Omänskligt.

Kom hem ca åtta imorse, stupade i säng efter att i princip ha varit vaken ett dygn i sträck. Skulle egentligen sovit till fyra nu i eftermiddag men det går verkligen inte. Det är mer kris på jobbet så jag börjar igen kl 18 och jobbar till 07:30 imorgon bitti. Ja, ni läste rätt. Jag ska jobba ett 13-timmars nattpass på 6 timmars sömn. Tänk på mig! Jag kommer tänka på Australien.

Det enda upplyftande just nu är att Bondi Rescue säsong 2 hamnar i min brevlåda någon gång nu i veckan. :D

Jobb.

Jaha, så var det med det. Det blir jobb ikväll och inatt. Telefonen ringde precis och det är tydligen "kris i kapernaum" så jag får ta nattpasset. Jag som inte jobbat där på ett och ett halvt år. Jag som inte kommer ihåg något men vad ska man göra? Assistenten som var där nu hade jobbat sen sju imorse och den stackaren kan ju inte jobba hela natten också! Sa jag inte att jag skulle ångra mig efter första passet? Jag ändrar det till att jag ångrar mig innan första passet.

Det är nog bäst jag går och lägger mig några timmar så jag orkar med tolv timmars-passet. Vi ses imorgon om jag överlever!

Trött. Segt. Trött. Trött.

Hur trött kan man vara? Har sovit lite halvskumt hela veckan och har inte lyckats ta mig ur sängen förrän runt halv nio om morgnarna. Ska ha sovmorgon imorgon i alla fall, det är ju lördag!
Var ute på min vanliga promenad imorse och när jag kom hem igen så gjorde jag chokladbollar. Mums! Tänkte smaka på dom sen tillsammans med en kopp kaffe. Kommer inte ens ihåg när jag drack kaffe senast..? Det är kanske därför jag är trött, haha!
Jag måste ringa ett samtal innan jag fikar. Har nämligen fortfarande inte hört något från mitt gamla jobb. Segt! Hoppas vi får pratat en stund och bestämt en tid för besök idag då så det händer något!

För övrigt är min helg ganska tom så om någon känner för att hitta på något, hör av er! Jag är öppen för förslag.

Ha en bra fredag!





Dagens låt: Everything To Me - Tamarama (Tips: kolla in på MySpace! Whitney från The Hills pojkvän!)

Allt och lite till.

Oj vad segt det har varit här på bloggen! Jag har inte brytt mig om att skriva några inlägg eftersom det känns som om jag bara skriver samma saker om och om igen. Och jag har ingen ork att skriva ner några djupare tankar heller just nu. Varenda gång jag har satt mig ner och försökt knappa ihop något så har jag skrivit några rader och sedan raderat alltihopa. Det verkar helt enkelt inte vara en bra bloggperiod?

Det där med jobbet går verkligen trögt! Fick (äntligen!) tag på chefen sent i måndags och sen ringde jag till brukaren själv igår men det var inget bra tillfälle att prata så dom skulle ringa upp. Det är ingen som har ringt än så länge... Men jag är ju medveten om hur det kan vara där ute så jag får väl ha tååååålamoood. Hehe!

För övrigt har jag hört rykten om att en fjärde säsong av Bondi Rescue ska börja visas i Australien nu snart?!?! Spännande värre! Hoppas Tv4 Fakta köper in. På tal om det så undrar jag när säsong 2 av ovan nämnda serie tänker dyka upp hemma hos mig? Den verkar vara slut hos tillverkaren men det finns ingen information om när det ska komma fler ex. Hmpf, det är ju typiskt nog den bästa säsongen! Får väl ha tååååålamoood även här.

Dessutom har Beach 2009 fått en bra början! Tränade ordentligt igår och det kändes helt okej! Jag kan äntligen gå i stort sett för fullt utan större problem och dom dagliga promenaderna håller i sig. Det här känns bra, mina vänner!




Dagens låt: Almost Lover - A Fine Frenzy

090128

Det är ganska drygt att vänta på att telefonen ska ringa.

Benjamin Button var bra! Riktigt bra till och med. Det var en sån film som man inte kan sluta tänka på efteråt och fastän man gör andra saker som tar upp ens tankeverksamhet så finns den ändå i bakhuvudet hela tiden. Självklart så var det roligt att träffa Marie också, som alltid! Vi ska göra en tradition av att gå på bio tillsammans, fastän det är svindyrt nu för tiden. Men jag rekommenderar er i alla fall att gå och se Benjamin Buttons otroliga liv! Den är väl värd sina Oscars-nomineringar.

