett år senare, har jag avverkat samtliga fyra böcker i serien på originalspråket och är fylld av förväntan inför filmen. Den verkar ha fått lite småljummna betyg av filmkritikerna men dom vet ju, som vanligt, inte vad dom pratar om så den kommer säkert vara fantastisk. En filmkritiker ser ju film på ett annat sätt än vad en vanlig dödlig människa gör. Det hade varit trevligt med en kritiker som ser film på samma sätt som en helt vanlig Svensson gör och som inte slänger sig med allehanda begrepp som bara en liten del av befolkning begriper. Håller ni inte med?
När jag läser en filmrecension ser jag oftast ut som ett frågetecken eftersom jag inte alls hänger med i vad som sägs. Därför brukar jag nöja mig med att läsa betyget och sen bedömmer jag själv ifall filmen verkar ha en tillräckligt intressant handling för att vara värd att slösa en 100-lapp på. Det är enklast så, men det kanske är jag som är dum?

Det blev inte särskilt mycket barnvakt igår eftersom en av killarna fick ont i magen efter en timme och ville att mamma skulle komma hem igen. Men jag ska dit igen på fredag vilket jag ser fram emot! Jag insåg igår att jag saknar att umgås med barn... Förskolelärare är definitivt ett bra alternativ ifall det inte går som jag vill gällande yrkesval i framtiden!




Dagens låt: She Left Me [Remix] - Go:Audio

Lussebak och barnvakt.

Snön ligger kvar! Det har varit runt 0 grader kallt hela dagen och det börjar väl gå lite mer mot minus nu när solen går ner igen. Undrar hur länge det varar...

Mamma och jag har bakat lussekatter nu i eftermiddags. Dom blev, som vanligt, supergoda...! Halvvägs in i bakandet fick vi slut på fantasi. Det är alltid likadant, vi kommer aldrig ihåg vad för slags krummelutter vi brukar göra. Det finns ju massa skumma som prästens hår, katter, sniglar och liknande. Mamma var duktig och gjorde julgranar och en g-klav som blev jättefin men mina kransar och flätor blev inte riktigt lika bra. Antar att jag saknar den där lilla extra touchen man får av flera års bakningserfarenhet... Hehe.

Har precis blivit extrainkallad barnvakt för kvällen, mellan halv tio och ett. Pengar! Barnen ska gå och lägga sig direkt så jag får, i princip, betalt för att titta på tv och läsa min bok som jag tänker ta med. Nice!




Dagens låt: Forget About It - Go:Audio


Let it snow, let it snow, let it snow...

Var det någon mer än jag som vaknade upp i en vit värld imorse? Eller ja, grön-vit var den kanske. När jag gick ut i hallen imorse och kikade ut genom fönstret för att se vad det var för väder blev jag, minst sagt, förvånad. Marken var övertäckt av ett tunt lager snö samtidigt som det föll stora flingor från himlen.
Har ni snö så passa på och njut, det är kanske den enda vi får den här vintern... Åtminstone här nere i Skåne.







Dagens låt: Samma som igår! På repeat. :D

Dagens låt.

Jag har inte så mycket att säga egentligen utan tänkte bara berätta vilket musikstycke jag valt till "dagens låt" denna novembertorsdag. Jag vet att ni har längtat. Här kommer den!

:D





Dagens låt: I'm With You (Don't Tell Me) - Go:Audio

Besviiiiiiken!

Det är så här det blir när man är sjuk. Dvs. man vaknar okristligt tidigt, eftersom näsan är helt igentäppt, utan att kunna somna om igen. Det är andra morgonen i rad det blir så... När jag nu ändå var uppe så tidigt så bestämde jag mig för att lyssna på XFMs Breakfast Show, ända från starten klockan sex (UK time) vilket jag aldrig gjort innan eftersom det är alldeles för tidigt.
Så, jag går upp, gör frukost och tar in allt på rummet. Sätter mig bekvämt till rätta, öppnar XFMs webradio... Och vad hör jag? Jo, hela morgonteamet har ledigt och dom har därför tagit in en annan tomte som sitter där och tror han är rolig. Hur typiskt är inte det...? Jag stänger av.

Jaha, vad ska jag göra nu då?

Norska nötter.

