Gott Nytt År!

Jag har strejkat lite från bloggen dom senaste dagarna. Tänker fortsätta med det tills jag har bytt namn och gjort mig en design. Eller jag vet inte om man kan kalla det en design, jag ändrar ju bara på färgerna! Ha. Men i alla fall, tänkte bara önska alla mina 10 fasta läsare (vilka ni nu är..?) ett gott nytt år och jag hoppas att 2009 blir ett riktigt bra år för er alla. Ha det så bra!




Dagens låt: Thank You For Loving Me - Bon Jovi

2008.

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Hm, det har säkert varit en hel del grejer men inget som jag kommer på nu direkt... Jag låg ju i och för sig på akuten en natt och det har jag aldrig gjort innan. Räknas det?

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Om jag lovade något förra nyårsafton så kommer jag inte ihåg det... Så antagligen höll jag inte dom löftena, om jag nu ens hade några. xD

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Inte vad jag vet..?! Men det var ju "nära". Hahahahahaha!

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, tyvärr.

5. Vilka länder besökte du?
England och Danmark. Fast jag vet inte om England räknas egentligen eftersom jag faktiskt bodde där... Men jag bestämmer att det gör det!

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Yes box.

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Oj det är nog en hel del datum jag kommer minnas... Massor av gig och annat men 27 juli står nog ut lite extra eftersom det var då jag kom hem från London för gott.

8. Vad var din största framgång 2008?
Hmm... Vete fasen om jag gjort något sådant. Kanske att jag lyckades ta mig igenom hela våren och sommaren i ett rörigt, stökigt hus med lata invånare utan att bryta ihop på något nämnvärt sätt? Det är nog en ganska grym prestation när jag tänker efter.

9. Största misstaget?
Kanske att jag inte skrev in mig på arbetsförmedlingen dagen efter att jag flyttade hem. Annars vet jag inte riktigt...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Både och. Har varit konstant förkyld hela året med lungproblem och allt möjligt som följd. Jag skadade dessutom knät när jag blev omkullputtad på The Enemy men det var inte så farligt.

11. Bästa köpet?
Det är nog alla konsertbiljetter och skivorna från HMV.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Flygbiljetter och allehanda grejer som hade musikaliska anknytningar.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jag var underbart lycklig varenda gång jag landade på Kastrup/Sturup och fick krama om mamma och pappa igen.

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2008?
Oj, det är sjuuukt många men jag försöker hålla listan kort.
I Kissed A Girl - Katy Perry
In The Summertime - Thirsty Merc
Daddy's Gone - Glasvegas
Great DJ - The Ting Tings
Vad som helst med Jonas Brothers. (>_<)
Lets Dance To Joy Division - The Wombats.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Antagligen lite ledsnare med tanke på många saker men det var nog inte mycket värre än vanligt, at the end of the day.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Hm, kanske något klyschigt som tagit till vara på tiden? Äh jag vet faktiskt inte.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tänkt! Jag har tänkt alldeles för mycket. Och gjort av med för mycket pengar också...

18. Hur tillbringade du julen?
Hemma med familjen plus moster, hennes sambo och morfar. Lugnt och skönt var det, helt enkelt!

19. Favoritprogram på tv?
Ser inte så mycket på tv men Bondi Rescue och Greek isåfall. Och så får jag väl nämna Coronation Street och Skins med eftersom jag följde båda slaviskt borta i Låndån.

20. Bästa boken du läste i år?
Läste mindre än vanligt men Atonement av Ian McEwan var ruskigt bra trots alla svåra ord.

21. Största musikaliska upptäckten?
Oj. Vill egentligen inte svara Jonas Brothers men jag har nog inget val med tanke på hur jag kärade ner mig i dom i somras... Det gick dock över ganska fort igen som tur var!

22. Något du önskade dig och fick?
Det var det säkert men jag kommer inte på något just nu förutom julklapparna. Och jag fick ju en massa som jag hade önskat mig så... Ja! xD

23. Något du önskade dig men inte fick?
Jo det kan man väl säga, men sen är ju vissa drömmar mer eller mindre lätta att uppfylla... Höhö.

24. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Inte mycket, haha. Kommer faktiskt inte ihåg vad jag gjorde just på själva födelsedagen men jag och värdfamiljen gick ut och åt middag kvällen efter och sen gick väl jag och tjejerna ut en annan kväll också. KOKO wft!

25. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Vissa händelser hade vi ju kunnat skippa helt men samtidigt har det ändå varit ett ganska grymt år! 2007 var dock ännu bättre men det är ett svårslaget år.

26. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Skum? Väldigt skum t o m. Men den har rätat upp sig lite här på slutet.