Ikväll ska jag gympa igen. Yes, jag tänker pallra mig iväg fastän jag är supertrött! Tog ett tag innan jag kom till ro igårkväll och jag var dessutom kall som en isbit efter bilfärden hem från tågstationen i min iskalla racerbil. Brr!

Vi hörs!



Benjamin Button.

Är mitt i sminkningen men tänkte bara titta in och säga hej! Jag sticker iväg till Malmö om en timme eller så för att träffa Marie. Vi ska gå på bio och se Benjamin Buttons otroliga liv. Det verkar vara en riktigt spännande film! Lång är den med; 2 h och 46 min men det är okej. Vi har företagsbiljetter så vi betalar inte en krona, extra nice! Gratis är alltid bra. :D




Dagens låt: Come On, Come Out - A Fine Frenzy


090126

Jag begav mig som vanligt till Skurup imorse, det är ju måndag. Förutom att lämna min lapp på af som vanligt så skulle jag även sticka in om på Coop för att lösa in min utbetalning från Försäkringskassan. När jag ställde mig i den redan ganska långa kön var det en kassa öppen. EN. Jag hade ju inte bråttom men jag tyckte synd om kassörskan som måste ha känt sig ganska stressad vid åsynen av alla ilskna pensionärer (och jag). När det äntligen blir min tur så kommer en tant, som redan betalat, fram till kassörskan och påpekar att något inte stämmer med hennes kvitto och växel. Det tar några minuter för dom att reda ut det hela, samtal rings och ditten och datten. När det äntligen är min tur så visar det sig att jag inte kan lösa in min betalning, detta eftersom den överstiger 2000 kronor. Toppen.

När jag kom tillbaka hem greppade jag telefonen för att återigen ringa min gamla chef, observera att klockan var ungefär kvart i elva när jag kom innanför ytterdörren. "Personen du söker är på möte och återkommer klockan 16:00". Toppen. Jag talade in ett meddelande och hoppas att hon ringer tillbaka inom en inte alltför avlägsen framtid.

Nu ska jag stryka. What a wonderful world! :D





Dagens låt: Walk In The Sun - McFly

Buhu.

Jag saknar Joooooooooooooooooooooooooooooooooeeeeey! =[
Jag vill ha KOKO. NU!


We get along well
We talk a lot
I made some promises, I guess that I totally forgot
Forgive me, my mind is else where
Feels like somebody’s thrown it down the stairs



>_<

"Personen du söker är på möte och återkommer ca 17:00."
Upptaget.
Inget svar.
"Personen du söker är på möte och återkommer ca 15:00."
Upptaget.
Upptaget.
"Personen du söker är på möte och återkommer efter midnatt."
Frustration!

Idag har jag inte gjort ett smack och det känns väldigt bra. Faktiskt. Jag har tittat på Vänner. Gått en promenad. Tittat på Vänner. Tittat på lite mer Vänner. Ikväll ska jag äta glass med kolasås! Kolasås is the shit.




Dagens låt: Human - The Killers (Den fastnade liksom igår. Och den är kvar...)

Ett beslut har fattats.

Jag vet hur jag ska göra, jag har tagit ett beslut. Jag ska ringa min gamla chef idag eller imorgon for att anmäla mitt intresse för jobb. Det känns faktiskt rätt bra i magen nu när jag fattat det beslutet men jag lovar att jag kommer ångra mig efter första arbetspasset... Jag får väl försöka frammana bilder av Australien för mitt inre när det känns tufft. Jag kommer dock att fortsätta leta efter andra jobb samtidigt och kommer därför också fortsätta att få ersättning från Försäkringskassan, om dom nu behagar betala ut den någon gång, vill säga... Jag kanske också borde tillägga att Grey's Anatomy hade ett finger med i spelet, jag mutade nämligen mig själv med att köpa säsong två om jag tog jobbet, så att jag kan fly från min egen miserabla verklighet när jag vill!

För övrigt är promenaden inställd p g a halsont.

Segt.