Fy fasiken vad jag är trött på att vara förkyld. Jämt och ständigt är jag lite småsnorig och sen, rätt vad det är, smäller det till och jag blir ordentligt kass. Varenda gång det händer hoppas jag på att nu, nu kanske förkylningen försvinner ur kroppen på riktigt. Men det blir aldrig så. Nu undrar jag hur förkyld jag måste bli för att den ska försvinna en gång för alla?! Det är riktigt tröttsamt att gå runt och frysa hela tiden, ta på sig miljoner lager kläder för att sen svettas ihjäl fem minuter senare. Urgh.

Jag kollade på det här nya programmet på trean om norrmän som åker på chartersemester; Charterfeber. Det fanns ju en del... intressanta personligheter med där. Jag reagerade mest på dom två äckliga bartender-killarna som plockade upp tjejer på jobbet. "Ja, jag var riktigt full en kväll och då blev det fyra tjejer. Men det händer inte så ofta..." Rys! Det är sånna rötägg som drar skam över hela manssläktet vilket är synd eftersom det säkert finns massor av mysiga killar därute. Tyvärr hör man oftare om den ena sorten. Gissa vilken...
Sen så ska vi ju inte måla ut tjejerna i baren som vill dra med dom hem som några änglar heller. Det går väl kanske jämt upp det där så vi får ju hoppas på att dom hamnar ihop i slutändan, så blir alla nöjda och glada?

Jaja, nu ska jag gå och lägga mig. Håll en tumme för att jag mår bättre imorgon! Godnatt!

Statement.

För att inga missförstånd och oträt ska uppstå bör jag kanske tillägga att det förra inlägget skrevs med glimten i ögat, om ni nu inte förstod det alltså.

Nu ska jag dricka te (andra koppen redan) och läsa ut Atonement. Hej!

Hett.

Jag har märkt en viss, ska vi kalla det attityd, mot ett blogginlägg som jag skrev för ett par dagar sedan, närmare bestämt i söndagskväll. En del personer verkar ha fått för sig att 37.3 graders feber inte är mycket. Det kanske inte är det för er men för mig, som alltid har runt 0.5 graders undertemp, så är det det. Tänk er, alla ni som har så kallad "normal" kroppstemperatur, dvs. 37 grader, om ni hade haft motsvarande högre kroppstemperatur skulle ni ha legat på 37.8. Hoppsan, helt plötsligt är det ju lite mer "riktig" feber vi pratar om, eller räknas inte det heller kanske?
Man har ju alltid feber så fort man ligger över 37.0 (vilket ska anses som normalt, hur man nu definierar normalt...) men sen är det ju en annan femma hur dåligt man mår när man har feber. Men det var ingen som nämnde något om hur dåligt jag mådde när jag hade 37.3? Nej, just det. xD
Vad jag vill ha sagt med detta är att när jag har 37.3 graders feber, då är jag sjuk.




Dagens låt: Moonsoon - Tokio Hotel

Excitement is running high.

Gårdagens fina väder är som bortblåst. Hö hö. Jag gillar torra skämt! Nej men allvarligt talat så kan man inte tro att det var vindstilla och sol större delen av dagen igår. Vädret idag har gått tillbaka till samma gamla grå-blås-regn-stuk som det var hela förra veckan. Men ja... Det är ju mysigt så jag klagar inte!

Annars har jag inget spännande att berätta. Det har jag i och för sig aldrig nu för tiden så ni borde vara vana. Det här måste nog vara en av Sveriges tråkigare bloggar, helt seriöst. Jag gör ju ingenting...?! Går bara och driver dagarna i ända och när man gör det finns det ju inte så jättemycket att skriva om.

Jag tänkte i alla fall gå och stryka nu. Och så ska jag äta paj till lunch, när det blir dags.
Som sagt, spännande va?




Dagens låt: Love In This Club (Cover) - The Automatic


The Futureheads @ The Tivoli.



Trevligt värre.

Förvirrad start på veckan.