27. Vad fick dig att må bra 2008?
Familj, musik och vänner. As usual! :D

28. Vilken kändis var du mest sugen på?
HA! Ska jag göra en lista..?

29. Vem saknade du?
Mest av allt så saknade jag familjen och hemma när jag bodde i London. Det är nog det som står ut mest. Men när jag väl flyttat hem så saknade jag London...

30. De bästa nya människorna du träffade?
Jag träffade inte så många nya människor i år, faktiskt. Joey räknas inte (HAHA) eftersom jag träffade henne 2007... Oh Tord kanske? Han tar vi, jag kommer inte på någon bättre än honom.

Another point of view.

Jag glömde nämna att det var Bon Jovi på bilden i det förra inlägget. Om någon undrar alltså.

Lördagen var jätterolig! Trevligt sällskap, mycket rolig teater/revy/parodipjäs (eller vad man nu ska kalla det) och mysigt Tivoli. Har ni varit på jul på Tivoli någon gång? Om inte så rekommenderar jag det, det är supermysigt med alla ljus och dekorationer! Ni borde dessutom passa på att se en Crazy Christmas Cabaret när ni ändå är där; jag skrattade så jag trodde att ögonen skulle hoppa ur sina hålor.

Vi kom inte hem så sent igår men jag var ganska trött och slötittade bara lite på Sagan om Ringen, som gick på tv, och sen stupade jag i säng. Gick inte upp förrän halv tolv idag!

Jag har för övrigt funderat på att låta denna bloggen gå i graven. Don't worry, jag kommer isåfall att starta en ny, men jag är så himla trött på bloggens namn och det hade varit trevligt med en nystart så här lagom till det nya året. Men vi får se, jag kanske nöjer mig med en ny design... Vad tycker ni?





Dagens låt: POV - McFly

Btw...

Har ni sett dessa dudes? Hur het är inte pudel/glamrocksstilen?! RAWR!


Take my hand and we'll make it.

Nu har jag sett Mamma Mia! för fjärde gången. Och den är minst lika bra fortfarande som den var allra första gången jag såg den! Man blir så himla glad av den och den är fylld av små saker; repliker, ansiktsuttryck och sådant som man fnissar åt ideligen. Och musiken är ju för härlig med! Jag hoppas verkligen att jag får se musikalen en dag... 

Jag tillät mig själv att sova ut ordentligt idag och det resulterade i att jag inte kom fram ur mitt krypin förrän halv tolv. Eftermiddagen tillbringades med att spela GH, spela GH och spela lite till GH. Låste upp Moonsoon, Rooftops och Aggro på ett bräde. :D Men roligast att spela hittils är helt klart Livin' On A Prayer och man vill bara skrika med, haha. Men jag håller mig ifrån det för det skulle nog inte bli så populärt!

Imorgon är jag inte hemma på dagen eftersom jag, mamma, Emma och hennes mamma ska till Köpenhamn och gå på jul på Tivoli. Vi ska se årets Crazy Christmas Cabaret som handlar om Sherlock Holmes. Synd att jag inte är helt hemma på honom och Watson men det är säkert roligt ändå. Det var det ju förra året och då hade jag ingen koll på historien heller! Men jag har faktiskt för mig att jag läst en bok om Sherlock Holmes en gång i tiden? Men man vet aldrig med mitt minne...

Nu ska jag frossa i livräddare! :D





Dagens låt: Livin' On A Prayer - Bon Jovi

God Jul!

Det blev visst aldrig något jul-inlägg igår. Hade tänkt logga in och skriva en snabb julhälsning igårkväll efter att våra gäster åkt hem men jag var så trött att jag duschade och stupade i säng så fort dom klivit ut genom dörren, typ. Jag hade i alla fall en jättetrevlig dag!

Eftersom vi hade julen i år så var vi inte så många. Eller ska jag säga att eftersom vi inte var så många så hade vi julfriandet hos oss..? Sak samma, vi var bara åtta stycken sammanlagt. Förutom familjen så var det min moster, hennes sambo och morfar men det var hur trevligt som helst! Och jag åt faktiskt inte så himla mycket... Jag har en skum grej med att jag inte kan äta två portioner julmat. Det går bara inte! Det är inte så att jag blir mätt efter den första tallriken utan det tar bara stopp och sen kan jag inte få ner en bit till. Jag fick dock ändå ont i magen efter att jag gått och lagt mig på kvällen fast jag inte åt så jag sprack... Så det blev inte så mycket mat men desto mer kakor, choklad och nötter och det är ju inte mycket bättre det.