Aj. Min. Kropp. Jag har träningsvärk. Buhu! Och det är faktiskt lite tungt att andas med... Jag kanske körde igång för tidigt i alla fall? Jag tyckte ändå att jag tog det relativt lugnt igår; jag var med på allting men tog inte i 100% och körde halvtakt när dom andra körde fullt. Hur som haver så ska jag ändå ut på en kort promenad senare, måste ha frisk luft! Jag känner även för att baka något onyttigt men jag tror inte att jag bryr mig om det.
Usch, vilket torftigt inlägg det här blir... Det känns som om jag inte har vaknat riktigt än och att huvudet är fullt av sirap! Jag återkommer senare.

Oh btw, it's Thuuuuursday! =D






Dagens låt: Human - The Killers (För att jag hörde den på radion imorse.)

????!!?

Okej, jag har nu ett jobb, om jag vill, som i en liten ask (som mamma sade). Jag som hade föreställt mig att vara jublande glad när jag äntligen skulle få skriva det här "jag har äntligen fått ett jobb"-inlägget. Men jag känner mig mest tveksam. Det är nämligen mitt gamla jobb, det jobbet jag hade innan jag flyttade till London, vilket jag ju trivdes sådär med. Men jag behöver faktiskt pengar. Jag behöver något att göra. Och jag behöver en resa till Australien. Om jag tar jobbet så får jag allt det. Och tar jag inte jobbet så får jag inget av det -just nu i alla fall- men en chans att hitta ett annat jobb. Jag har dock ägnat dom senaste sex månaderna åt just det och vi vet alla hur bra det har gått så... Argh! Jag velar fram och tillbaka, jag vet inte hur jag ska göra. Ena stunden har jag bestämt mig för att ta det, fem minuter senare minns jag någon negativ situation som uppstod där och jag blir åter tveksam.
Hjälp?!?!

Något jag är helt säker på, däremot, är att jag fryser som bara den! Och att jag ska träna ikväll. Och att jag har varit hos Emma hela dagen, snackat skit och kollat på kuliga youtube-videor. Det var väldigt trevligt! Det är jag också säker på. Varför kan inte allt vara lika enkelt..?


But we were one cell in the sea in the beginning.

God morgon! Jag vaknade utvilad imorse, det är alltid härligt, dock hade jag otur både med musiken och programledarna på radion men jag smällde på snooze-knappen istället. Min läkare ringde mig kvart över åtta som avtalat och inget nytt dök upp; jag mår bättre och provsvaren var bra. Jag kommer att bli kallad till en speciell lungundersökning i början av februari, men det är mest en "för säkerhetsskull"-grej och det känns som att det är lika bra att göra den också. Så behöver jag inte bry mig mer om det här sen. Jag har kommit ordentligt in i min nya rutin att gå ut och gå varje dag så det är säkert därför jag både sover och mår bättre. Tänk vad lite frisk luft och motion kan göra!

Dagen idag är lika händelselös som vanligt. På schemat står en längre promenad, strykning och så kolla lite jobb. När jag ställer upp det sådär känns allt väldigt patetiskt och meningslöst. Snacka om att jag slösar bort den bästa tiden i mitt liv - enligt vissa den bästa tiden i ens liv i alla fall - med att göra absolut ingenting. Wihoo, heja mig! Eller vänta, det känns alltid bättre att skylla på någon annan. Hmm... Bu för regeringen, arbetsförmedlingen, lågkonjunktur, vintern, julklappshetsen som tog allas pengar, januari för att det är en allmänt dyster månad, korta kontoutdrag och dyra mascaror. Det var nog allt. Ah, det känns redan bättre! Låt dagen börja.




Dagens låt: Ashes and Wine - A Fine Frenzy

Morgonstund har talfel i mun?