Imorse "försov" jag mig. Om man nu kan göra det när man egentligen inte har en särskild tid som man måste gå upp... Jag måste ha sovit riktigt tungt för det tog en halvtimme för klockradion att väcka mig! Vanligtvis tar det ca fem minuter. Jag bestämde mig för att snooza en gång till ("bara EN gång till...") och följden blev att jag somnade om igen och inte vaknade förrän strax efter nio. Med min klockradio kan man bara snooza en timme efter att man tryckt på snooze den första gången, alltså kan jag inte ha hört när radion gick igång en andra gång efter tio minuter och sen måste den ha stått på i en halvtimme till och efter det stängts av automatiskt. Utan att jag märkt det... Antingen var det så, eller så är den helt paj och gick inte igång alls. Men med tanke på att jag inte lyckades somna förrän vid två-tiden, trots att jag gick och lade mig halv elva så tror jag mer på att jag sovit ovanligt tungt. Jag kommer dessutom inte ihåg vad jag drömt vilket jag alltid gör annars.

Jag har inte kollat men febern måste vara borta eftersom jag inte känner mig varm och kall om vart annat. Däremot är jag ganska hängig fortfarande och blev nästan andfådd när jag stod och hängde upp tvätt efter frukosten... Jag har därför tagit beslutet att ta det lugnt idag. Har bara snabbkollat lite på platsbanken och sparat några intressanta annonser som jag ska ta itu med lite senare i eftermiddag. Nu är jag dock jättehungrig så jag tror bestämt att jag ska göra mig lite lunch!




Dagens låt: This Is The Life - Amy MacDonald

Soon!

I fredags åkte jag till Helsingborg och Maria. Karin skulle iväg till Ystad så jag mötte henne i Malmö mellan våra tåg, fick nycklar och sen åkte jag själv till deras lägenhet och väntade på att Maria skulle komma hem från jobbet. Vi lagade hamburgare och drog sen ner till The Tivoli med bil. Förbandet hette The Sacred Sailors och var asgrymma! Har aldrig hört talas om killarna tidigare men dom hade tydligen släppt tre album redan så dom har ju funnits ett tag. Kolla in dom!

När sen The Futureheads gick upp på den lilla, lilla scenen befann sig ca 50 pers i lokalen. Det var asgrymt! Har aldrig varit på ett så litet gig innan, man hörde vad dom sa utan att dom behövde använda mikrofonerna... Och det var SÅ roligt! Jag kan sträcka mig till att säga att det var ett av dom bästa gigen jag varit på, definitivt topp 3. Det var så avskalat; ingen övermaffig pyroteknik, klädbyten, långa ointressanta intron till låtarna osv. Det var total fokus på bandet och musiken! Och sen var dom fruktansvärt roliga också, jätteroliga mellansnack. Dom drev både med varandra och publiken. Jag önskar att jag hade haft allt dom sa nerskrivet... Jag kommer ihåg några få dialoger bara. Vid ett tillfälle sa gitarristen Ross till ljusteknikern att trummisen ville ha mindre ljus på sig och att han inte gillade att vara i centrum liksom. Då hängde dom andra två genast på och sa grejer som att "jag hör hur han klagar mellan varje låt", "han blir så varm", "han kan ju passa på att skaffa en solbränna!" och dylikt. Det låter inte alls kul när man skriver det så här men just då var det hysteriskt roligt... xD
När det var dags för the encore så gick först bassisten ut på scenen medan dom andra stod kvar i backstage-dörren och skrattade åt honom, haha. "Very funny..." Bassisten tog då ledsångarens gitarr och då gick ledsångare i sin tur ut och ställde sig bland publiken och skrek "You're shit!". xD

I alla fall, när det hela var slut så åkte vi hem till Maria igen och åt chips. En hel påse delade vi på... Krängos. På lördagen jobbade Maria igen så jag var själv i lägenheten mellan tio och fyra och gjorde inte så jättemycket under tiden. När hon sedan kom tillbaka körde vi ner till mig och hämtade upp Emma på vägen. På kvällen sen blev det lite allmänt häng och ett par filmer, mys!
Idag tvingade Maria med mig ut på en promenad i halvstormen och på eftermiddagen chillade vi bara med lite tv-spel och sådär innan hon åkte hem till Helsingborg igen. Kul helg! :D

Och gissa vem som har 37,3 graders feber? MOI! Nu blir det sängen och te resten av kvällen, tror jag.




Dagens låt: Piece of Crap - The Futureheads (xD)

Monster!

Hej. Nu åker jag strax!
THE FUTUREHEADS!!!!!
Hejdå.





Dagens låt: Monster - The Automatic (What's that coming over the hill?)

Brrr!