Julklappsskörden kan skådas nedan:


Handdukarna fick jag av min moster och hennes sambo, superfina och jättemjuka! Te-lådan till vänster har jag gått och spanat på länge. Den finns på gårdsbutiken Torsvik utanför Skivarp (om dom hade mer än en, vill säga...) och som ni, förhoppningsvis, förstår så ska man ha te i den. Sen blev det lite andra trevliga grejer som presentkort, godis och sådär. Vi fick dessutom ett par gemensamma presenter; Sunes Jul/Sommar-boxen (tjehuuuu!) och så fick vi barn GH:World Tour+gitarr!!!! Har inte spelat så mycket än men den nya gitarren är riktig grym med en slide-funktion och annat. Jättegrymma låtar är det också! Misery Business, Eye of The Tiger, Livin' On A Prayer, Aggro (The Enemy wft!!) och massa andra. Kent är också med på ett hörn!
Och vad jag har förstått så var det jag gav bort ganska lyckat det med och det är ju faktiskt det viktigaste!

Imorse kom lilla Maria hit och åt frukost med mig halv åtta! Vi satt på mitt rum med tända ljus och te, riktigt mysigt. Det borde absolut bli en tradition av det, eller hur?! Sen gick vi en promenad också, så nu har vi varit duktiga så det räcker hela dagen och imorgon med. Sen satt vi bara och snackade, gick igenom allt skvaller och självklart fick vi in lite GH också innan hon åkte vidare. Verkligen jättekul att träffas! Det blir ju inte så ofta nu för tiden, men vad tror vi om middag för tjejerna hemma hos mig en lördag i jan/feb? :D

Nu är det snart dags för rester från igår. Jag är sådär pepp på det... God Jul i efterskott allesammans!




Dagens låt: Fluorescent Adolescent - Arctic Monkeys

What?!?!

Va?! Vadan detta?!?! Inga fler XFM Breakfast Show podcasts...? Fy vad ledsamt! Jag har haft många hysteriskt roliga stunder tillsammans med Cheeky Pete, Mark och Alex Zane och nu, aldrig mer. Buuu!

Annars har det varit en ganska busy dag. Städning hit, städning dit, promenad osv. Jag sov dessutom lite för länge eftersom jag inte hörde/omedvetet ignorerade mitt väckningsalarm imorse. Igen. Jag måste nog höja volymen för det har hänt lite väl ofta den senaste tiden...
Min nya ljusslinga har kommit upp också! Min gamla hade tydligen packat ihop förra julen. Det har jag inget direkt minne av?! Men jag insåg för några dagar sedan vad det var för något som saknades i mitt rum. Skumt att det ändå tog mig hela december att komma på vad det var... Haha! Nu har jag i alla fall fått en ny fin, svart liten sak med kristaller och stenar som jag har placerat i en glasvas i mitt ena fönster. Superfint!

Det är julafton imorgon!!! Om ni nu har lyckats missa det... Det ska bli så himla mysigt med all god mat, Kalle Anka och alla ljus. Håller ni inte med?!

Snacka om att överdosera frågetecken och uttropstecken i ett inlägg. My apologies.

God Jul!




Dagens låt: The Final XFm Breakfast Show Podcast (Snyft!)

Paket i lådan!

Mamma och jag har varit i Skurup idag. Vi och resten av befolkningen i kommunen, typ. Det var värsta kaoset med bilar överallt och inga parkeringsplatser i centrum men vi hade tur och fick en bra plats på Coop Extras parkering. Jag var tvungen att lämna ett par lappar på af och det tog ca en halvtimme p g a köbildning. När det väl var min tur lämnade jag ifrån mig lapparna och gick direkt. SUCK! Sen gick vi till biblioteket och jag lånade hela serien om Lilla Huset På Prärien, av rent nostalgiska skäl, så nu är julens läsning räddad också.

Jag fick dessutom hur mycket post som helst idag! Paket, julkort och mindre roliga brev från försäkringskassan. Men en trevlig överraskning var i alla fall att jag kommer få fem kronor mer i ersättning per dag fr o m januari och den som är duktig i matte räknar snabbt ut att det är en extra hundralapp i månaden. Alltid något! Och i paketet låg faktiskt den här:



Så nu är det bara säsong två jag väntar på, sen är samlingen komplett! Det är den bästa säsongen men den som väntar på något väntar som bekant alltid för länge... Haha! På tal om det så har jag fortfarande inte skickat Joeys brev/paket/julkort. Skäms på mig!

Julafton om två dagar!




Dagens låt: Slipping Through My Fingers - Meryl Streep & Amanda Seyfried (Mamma Mia!-soundtrack)


Musikfrågor.