Varje morgon blir jag väckt av P3:s morgonshow. Musiken är okej men programledarna är inte dom bästa. Åtminstone i det halvvakna och lätt irriterade tillståndet jag brukar befinna mig i när jag precis blivit väckt. En morgon höll jag på att få ett smärre utbrott eftersom dom sjöng en slags hemsk karaoke-version av 'I Will Survive' och en annan morgon drämde jag handen på snooze-knappen eftersom det enda jag hörde var deras hästliknande gapflabb. Vissa morgnar har jag dock tur och får höra något helt ofarligt som Håkan Hellströms vackra stämma.
Men imorse var gränsen nådd. När alarmet satte igång så var vi ungefär halvvägs igenom Jason Mrazs 'I'm Yours'. Och det var faktiskt helt okej, tro det eller ej, men den låten är fortfarande ganska mysig och helt okej att vakna till i mitt tycke. Men när låten var slut... Då sa en av tjejerna i studion "Och det där var Jason Em-raz med 'I'm Yours'." Em-raz..?!?!? Är det jag som har missat något här men låter inte det helt knasigt? Egentligen spelar det ingen större roll men just då blev jag så irriterade att hon uttalade hans namn Em-raz att jag önskade att jag var någon annanstans. Är det någon som vet hur det ska vara på riktigt? Men det kanske blir ett lika stort uppvaknande som när jag fick lära mig att man uttalar Pete Dohertys efternamn Dockerty, som om h:et inte ens existerar, och att jag trott fel i flera år.
Jag känner att jag inte kommer kunna somna gott ikväll om jag inte får svar på denna otroligt viktiga fråga. Och framför allt så vill jag inte riskera att råka ut för samma hemskhet igen imorgonbitti. "Och det där var Jason Em-raz med 'I'm Yours'."





Dagens låt: Use Somebody - Kings of Leon

Cause everyone's got trouble, that's the way the story goes.

Ikväll är det en riktig myskväll hemma hos mig! Vinden viner, regnet smattrar på rutan. Jag har tänt ljus och som sällskap har jag säsong ett av Grey's Anatomy plus glass med kolasås. Avundsjuka? Tänkte väl det. ;D
Min konstiga huvudvärk har varit närvarande mer eller mindre hela dagen. Detta trots en bra natts sömn, massor av vatten, frisk luft och bra mat. Vad är problemet?! Glassen hjälper kanske lite..? Värktabletterna gör det ju inte...

Marie var här igår! Jag tror att vi hann avverka vartenda samtalsämne som finns under eftermiddagen och kvällen. Väry nice! Vi såg 'P.S I Love You' också och konstaterade att det är en bra film. Men har man läst boken den bygger på är den inte fullt lika bra... Tyvärr. Vi såg dessutom en komet, bolid eller vad det nu var explodera på himlen i något slags grönt sken utanför vardagsrumsfönstret. Jordens undergång?

Nu kallar glassen!




Dagens låt: Autumn - Paolo Nutini (Samma som igår, I know.)

Hej lördag!

Just nu sitter jag och äter en ganska lätt lunch bestående av keso med blåbär och hallon plus en äggmacka. För några år sedan åt jag inte ägg överhuvudtaget men jag har tänkt om och insett att det faktiskt är ganska okej. Jag har dock fortfarande en lätt rädsla för att hitta en halvt utvecklad liten kyckling inuti när jag knäcker äggen...
Om en timme ungefär ska jag köra och hämta upp Marie i Rydsgård. Hon kommer med tåget och ska hälsa på hemma hos mig över helgen! Det blev bestämt, ganska hastigt och lustigt, i torsdagskväll att vi skulle ta en fika i Malmö på fredagen och då bestämdes ytterliggare planer för helgen and here we are.
För övrigt så var det en väldigt trevlig fika igår, Marie berättar fängslande men sorgliga historier och jag lyssnar. Det brukar vara så när vi träffas. Mitt liv är ganska händelselöst för tillfället och hennes är tvärtom så det går ihop bra på det sättet.
Vad ska ni göra i helgen?





Dagens låt: Autumn - Paolo Nutini

Jenny don't be hasty.

Idag kom grejerna vi beställde från Ginza i måndags! Vänner säsong ett, Grey's Anatomy säsong ett, The Aviator och Paolo Nutini - These Streets: Festival edition. Nice! Väry nice. Så nu har jag att göra! Ska spara Vänner-boxen tills jag har en deppdag. Vänner piggar alltid upp mig!

Josefine, idag är det din dag så jag ringer ikväll! ;D GRATTIS!

A Fine Frenzy.

Idag måste jag få tipsa er om denna tjej, Alison Sudol, med artistnamnet A Fine Frenzy. Ni kanske redan har hört talas om henne och hennes musik? Om inte så måste ni bara lyssna på den här underbara låten! The Minnow & The Trout. Musik för både hjärtat och själen.



Behöver jag säga att det är dagens låt?

En helt vanlig dag.