Nu är jag trött som en get! Har fikat i Malmö med Marie och det var mycket trevligt med massa kul snack om ditten och datten. Konstigt att en fika på stan kan göra en helt slut? Vi gick ju i och för sig lite också men det var inte så mycket... Hur som helst, i morgon åker jag till Helsingborg för att se THE FUTUREHEADS (!!!) och för att hänga med Maria. På lördagen ska hon sen jobba och jag får vara ensam i hennes och Karins lägenhet några timmar innan vi drar hem till mig för en sleepover, eventuellt med utökat sällskap i form av Emma. :D Kul helg!





Dagens låt: Skip To The End - The Futureheads

Jippi.

Idag är en sådan seg dag när man bara vill begrava sig i sängen och låtsas att man inte finns. Jag är så trött, seg och nere att det är ledsamt. Det känns som om ALLA i hela världen får jobb utom jag. Så är det ju inte, naturligtvis, men idag känns det så. Ingen vill anställa mig, jag kommer aldrig få ett jobb mer och kommer vara arbetslös under resten av mitt liv och bo hemma tills jag är 35. Ja, så kommer det säkert att bli. Det finns ingen utväg, inget slut, inget "ljus i tunneln" som man kan börja skymta i andra änden... Jag har inga pengar.
Livet är underbart.





Dagens låt: One Day Like This - Elbow

Walking backwards.

Scratch that, det blir The Futureheads i Helsingborg istället med Maria. Sug på den ni! Futureheads är asgrymmast. The Beginning of The Twist! :D

Just nu är jag mer eller minder hyper.

:O

Var det någon som visste att både The Pigeon Detectives OCH The Futureheads ska ha spelningar i Sverige DENNA veckan?! Pigeon Detectives spelar på torsdag på Mejeriet i Lund för 125 spänn och The Futureheads på The Tivoli i Helsingborg på fredag... Jag funderar starkt på att köpa en biljett till Pigeon och köra dit själv, men jag har ju sett dom innan. Men hur kul är det? Futureheads hade jag velat se men ensam en fredag? NÅGON?!

Telefonist, javisst.

Det där med telefonsamtalen gick inte så bra. Personerna jag sökte var antingen upptagna, inte där eller så kunde den som svarade inte hjälpa mig eftersom personen jag egentligen skulle ha pratat med inte var där... Så därför måste jag ringa tillbaka till flera ställen imorgon eller på torsdag. Pust.

Imorse, efter att jag duschat, så slet pappa ut badkaret från badrummet eftersom han skulle kolla något i förberedelse för att våra nya duschkabin ska sättas in och undertill dolde sig den äckligaste syn jag någonsin sett. USCH! Golvet var så grått, dammigt och smutsigt att jag kommer få mardrömmar. Fy! Det badkaret har nog inte flyttats på flera år... Men pappa var duktig och städade innan han började trixa så nu är där fint igen och tur är väl det, vet inte om jag hade velat duscha där annars, haha.

Jag ska inte säga vad jag lyssnar på just nu. Det är pinsammare än Rihanna och country. Tillsammans. Haha! Som en liten parentes, tänk om Rihanna hade gjort en country-låt?! xD

Jul!

God morgon, Sverige. Hur mår vi idag? Ännu en dag med ruskväder, som det ser ut... Men ni har kanske förstått vid det här laget att jag bara tycker det är mysigt..?!
Sitter och lyssnar på XFM's Breakfast Show live. När det är slut ska jag gå och duscha och sen blir det till att ringa lite samtal. Jag ogillar att ringa när jag ska prata med någon som jag inte vet vem det är men jag har inte så mycket att välja på. Det kan ju resultera i ett jobb...

Det är snart juuuul! Jag har nog inte längtat så mycket efter julen sen jag var liten... När man jobbar eller går i skolan har man inte riktigt tid att längta efter sådana grejer, man är så upptagen med alla "måsten" att man inte tänker på något annat. Just nu har jag ju dock inte så många måsten men däremot en massa tid till att längta och tänka på saker. Alltså tänker jag jättemycket på julen och ser verkligen fram emot allt som hör den till. Julskivan vi brukar lyssna på, baka lussekatter, baka pepparkakor, tända massa ljus, pynta! Och så alla dofter! Vårt hus luktar alltid så himla gott på julen... Mamma vet verkligen hur man ska skapa bra julstämning. :D
Längtar ni också efter julen?




Dagens låt: Sex On Fire - Kings of Leon

Låtar.