Sju låtar som ger mig gåshud:
Invincible - Muse
For Good - Wicked Cast
Flightless Bird, American Mouth - Iron & Wine
Bella's Lullaby - Carter Burwell
Jag Hatar Att Jag Älskar Dig Och Jag Älskar Dig Så Mycket Att Jag Hatar Mig - Håkan Hellström
Folding Stars - Biffy Clyro
Can You Feel The Love Tonight? - Elton John

Sex artister/band som får mitt hjärta att slå ett extra slag:
Muse
McFly
Elliot Minor
Håkan Hellström
The Pigeon Detectives
The Ark

Fem sångare/sångerskor som jag gillar:
Ola Salo. (The Ark)
Hayley Williams. (Paramore)
Simon Neil. (Biffy Clyro)
Demi Lovato.
Barry Hyde. (The Futureheads)

Fyra av mina favoritinstrument:
Piano.
Gitarr.
Bas.
Flöjt.

Tre av mina favorit musikvideos:
Crashed The Wedding - Busted
Official XFM Video - "The Zutons"
Knights Of Cydonia - Muse

Två döda artister som jag önskar levde:
John Lennon.
Heath Ledger. (Han var faktiskt också en artist!)

En musik genre jag har svårt att lyssna på:
Allt som drar åt hiphop/r'n'b/soul hållet. Ryyys!

Fjärde advent.

Idag är det bara tre dagar kvar tills julafton! Julklappar inslagna? Check. Julgodis lagat? Check. Julstämning? Öhm... Vet inte? Ja, var har julstämningen gömt sig egentligen?! I vanlig ordning har jag haft en väldans längtan till julen i juli, september och november. Men när december väl behagar infinna sig - komplett med ljus, mörker och kyla - är julkänslan som bortblåst. Jag har verkligen börjat undra om den här riktigt juliga julen verkligen finns? NI vet den man ser i alla amerikanska filmer med snö, gigantisk julgran och sånna där hemstickade tröjor med Rudolf på. Jag skulle väldigt gärna vilja uppleva en! Men jag antar att det inte skulle bli som man hade föreställt sig och samtidigt skulle man krossa alla drömmar om att en sån jul faktiskt existerar.
Nä, det är nog lika bra att det blir precis som vanligt; ingen julstämning, ingen snö, stenhård knäck och alldeles för mycket julmat. Men jag ser ändå fram emot det precis lika mycket! Det här kommer låta så himla klyschigt, men det bästa är faktiskt att vi får vara tillsammans allihopa. Jag skattar mig lycklig över att jag har hela familjen samlad på en gång och att alla är glada, friska och välmående. Det är guld värt!


Sammanfattning av fredagen.

Hej mina vänner och alla som jag känner!

Festen igårkväll var helt okej. Det var inte supekul men trevligt så det var absolut inte slöseri med tid. Vi kom inte hem så sent men det blev inte mycket sömn eftersom det var ganska trångt om utrymme, haha, så jag kommer nog slockna tidigt ikväll!
Jag tycker också att det är ganska fantastiskt hur hemskt högljudda killar måste bli efter några öl... Och det är fanscinerande att det också måste ingå brottning, bröl, jämförande av muskler, mer bröl och lite våldsam bugg. Men det är väldigt underhållande att titta på.
Musiken var under all kritik... Varför, varför, varför måste det spelas Joddla Med Siv? Ge mig en enda bra anledning, snälla, för jag förstår det verkligen inte. Tacka vet jag Futureheads, Wombats och MGMT! Men smaken är ju som baken; delad. xD

För övrigt var det väldigt kul att umgås med Sarah och hennes vilda katt. Tack för allting!

Eftersom jag är trött så blir det, som sagt, en tidig kväll. Ska bli skönt med lite tacomys och final i Dansbandskampen. Vem tror på Larz Kristerz? Sen är det nog direkt i säng efteråt.

Jag lovar att knepa ihop ett lite roligare inlägg imorgon när jag har tagit igen lite sömn!





Dagens låt: 20 Good Reasons - Thirsty Merc

Trevlig fredag, allihopa!

Jag lyckades komma fram till vad jag skulle ha på mig ganska snabbt igårkväll (nej, det blev inte pop-klänningen, alldeles för tunn och somrig ;D) så nu är det ur världen. Nu återstår bara skorna, haha!

Det var ett riktigt otäckt avsnitt av Bondi Rescue igår, btw. Tyvärr var det en man som drunknade (första gången på fyra år) så det var väldigt allvarlig stämning i hela programmet, men det var inte dåligt för det. Jag drömde naturligtvis om stränder och höga vågor sen större delen av natten...

Nu ska jag i alla fall strax iväg till Sarah för litta sköj så vi hörs inte förrän imorgon. Hoppas ni får en kul fredag, det tänker jag ha!

Puss.




Dagens låt: Can't Stand Me Now - The Libertines

Festligt värre.