Idag lyckades jag ta mig ur sängen nästan direkt när alarmet satte igång och kvart i åtta satt jag vid frukostbordet. Ytterliggare en timme senare var jag på väg ut genom dörren för en promenad i dimman. Det var väldigt skönt väder ute! När man tittar ut genom fönstret ser det grått och kallt ut men eftersom det inte blåser alls var det faktiskt väldigt behagligt.
När jag kom in igen kollade jag igenom platsbanken, sökte ett par jobb och sådär. Resten av dagen har jag spenderat i köket och diskat och bakat olivbröd. Och trots allt jag har gjort redan så känns det ändå som om jag inte har gjort ett smack och som jag bara har slösat min tid på ingenting, och det är ju verkligen inte sant. Varför känns det så då..?

Jag ska strax ta itu med mitt rum, det är nämligen i stort behov av att dammsugas, men jag tänkte bara fälla en liten kommentar först om ett tv-program som ni kanske följer/har sett. The Hills på MTV. Jag såg sista avsnittet av säsong fyra igår och det enda jag kunde tänka på var hur synd det är om Heidi! Och att det är en skam att det finns sånna freaks som Spencer där ute, USCH! Han har vänt alla Heidis vänner och hela hennes familj emot henne, han är alltid otrevlig mot henne och sin egen syster behandlar han som skit. Jag förstår inte hur Heidi kan stå ut med honom och jag hoppas verkligen att hon inser vad han egentligen är. Självklart så fattar jag att man inte får se alla Spencers sidor (eller någon annans heller, för den delen) i ett program med 20 minuters-avsnitt, men det är tillräckligt länge för att hinna bilda sig en uppfattning om honom! Fy för katten säger jag bara.




Dagens låt: Mr. Curiosity - Jason Mraz

Sprängmedel.

Jag fick jättekonstig huvudvärk igårkväll, precis när jag skulle sova dessutom. Varje gång jag låg ner med huvudet på kudden (så som man brukar göra när man sover, you know) så fick jag ont i precis hela huvudet. Tinningarna, käkarna, tandraderna inuti munnen, runt ögonhålorna och uppe ovanpå huvudet. Helsjukt! Den enda ställningen som funkade någorlunda var om jag låg på rygg och stirrade rakt upp i taket... Hur bekvämt är det på en skala?! Jag lyckades i alla fall somna på något sätt men huvudvärken fanns kvar imorse när jag vaknade och den har inte släppt ännu. Efter att jag hade diskat imorse tog jag huvudvärkstabletter vilket bara mildrade värken lite. Vad är detta? Jag känner mig bra annars men eftersom det är så intensiv värk så känner jag mig ändå väldigt vissen.
Jag dör nästan efter lite frisk luft och en snabb promenad så jag tror faktiskt att jag ska bege mig ut en kort sväng innan lunch. Det kanske hjälper?





Dagens låt: Jag Vet Inte Vem Jag Är Men Jag Vet Att Jag Är Din - Håkan Hellström

Boooooring!

Jag har varit en riktigt dålig bloggerska på sista tiden. Det är så tråkigt när folk inte uppdaterar sina bloggar, tycker jag. och nu gör jag själv likadant... Det enda jag kan skylla på är att jag har haft ovanligt mycket att göra. I lördagskväll var jag, mamma och pappa på bio som sagt. Australia; väl värd att ses. Igår var vi på fem års-kalas i Veberöd och det var full rulle med alla småbarn som vanligt, men roligt! Man blir så himla trött efter att ha varit på sånna kalas bara...
I förmiddags körde jag till Skurup och gick på af, apoteket, postade brev (!!!), lämnade/lånade böcker på biblioteket och fyllde på soppa i racerbilen. Sen direkt hem och käka lite lunch innan jag skulle köra Erik till Ystad för en körlektion. Jag satt med i baksätet! Det var jättespännande men jag var lite nervös över att körläraren skulle börja fråga mig saker eftersom jag redan har körkort. Då finns det ju inga ursäkter; egentligen ska man ju kunna allt...
Vad jag ville komma till är att jag helt enkelt inte haft något vettigt att berätta för er, trots att jag knappt varit hemma. Jag ska tänka ut några mer spännande ämnen till morgondagens blogginlägg så kom tillbaka då så får ni förhoppningsvis något roligare att läsa.

Yes.

Jag orkar inte skriva något. Jag är trött, jag har lekt med barn på kalas. Australia var bra, jättebra! Rekommenderas varmt och ni som klagar på att den är för lång kan knipa igen för man är så inne i filmen att tiden försvinner. Ja, det är sant; tiden försvinner. Dessutom ser Hugh Jackman väldigt bra ut trots att han är 40+. Och det är Greek ikväll på femman klockan sju.