Härligt med "ny" musik! :D

One Day Like This - Elbow
Stay With Me (Cover) - McFly
Fluorescent Adolescent (Cover) - Kate Nash
Ready For The Floor (Cover) - The Pigeon Detectives
Eleanor - Jet
Fairytale of New York - The Pogues with Mirsty MacColl (För övrigt den bästa jullåten, alla kategorier, ever!)
Sit Down - James
Locarno - Flashguns
Love's Not A Competition But I'm Winning (Cover) - Paramore
Sex On Fire - Kings of Leon

Storm!

Wow! Just precis blev det riktigt stormigt, det var nästan otäckt. Jag satt vid köksbänken och åt en macka när det började bli ganska så svart utanför. Det började regna. Det började blåsa mer. Det regnade mer. Det blåste ännu mer. Jag fick springa ut i glashuset och stänga till dörrar och fönster som stod och slog, dom hade kanske gått sönder annars! Nu har det dock lugnat sig igen. Eller ja, lugnat sig och lugnat sig! Det blåste ju inte direkt en mild höstbris innan den lilla stormen kom och rörde till.

Nu ska jag ta itu med veckans strykning!




Dagens låt: My Party - Kings of Leon

Citerat.

I min lilla kalender för 2008 så står det ett citat på varje uppslag, dvs ett citat för varje vecka på året. En del av dom är roliga, en del är tänkvärda och en del är helt obegripliga. Det här är, av olika anledningar, mina absoluta favoriter:

Det främsta syftet med barnkalas är att påminna dig om att det finns värre barn än dina egna - Katherine Whiteborn

Den som vill göra verklighet av sina drömmar måste vara vaken - Michael Pflegar

Den som inte åker vilse får inte se mycket - JOLO

En vän är en person som kommer nära när andra försvinner - Walter Winchell

En egoist är en ofin människa som intresserar sig mer för sig själv än för mig - Ambrose Bierze

Var dig själv. Alla andra är redan upptagna - Oscar Wilde

Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken - Joan Rivers


Tänk på det!

Recap.

En av Bondi Beachs lifeguards får i uppdrag att gräva ner en död fiskmås som hittats på stranden. Han står och gräver ett hål när en liten flicka, ca 4 år, kommer fram och tittar på fiskmåsen som ligger i en väldigt förvriden position med fjädrar som sticker upp överallt. Kort sagt, den ser väääldigt död ut.
"It's hard not to get emotional at these moments..." säger livvakten och flickan tittar förskrämt upp på honom.
"It's sleeping!" säger han då för att lugna henne.

HAHAHA!

Woop woop.

Hej mina vänner och alla som jag känner! :D

Gårdagen spenderades mestadels ute på stan och med kära vänner! Först träffade jag Maria i Malmö för en fika på Espresso house med chai latte och det var mycket trevligt. Fick pratat om ditt och datten; Australien! :D Sen köpte jag lite julklappar och nya NME innan jag åkte hem till Emma för lite häng, godisätning och massa skratt. Väldigt trevlig dag, tack alla inblandade!

Dagen idag kommer att bjuda på massa läsning (Atonement och NME), lite chokladätning, kaffe med mamma och Dansbandskampen på tv. Jag har, tyvärr, fastnat lite för det där programmet. Det är ganska underhållande och det går ju inte att motstå att titta när ett band vid namn Glennartz ska vara med. Glennartz, liksom?! Det kan ju inte bli mer skrattretande. Såvida bandet inte heter Larz Kristerz då...

Glasvegas kommer till Sverige! I mars, enligt intervjun från Aftonbladet. Och i Expressen stod det att dom ska spela på en svensk festival i sommar?! Nu har jag ju i och för sig redan sett dom i London, men dom är ju så bra. Rekommenderas starkt!




Dagens låt: Geraldine - Glasvegas


Rött blev rosa.

Alla punkter på dagens schema är avklarade utom den allra sista och mest spännande, hihi. Den enda avvikelsen som skedde var att det blev rosa nagellack istället för rött. Intresseklubben sprängs.
Nu lyssnar jag på XFM Breakfast Show-podcasten och funderar på vad jag ska ha på mig imorgon. Det blir nämligen fika i Malmö med Maria, lite julklappsshopping och sedan hem en sväng till Emma. Yay!

Dagens schema.