Mina brownies blev jättegoda! Jag ska leta upp receptet till er sen så att ni kan prova att göra dom ni med. Hittade det i någons blogg, men kommer tyvärr inte ihåg vilken... Ett tips är dock att blanda i lite russin och nötter också när ni gör dom, det blir nog ännu godare då!

Imorgon ska jag på fest i Skurup och den eviga, och sjukt jobbiga, klädfrågan har åter dykt upp; vad fasiken ska man ha på sig egentligen? Jag har ju inget nytt och inga pengar att köpa något nytt för heller. Varför känner man alltid att man måste ha något nytt när man ska någonstans..? Det är ju totalt onödigt, man har ju massor av snygga kläder i garderoben och det gäller bara att kombinera dom rätt så att det känns bra och ser bra ut. Så det är väl det jag kommer att ägna kvällen åt... Fram tills 22.05 that is. Blink blink! :D

Usch och fy för spindlar.

Uuh vet ni vad som hände mig imorse?! Det var lite av en "favorit i repris" fast det var inget roligt som upprepades. Jag satt på sängen och drog på mig ett par strumpor som hade legat på golvet en stund och vad händer? Jag upptäcker en svart fläck på den ena, håller den närmare ansiktet för att undersöka och den börjar röra på sig. Spindel!!!! Jag trodde att alla spindlar hade dött vid det här laget?! Usch usch usch. Jag fick i alla fall fast den så småningom och mosade den med ett hushållspapper så det finns ingen risk att den skrämmer mig igen. Eller ja, jag blir inte rädd för spindlar egentligen... Jag blir bara äcklad och ryser i hela kroppen så fort jag ser en.

Dagen idag kommer att fyllas upp med lite städning, kanske julpyssel och så ska jag provbaka ett av dom där recepten på brownies som jag hittade. Jag meddelar senare ifall dom blev bra eller inte! Mamma kommer i alla fall hem tidigt från jobbet idag så vi ska fika på mitt bakverk. Mumsigt!

Hoppas ni får en bra torsdag. Och, btw, ni vet väl vad som händer ikväll..? :D




Dagens låt: California Dreaming - Beach Boys

Alex Davies 2007.



Back in the day (nästan precis ett år sedan) gjordes denna video av mig och Riz. Ah, ljuva minnen!

False alarm.

Imorse gick jag upp halvåtta efter att ha snoozat en timme sådär. Jag hade förberett mig på att behöva ringa till familjehälsan och få en akuttid men jag insåg sent igårkväll att det inte behövdes. Jag misstog nämligen smärtan i ryggen för smärta i lungorna och eftersom det inte gjorde ont när jag låg ner, och dessutom kunde jag andas normalt, så insåg jag att det var värk i musklerna efter att jag sovit i pappas säng natten innan. Falskt alarm, mina vänner!

Just nu sitter jag och väntar på att pappa ska montera klart den nya duschkabinen så jag äntligen, äntligen kan få ta en ordentligt dusch!!! Har inte duschat sen i söndags (eww på det!) och är i stort behov av litta vann. Tack alla som erbjudit mig sina duschar men vi ligger ahead of schedule här så det kommer nog inte att behövas ändå! Tanken värmer dock fortfarande. =)



 

Dagens låt: Last Call To NYC - Elliot Minor

Kakor och annat.

Efter en något darrig start på dagen (se föregående inlägg om du just krupit fram under en sten, gått ur ide eller liknande) så körde jag igång med tidig frukost och en kort promenad när det ljusnat. Hade velat gå längre men lungorna tillät icke detta så jag fick snällt vända innan jag ens hade hunnit ut ur byn. Resten av dagen har gått i vilans tecken p g a trötthet, mensvärk och annat tjafs så inte mycket spännande att berätta där.

Jag har hittat ett par intressanta brownies-recept som jag tänkte prova på torsdag. Är inte säker på vilket av dom jag ska använda mig av men dom skiljer sig inte så jättemycket från varandra så det spelar nog inte så stor roll egentligen. I det ena receptet ska man inte enbart använda kakao utan en blanding av kakao och oboy vilket låter lite roligt. Vi har dock inte så jättemycket oboypulver hemma och man vet aldrig hur mycket sådant det hinner gå åt på ett par dagar så valet kanske blir enkelt i slutändan... Vi får se!

På tal om bakning så gjorde jag dessa godiskakor förra veckan med dumlekolor och smält noblessechoklad ovanpå. Riktigt goda!








Dagens låt: About You Now - Timo Räisänen

Skakigt uppvaknande.