Hejdå!

Music is my boyfriend.

Nu i eftermiddags satte jag mig ner för att gå igenom och förnya min "album som jag vill ha"-lista. Det är tyvärr en sån lista som snarare blir längre och längre än kortare. Det släpps hela tiden nya, spännande album som jag vill ha i min samling och eftersom det ploppar upp nya bra band från världens alla hörn nästan varenda dag så gör inte det saken lättare, precis. Det finns för mycket musik!!! Jag blev lätt matt när jag gick igenom min lista och lade till hur många gamla och nya skivor som helst som jag skulle vilja lyssna på. Och det finns ändå massor av band/artister där ute som jag inte ens har brytt mig om eftersom det helt enkelt inte finns plats för dom i min musikavdelning i hjärnkontoret, trots att jag vet att jag egentligen skulle ha tyckt om dom.

Allt det här resulterar i en slags bakåt-reaktion och istället sitter jag och harvar samma låtar från samma band och samma album om och om igen. Någon gång ibland får jag en inlevelse att bara sätta mig ner med ett albumkonvolut i handen och verkligen läsa igenom låttexterna samtidigt som jag lyssnar på själva skivan. Trots att detta inte händer så ofta så blir jag alltid lika irriterad varenda gång jag inhandlat en skiva vars albumkonvolut enbart är fyllt av bilder. Jag ser inte riktigt poängen med att ens ha ett albumkonvolut (förutom själva omslagsbilden då) om man inte kan läsa vartenda ord som sjungits in på skivan där. Lika irriterande är det när texterna inte stämmer överens med dom inspelade versionerna. Hur ska man då veta vad som är det rätta?

Just nu lyssnar jag på en gammal klassiker som jag fick i julklapp för flera år sedan; Franz Ferdinands 'You Could Have It So Much Better'. En riktigt bra skiva som jag inte haft i skivspelaren på många år! Den ackompanjerar mina brickanyl-darrande fingrar fint och jag får passa på att be om ursäkt för eventuella stavfel detta har orsakat.

Ikväll blir det Australia på bio!




Dagens låt: Evil And A Heathen - Franz Ferdinand

You are my sunshine, my only sunshine.

Hjäääälp! Snart är det dags, snart är det dags. Mitt liv hänger i en mycket skör tråd! Jag har djupa, mörka avgrunder till både höger och vänster om mig. Tänk om jag tar ett snedsteg och rasar ända ner till botten, kommer jag att kunna ta mig upp då?
Nej nu ska vi inte överdriva. Jag ska ju faktiskt bara på en anställningsintervju. Går det inte bra så kan det hända att jag rasar ända ner till botten och då kommer jag nog känna mig ganska brydd över hur jag ska ta mig upp igen. Men det kan dock också vara så att om jag glider ända ner till botten så kanske den enklaste och snabbaste vägen finns alldeles runt hörnet, det är bara det att jag inte ser den..?!

Wish me luck!




Dagens låt: Don't Know Why - McFly

Tant?

Jag blev stucken i armen. Det kändes som om dom tog ungefär allt blod jag hade i den och lagade den med sån där hemsk tejp som skär in i huden. Och jag blev inte mycket klokare heller av det dära besöket. Jag har fått astma-medicin, pef-mätare och rådet att motionera mer. Jo, det är ju det jag har försökt hela hösten men inte vågat... Argh. Så, nu är det i alla fall game on med promenaderna igen! Jag behöver kanske inte gå Skåne runt den första veckan men en tur runt byn borde väl funka? Ska köra och hämta mina tant-mediciner i Skurup sen. Lika bra att börja med en gång!

Rise and shine!

Wihoo, ny dag, nya tag! Är pigg som en lärka denna vintermorgon. Hade jag vågat hade jag gått en långpromenad men vi vet ju alla varför jag inte vågar så skit i det. Jag ska äntligen till vårdcentralen idag och förhoppningsvis reda ut all den här skiten och bli riktigt frisk igen. Igår mådde jag faktiskt inte alls bra och det gjorde t o m ont i höger sida när jag andades vilket aldrig har hänt innan... Jätteläskigt! Jag bestämde därför att det var helt okej om jag ville sitta framför datorn hela dagen, dricka te och kolla på The Hills. Så eftersom jag bestämt att det var okej så gjorde jag det också. Höhö.