Torsdagen bjuder idag på ett gediget schema:

  1. Dammsuga + damma mitt rum, hallen, badrummet och matrummet.
  2. Baka olivbröd.
  3. Måla naglarna RÖDA. :D
  4. Göra en hemlig grej. Hehe.
  5. Hämta Erik i Ystad.
  6. Kolla på Bondi Rescue på TV4 Fakta! (Detta är, för övrigt, dagens höjdpunkt för den som inte redan räknat ut det)
Så det är väl bäst att jag sätter igång då!




Dagens låt: The End (acoustic) - McFly

Kulturellt.

Usch, det är så stormigt ute! Vinden tar verkligen i och tjuter runt husknuten. Jag spenderade trots det inte dagen med att läsa, det blev inte mer än en halvtimme-fyrtiominuters läsning. Försökte mig på Beijing Doll igen och den är lite svår att hänga med i. Det förekommer väldigt många personer i den och jag blandar ihop dom kinesiska namnen hela tiden. I mitt huvud känns det som om i stort sett alla namn är uppgjorda av samma bokstäver, fast i olika kombination, och med samma antal bokstäver. Det känns också som om boken saknar en röd tråd och jag får inget grepp om riktigt varför författaren bestämde sig för att skriva boken. Jag har dock gett boken en chans och jag tänker läsa ut den, har redan kommit längre än förra gången jag försökte mig på den så jag tänker inte ge upp nu.

Resten av dagen har jag ägnat åt, hör och häpna; McFly! Jag skyller helt och hållet på Mariam, haha. Får väl se hur länge det varar den här gången... Om jag inte redan hade bestämt dagens låt så skulle jag vigt den åt den akustiska versionen av The End som är väldigt trevlig. Det får väl bli imorgon istället.

Och btw, en av downloadsen fick plötsligt full sprutt i eftermiddags och är nu helt nerladdad! Nu fattas bara dom sista 2.6% på den andra som står still så har jag en hel säsong av Bondi Rescue sen. YAY!

Coolt ställ.

Imorse läste jag om den här fräcka grejen i tidningen, ett sk notebook cooling stand. Det hade varit helt perfekt för min laptop! Det är ett ställ som vinklar upp laptopen i ett för nacken mer ergonomiskt läge så att man slipper vinkla huvudet neråt plus att det finns en inbyggd fläkt undertill som kyler av datorn. Snacka om praktiskt! Det enda lilla problemet är att ingen av dom svenska återförsäljarna som listas på tillverkarens hemsida säljer det här stället... How annoying.




XFM.

Idag är en sådan riktigt seg dag när man inte orkar med någonting produktivt. Därför tänker jag inte anstränga mig att göra det heller. Det är riktigt dricka-te-och-läsa-en-bra-bok-väder idag så det är precis vad jag tänker göra! Just nu lyssnar jag dock på XFM och XFMs Breakfast Show With Alex Zane är precis slut, det är en av dom bästa morgonshowerna jag har hört! Lyssna här eller ladda ner podcasten.

Förresten, är det någon som är haj på BitComet, torrents, seedningar och sånt där? Har ett par downloads som vägrar röra på sig. Den ena har stått på 97.4% i flera dagar och den andra på 14.1%... Jättedrygt! Någon som kanske kan hjälpa mig?

Hoppas ni får en bra onsdag!




Dagens låt: It's My Own Cheating Heart That Makes Me Cry - Glasvegas

But your black on the inside.

Åkte till Ystad i förmiddags med hopp om att kanske någon liten butik behövde hjälp så här i jultider, men icke. Jag kammade noll som vanligt. Jag lade i alla fall två ansökningar på lådan som jag är ganska spänd över. Behöver jag be er hålla tummarna?

Jag traskade iväg till Åhléns och dom hade CD-rea. Tre för 100kr. Synd att det bara fanns en massa skit som Darin, Marie Picasso och allehanda skivor med barnsånger. Det blev istället, äntligen, Glasvegas! För 189 kr. Det är rena rånet för ett album! Jag hade fått den för en hundralapp på HMV.




Dagens låt: Bubble Wrap - McFly

Redan?!