Man ska ju vara försiktig med vad man önskar sig... I ett av gårdagens inlägg klagade jag lite över att jag är morgontrött och kvällspigg men att jag hellre skulle vilja ha det tvärtom. Igårkväll var jag riktigt kalastrött runt halvåtta och som den pensionär jag är bestämde jag mig för att lägga mig och läsa. Släckte runt kvart i tio, helt slut och trodde att jag skulle få somna direkt men icke. Som vanligt knoppade jag inte in förrän runt midnatt. Jag kom däremot upp precis i rätt tid... Runt kvart över sex-halvsex vaknade jag nämligen, utan att alarmet hade satt igång, av att marken skakade. Jordbävning! Enligt denna lilla notis från Aftonbladet kändes det i hela Skåne... Riktigt otäckt att vakna av att hela rummet skakar, det kan jag lova. Men ja, jag kom upp tidigt i alla fall och det var ju det jag ville, eller hur?

Del ett.

Ni som följer min blogg kanske kommer ihåg att jag hittade den perfekta julklappen till mig själv i förra veckan. Well, idag hamnade den första tredjedelen av den i brevlådan! :D



Ni kanske kan gissa vad dom andra två delarna av julklappen är...?





Dagens låt: What About Christmas? - Elliot Minor

Team Jacob!

Zzzz. Det är tur att jag inte är så trött att mina ögon knappt kan hålla sig öppna... Nej då, jag är huuuur pigg som helst! Fy vad skönt det hade varit att vara morgonpigg... Jag hade hellre velat vakna tidigt rent automatiskt och somnat halv nio varje kväll, man hinner ju med mycket mer då, än att som nu vara uppe till midnatt utan problem och sen knappt kunna vakna på morgonkvisten. Men vad ska jag göra åt det? För det kvittar om jag varit uppe sen halv fem på morgonen, när klockan passerar tio på kvällen är det precis som om någon slår på en gongong i mitt öra och jag blir jättepigg.

Idag ska jag i alla fall åka in till Skurup, lämna min lapp på arbetsförmedlingen och sen träffa Sarah på cecils igen! Hon ska låna Twilight av mig. Yet another one has crossed over to the dark side! :D
Jag tror dock inte att jag själv kommer kunna slutföra Breaking Dawn en andra gång, jag irriterar mig för mycket på den kvinnliga huvudrollsinnehavaren (i.e Bella). Hennes envishet och hennes sätt att alltid reagera så beskyddande mot Edward så fort något händer... Det är jättestörigt!!! Så jag läser något annat istället, haha. Känns lite onödigt att läsa en bok som man bara blir irriterad av... Nä, New Moon är fortfarande min favorit, trots att Bella är så elak mot stackars Jacob i den i slutet. Märks det att jag är Team Jacob?

Have a nice day!

Se barn!

Idag har jag varit på ett års-kalas för en liten härlig kille! Det var dock storebror som tog hand om alla presenterna, haha, och dessutom opererade han dom flesta gästerna. På förra kalaset vi var på så fick jag händerna avsågade av ett av mina andra kusinbarn... Det är sånt som gör att jag saknar att ha barn runt mig varje dag; man vet aldrig vad dom ska hitta på och var dom får allt ifrån! Jag kanske borde bli förskolelärare ändå?

Nu flyr jag till Bondi Beach en timme eller två.





Dagens låt: 20 Good Reasons - Thirsty Merc


Something's fishy about this...

Ni har väl hört den här om att fiskar har riktigt kort minne? En liten firre kan simma ett varv i akvariet och när den kommer tillbaka till utgångspunkten har krabaten redan glömt bort att det faktiskt var där den började och tror att den har hamnat på ett nytt, spännande ställe. Fisken simmar ännu ett varv och tänker 'wohoo vad roligt det är med upptäcktsfärder!". Sen hamnar den återigen på det stället som den utgick ifrån innan det allra första varvet; "men vad är det här för ett coolt place..?". Och så håller det på.

Jag är inte helt säker på om det här är sanning eller lögn men efter att ha studerat ett par av pappas guppys i det nya väggakvariet vi har känns det inte helt främmande att det lutar mot det första alternativet. Det fanns tre guppys från början (en av dom låg död igår av okänd anledning) och två utav dom brukar simma längst upp i akvariets ena hörn. Håll i minnet att det här är inte ett särskilt stort akvarium och att det dessutom inte är särskilt brett eftersom det sitter på väggen. I alla fall, längst uppe i det vänstra hörnet kommer det vatten, som renats genom pumpen, ut genom en slang och det blir därför strömt och lite motstånd i vattnet. Dessa två guppys brukar simma mot strömmen där uppe i hörnet. Det kan dom göra hur länge som helst och jag börjar tro att dom kanske tror att dom är på väg någonstans? Jag kan nästan höra deras tankar; "shit, om vi fortsätter simma kanske vi kommer runt den här stora, konstiga klippan som inte verkar röra på sig! Jag undrar vad som finns på andra sidan?!". Det ser jättedumt ut för det ser verkligen ut som om dom är på väg någonstans, det är bara det att dom verkligen inte rör sig en centimeter...
Jag vet inte om jag ska tycka synd om fiskarna eller inte. Det är åtminstone ett tidsfördriv!