Imorgon blir också en väldigt spännande dag och jag hoppas alla kommer att hålla en tumme för mig! Jag behöver det.

Hoppas ni får en bra torsdag! Och btw, Bondi Rescue is back on tonight. 22:15 på Tv4 Fakta, don't forget!





Dagens låt: Misery Business - Paramore

Öhm, förvirrat, yes?

Hey, jag som trodde att jag skrivit ett inlägg igår? Min hjärna måste ha hittat på att jag gjorde det, jag vet nämligen exakt vad jag "skrev" i det. Eller så har jag drömt det? Nej, jag kommer faktiskt ihåg vad jag drömde inatt så det kan inte stämma. Skit samma! Det enda jag ville visa var mitt senaste collage som jag satt upp på väggen i mitt rum, ovanför soffan den här gången. Eftersom det är ett nytt år nu så har jag ju ingen praktisk användning av min McFly-kalender längre men jag tyckte det var synd att bara slänga den eftersom det är många fina bilder i den. Jag tog därför till saxen, klippte ut dom finaste och resultatet kan skådas här nedan:





Och vet ni vad, vinden vänder!!!! :D

Böcker, ni vet.

Så, pappiren blev ivägskickade utan några större problem än ett kuvert som inte ville klistra igen sig men det löste jag med några tejpbitar. Ytterliggare tre jobb landade i lådan idag som jag måste söka. Ett av dom kändes lite väl osannolikt för mig och slöseri med både min och arbetsgivarens tid men vad göra? Måste man så måste man. =/

Jag har nästan tagit mig igenom hela högen av mina böcker nu. Började på den näst sista nu i eftermiddags och trots att jag verkligen tycker om den bokserien så ser jag ändå fram emot att dom tar slut. Jag har nämligen tänkt att läsa om ännu några klassiker nu, om jag kan; Sagan om ringen-trilogin! När filmerna kom ut och det var Härskarringen-feber över hela världen slukade jag böckerna (flera gånger om dessutom) efter att ha sett film nummer ett men sedan dess har jag faktiskt aldrig lyckats ta mig igenom alla tre igen. Jag har börjat på Sagan om ringen och sen har jag bara inte läst ut den... Nu när filmerna gått på tv i jul så blev jag så sugen på att läsa om dom så förhoppningsvis kommer jag lite längre än till Tom Bombadills hus den här gången.

So long!




Dagens låt: South Bay Surfer - Beach Boys


And you lost more than that in my back seat.

Åh jag längtar verkligen, verkligen, verkligen till mitt på besök på familjehälsan på torsdag. Jag mår faktiskt inte alls särskilt dåligt just nu men jag har ändå tvingat mig själv att stanna inne och inte gå några promenader eftersom det finns en ganska tydlig koppling mellan just promenaderna och mina andningssvårigheter. Det är jättefrustrerande att inte kunna komma ut och gå och särskilt när det är fint väder, som det var i slutet av förra veckan. Det riktigt kliar i fingrarna på mig att få komma igång igen och få gå riktiga långpromenader utan några problem. Jag ser särskilt fram emot att åka ner till stranden och streta fram i blåsten i sanden!

Imorgon måste jag till arbetsförmedlingen igen och jag hoppas verkligen att det flyter utan några större problem. Det är så drygt att behöva slösa bort en massa tid med att stå i köer bara för att lämna några lappar... Det känns faktiskt som ett lite gammalmodigt system men det är tydligen nödvändigt så det är ju, tyvärr, bara att finna sig i det.

Jag är också i färd med att spela in ett nytt band till bilen. Det är ett helt företag att fixa ny musik till min stenåldersbil! Först måste jag göra en låtlista på datorn, bränna den på en skiva och sen spela in den på ett kassettband. Hej 90-tal! Och samtidigt måste jag hålla en tummer för att datorn inte klappar ihop under tiden... Den är ju ganska känslig för minsta lilla nu för tiden.




Dagens låt: Then I Kissed Her - Beach Boys

Is!

Vet ni var jag har varit idag? I Sarahs och Emmis nya lägenhet! Den var superfin med luftiga rum. Jag och Sarah lekte händiga hemmafruar och kopplade in ljudsystem, skruvade i skitsmå skruvar och annat tjafs. Vi kan definitivt ge oss själva en klapp på axeln för allt det besväret!