Vad är det här? Klockan är halv tio och jag har redan gjort det mesta som jag skrev upp på dagens schema igårkväll. Jag har skrivit ihop två ansökningar, samlat ihop alla papper och stoppat i kuvert som är redo att skickas iväg (fattas bara frimärken). Mitt CV har även fått en uppfräschning eftersom det ändå var några månader sedan jag skrev det... Inte för att det har hänt något som borde tillföras men det kändes bara som om det behövdes, ya know.
Jag har även utformat en liten julbudget som är ovanligt tajt i år (I wonder why...) och vad jag ska köpa till alla. Nu är bara frågan, vilka vill ha julklappar av mig i år? Haha, jag kanske inte borde fråga det här egentligen, vem vill inte ha julklappar liksom?! Men ja... Ni som känner er träffade kan ju höra av er så vi kan diskutera fram något.

Jaha, vad ska jag nu göra resten av dagen? Det har inte hunnit komma upp särskilt många platsannonser än så det finns inget att söka där. Jag ska i alla fall ge mig ut på en promenad, vädret är ju faktiskt helt okej idag, men jag får vänta tills pappa kommer tillbaka. Han blir kanske orolig annars om jag bara är borta när han kommer hem igen från affären? Dessutom ska han ju borra i väggar och allt möjligt idag så jag kan ju passa på att försvinna ut ur huset medan han gör det...





Dagens låt: Flightless Bird, American Mouth - Iron&Wine


Höstmys.

Höstmörkret har verkligen kommit nu sedan klockan ställdes tillbaka en timme förra helgen! Klockan är fem och det är, i stort sett, kolsvart ute... Men det är ju bara mysigt! Man kan stanna inne, tända massa ljus, fika och läsa bra böcker. Jag blir inte alls deprimerad på hösten och vintern, som många andra, utan tvärtom! Men det är säkert för att jag tycker om att vara inne så mycket; jag brukar ju få dåligt samvete när jag sitter inomhus varma sommardagar t ex. Nu är det ju helt okej ifall man väljer att stanna inne även fast solen lyser utanför fönstret, det är ju oftast så kallt och blåsigt ute ändå.
Så, istället välkomnar jag vintermörkret med ett par mysiga tofflor och en kopp te, det är mycket roligare än att sitta och klaga över kylan. Gör ni det också så ska ni se att vintern blir en mycket trevligare tid då! Ni får helt enkelt försöka hitta den ljusa sidan av mörkret. Eller något lika poetiskt. xD




Dagens låt: Bella's Lullaby - Carter Burwell

Drömmare.

Inatt drömde jag jätteunderligt. Först skulle jag plus hela familjen på någon begravning och jag var, av någon skum anledning, tvungen att spela blockflöjt som en del i ceremonin men det fick jag inte reda på förrän jag kom dit. Jag fick en bunt med låtar som jag hade att välja mellan. Det fanns en massa skumma grejer men till slut bestämde jag mig för JBs S.O.S (vilken begravningslåt va..!?!) och så började jag öva på plats i kyrkan. Under hela tiden som jag kollat igenom låtarna hade jag typ sagt om och om igen "men jag kan inte, det här går inte!" och känt att jag verkligen inte ville spela. Sen när jag väl började öva fick jag knappt ljud i blockflöjten och till slut fick jag nästan panik, tårarna började spruta och sen vaknade jag. Men det skumma var att jag vaknade egentligen inte på riktigt utan jag vaknade som en del i drömmen först och sen vaknade jag på riktigt... Jätteskumt men det måste ha varit så, för jag var inte i mitt rum och låg inte i min säng när jag vaknade i drömmen. Undrar vad det betydde?

För övrigt så är Iron & Wine's 'Flightless Bird, American Mouth' en av Twilight soundtrackets bästa låtar med 'Bella's Lullaby' strax efter. Underbart! Det får mig att vilja läsa om böckerna igen, fast jag precis gjort det. Ni som inte läst böckerna bör verkligen göra det!

Såg ni Lars i Idol igår?! Trots att jag gillar honom börjar jag undra vad han håller på med... Trots att han inte säger det så gör han nog revolt mot hela Idol-grejen på sitt sätt. Om han hade fått sjunga sin egen musikstil så hade det nog varit en annan femma. Kevin är i alla fall självskriven vinnare. Hur grymt är det inte att kunna sjunga på, i stort sett, perfekt svenska när han bara bott här i 9 månader eller vad det var?! Han är en riktig stjärna.




Dagens låt: Decode - Paramore

RSS 2.0