Godis!



Malin har klippt sig!

För övrigt såg jag ett väldigt fint luciatåg idag. Det var ingen skönsång men fullt av kärlek! Sånt blir man glad av.

Kaffe!

Vet ni vad som hände i förmiddags? Jag fick ett sms! Det händer väldigt sällan nu för tiden... Det var faktiskt Sarah som ville att jag skulle komma och fika med henne på Cecil i Skurup. Kör i vind, tänkte jag, och drog iväg i racerbilen. Har ni förresten märkt hur leriga alla vägar är för tillfället? Av någon anledning flyttar alla bönder jord hit och dit och slafsar ner vägarna så att dom ser (och känns) mer som grusvägar än oljegrus/asfalt. Och bilen blir skitig med! Suck på det.
Det var i alla fall en mycket trevlig liten pratstund med påtår vi hade i det tomma caféet och sen blev Sarah klämd i apoteksdörren. Haha! Tack för en upplyftande förmiddag, min vän.
Sen körde jag hem på fortfarande lika leriga vägar, åt chili con carne och städade, så nu är det gjort också!

Ikväll är det Bondi Rescue kl 22.05 på TV4 Fakta! Jag vet att jag redan har påminnt er en gång i förra veckan men eftersom det faktiskt var en HEL vecka sedan så tänkte jag göra det igen, bara för säkerhetsskull liksom.

Tjo!





Dagens låt: Supermassive Black Hole - Muse (RAWR!)

Nostalgi.

I en av mina skrivbordslådor så har jag en gammal 'mina vänner'-bok. Ni vet en sån där som man sprang runt med på lågstadiet och mellanstadiet och ville att alla skulle skriva i och ju fler man 'hade' i den desto coolare var man? Den jag (fortfarande) har i skrivbordslådan inhandlades antagligen någon gång precis innan jag insåg att det kanske inte var så himla coolt att ha en sådan bok och därför är den ganska tom. Jag har dock själv fyllt i den (bakifrån) genom årens lopp med sådär ett halvår-års mellanrum och det är ganska roligt att kolla igenom! Den lever ett ganska bortglömt liv där i sin lilla låda men när jag väl kommer ihåg den så brukar jag plocka fram den, fylla i ett nytt uppslag och titta tillbaka på hur allting förändrats genom åren. Nu ikväll fick helt plötsligt ett sug efter att plocka fram den där boken och titta lite i den. Jag hittade några grejer som jag inte vet om jag borde skratta eller gråta över...

Det allra första jag fyllde i gjorde jag nog när jag gick i femman eller sexan (jag har bara skrivit 'Kastanjen' som klass så jag är inte säker...) och man kan då läsa att mitt favoritlag var Sverige (väldigt solidariskt...), min idol var Nalle Puh (???) och mina favoritgrupper var Backstreet Boys och A-Teens. Dessutom var min favoritfilm Nothing Hill. Yes, jag hade stavat det 'nothing'... xD
Om vi sedan snabbspolar fram till åttan (jag valde ett uppslag eftersom jag måste haft en knäpp då och fyllt i boken åtta gånger under ett skolår...) så tyckte jag att matte (ve och fasa!), biologi och hemkunskap var dom bästa ämnena. Mina idoler var Roberto Carlos och David Beckham (ewww!) och mina favoritprogram Mordkommissionen och Nya Tider.

Tur att jag också växte upp...

Effektiv.

Jag har haft en produktiv onsdagsförmiddag trots att jag gick upp lite senare än vad jag brukar göra. Jag har duschat, lagt ansiktsmask, kollat jobbannonser, hämtat Erik i Skivarp, gjort en dubbelsats ostbollar och lagat lunch till mig själv. Man kan om man vill! I eftermiddag kommer jag - förhoppningsvis - ut på en promenad också innan kaffet. Det är faktiskt helt okej väder med lite solglimtar och inte mycket till vind!

Annars har jag inte mycket att tillägga mer än att jag har namnsdag idag. Och för er som glömde kan jag berätta att jag faktiskt hade det igår med. No hard feelings.





Dagens låt: Born To Run [Live Lounge Cover] - McFly

Dirty violence.

Våldet har kommit till landet. Ni som läser någon av morgontidningarna SkD och/eller Ystads Allehanda kanske såg denna notis i dagens upplaga? Den "mindre ort" som omnämns var nämligen ingen annan än just den jag råkar bo i, dvs. V.Nöbbelöv. Jag märkte själv inget av händelsen men Erik hade sett polisbilar och en pikébuss svänga in vid den gamla skolan, som ligger 100 meter från vårt hus, vid midnatt i lördags. Jag sä'r då di! Det är ju synd om dom som fick en lite dyster kant på sin bröllopsfest...