Jag körde hem för ca en halvtimme sedan. Jag gick som en tant hela vägen till parkeringen eftersom det var så halt på gångarna och när jag väl satt mig i bilen var det första jag hörde en trafikvarning för blixthalka på radion. Mamma ringde dessutom och varnade mig så jag var ganska medveten om hur sjukt halt det var. Jag körde i femtio på landsvägarna, whuuu. Men jag kom hem säkert och fick inte sladd en endaste gång!

Nä, en film hade suttit fint nu!





Dagens låt: 20 Good Reasons - Thirsty Merc

"Are you on your way to Brokeback Mountain?"



Det här är underbart! Legoklods och Arrogant i 2006 års Crazy Christmas Cabaret på Tivoli i Köpenhamn. Titta och skratta!

Nybyggare.

Jag vet inte om ni kommer ihåg att jag har nämnt det men nu över julen så har jag i alla fall läst om Lilla Huset På Prärien-böckerna som är skrivna av Laura Ingalls Wilder och är delvis verklighetsbaserade. Jag vet inte vilken gång i ordningen det är som jag läser dessa böcker men dom är fortfarande lika bra! Har funderat en hel del på vilket jäkla liv dom levde som nybyggare i slutet på 1800-talet. Pappan i familjen byggde alla deras hus, slet ute på åkrarna och gick 50 mil ibland för att hans lilla familj skulle få äta. Kvinnorna i familjen gjorde ALLT hushållsarbete, varenda liten grej ni kan tänka er. Dom blev insnöade av hemska snöstormar som varade i dagar, gräshoppssvärmar förstörde deras skördar och dom drabbades av olika slags allvarliga sjukdomar. Samtidigt verkar dom vara så himla lyckliga hela tiden och det enbart för att dom är tillsammans och har varandra. Tänk att det har ändå bara gått lite mer än hundra år sedan familjer levde så överallt! Det är ganska otroligt när man börjar tänka på det sådär... Men ja, jag får kanske akta mig lite för det, ett av mina nyårslöften var ju att inte tänka så mycket som jag gjorde under 2008!





Dagens låt: Flowers and Football Tops - Glasvegas

My baby is six feet under, just another number.

Det har blivit en ganska dålig start på det nya året. Jag är inte pepp på någonting alls! Om det nya året kommer fortsätta i samma bana som andra halvan av 2008 har gjort så vet jag inte hur det kommer att gå. Jag har bara lust att gråta när jag tänker på allt som är som det är just nu. Samtidigt, som den optimist jag är, så påpekar en liten röst i mitt huvud att det kunde ha varit så mycket värre. Och visst, det får jag hålla med om, men just idag hjälper inte mitt motto mig särskilt mycket... I vanliga fall brukar jag bli åtminstone lite uppiggad av tanken på att jag kunde ha suttit i en mycket värre sits. Men inte idag.

Jag vill inte vara kvar här längre! Förstår ni hur hemskt, jävla frustrerande det är att inte kunna åka härifrån? Att inte ha något fast att se fram emot, något som skapar en rutin i vardagen, och får allting att gå runt. Att inte kunna planera längre fram än några veckor, räkna varenda enkrona i plånboken för att kanske, kanske kunna köpa dom där jeansen som man faktiskt behöver.
Men jag är också övertygad om att det kommer att vända så småningom och jag är också medveten om att jag är långt ifrån den enda som befinner sig i en sådan här situation. Och, som sagt, jag kunde ha haft det värre, men just nu finns det dock inte särskilt många ljuspunkter i den här långa och väldigt mörka tunneln.

Tadaaaaa!

Sådär; nytt år, ny design. Vad tycks? Jag ska, förhoppningsvis ändra namn på bloggen snart också men jag är inte helt säker på om det går utan att göra en ny blogg så därför vågar jag inte... Jag vill helst inte förlora alla inlägg jag har gjort här men samtidigt är jag så hemskt trött på namnet. Jag kommer inte ens ihåg var jag har fått det ifrån..?

Nåja, det känns bra att den nya designen är klar i alla fall. Hade tänkt hitta en bakgrundsbild också men det fanns inget som föll mig i smaken och det ser ju faktiskt inte helt illa ut med bara det vita, dock lite tråkigt.

Gott Nytt 2009!




Dagens låt: Use Somebody - Kings of Leon

RSS 2.0