Nu ska jag alldeles strax krypa ner i sängen och titta på en av mina favoritfilmer; Dirty Dancing! Har inte sett den på ett tag så det börjar bli dags nu. En helg såg jag den tre gånger, haha! Det var dock några år sedan.

Vi hörs imorgon!





Dagens låt: Hungry Eyes - Dirty Dancing Soundtrack

Baby, in the summertime...



Mariam gjorde den här till mig igår. Fin va?

Januari?!

Nu imorse ringde jag till Familjehälsan i Rydsgård för att boka en tid för att kolla hur det står till med mina lungor egentligen. Jag fick prata med en något förvirrad (eller kanske oteknisk?) sjuksköterska som verkade ha lite problem med sin dator... Långt om länge fick jag till slut en tid. Den åttonde januari. Det är en hel månad tills dess! Hon sa dock till mig att om det blev värre så fick jag ringa innan och få en akuttid men jag tycker inte det känns så akut... Jag kan ju dock alltid låtsas att det är det så att jag får en akuttid och får komma dit fortare? Haha, det var ganska smart. Jag får tänka lite på det där tror jag.

Jag hittade för övrigt den perfekta julklappen till mig själv igårkväll. Ni får se vad det är när det har kommit... ;D





Massa frågor men inga svar?

Jag har haft en helt oplanerat bloggfri helg. Jag ber om ursäkt. Till mitt försvar kan jag säga att jag varit lite upptagen med pepparkaksbak, överraskningskalas och liknande. Dessutom har min hjärna inte lyckats komma fram till något vettigt att skriva om alls. Men nu har jag fått lite bekymmer ser ni, är det någon som kan hjälpa mig tro..?

Nu när vi närmar oss slutet av årets sista månad, december, så har jag börjat fundera lite. Vilket land är det egentligen som går in i det nya året först? Och, som en naturlig följdfråga, vill jag självklart också veta vilket land som firar det nya året sist... Jag tror att gränsen går någonstans i Stilla Havet bredvid Nya Zeelands kust - rätta mig om jag har fel - och har för mig att Nya Zeeland och västra Australien är dom länderna som går in i det nya året sist. Eller? Vore tacksam för svar, jag har funderat på det här i flera dagar men har inte hittat svaret någonstans.

I förmiddags var jag också på möte på af och fick tre miljoner papper med mig hem. Det känns lite bättre nu när jag gått mina 90 dagar som arbetslös ungdom och kommer att få ersättning men jag tycker fortfarande att det är sjukt att man ska behöva få kämpa helt ensam i tre månader innan man får någon som helst hjälp... Jag kommer dessutom inte att få se röken av några pengar förrän i mitten på januari. Men, det är ju bättre än ingenting alls så jag ska inte klaga.




Dagens låt: In The Summertime - Thirsty Merc (Så hära i juletider)

Fredag.

Hejsan hoppsan, vad har hänt här då? Jag glömde visst bort att skriva något i går, heeelt utan anledning. Jag hade i alla fall tänkt påminna er om att mitt favoritprogram går på torsdagkvällar men det är ju lite sent nu... Men till nästa vecka; glöm inte Bondi Rescue på TV4 Fakta, oftast strax efter 22.00 (det är alltid olika), så är ni påminda ifall jag skulle glömma bort det igen. Hehe.

FYI, jag har idag klarat GH på medium. Har försökt mig på easy också men jag blir så uttråkad direkt och orkar oftast inte spela så länge, haha. Det går alldeles för långsamt helt enkelt! Målet jag har nu är att klara ALLA toner på When We Were Young. Jag tror inte jag är redo för att flytta upp på nästa nivå och köra med fem knappar riiiktigt än. Fy, vilken spelnörd jag blivit... :O




Dagens låt: Hum Hallelujah - Fall Out Boy

Finally!

Bloggen har inte fungerat ordentligt på ett par dagar (därav den oavsiktligt dåliga uppdateringen) men nu verkar det vara löst! Känns som om jag varit borta från blogg-världen en hel evighet, haha.

Har inte så mycket vettigt att säga. Har i alla fall lärt mig att lira med fyra fingrar på GH - varning för spelnörd - så jag har kört med mitt nystartade band hela dagen; The Wolves. xD

Jag tänkte skriva ett något mer innehållsrikt och genomtänkt inlägg imorgon, ni får hålla er till dess.





Dagens låt: Take A Bow - Muse

O.o

Eftersom jag hade en dålig natt och en dålig morgon så orkade jag inte med så mycket idag. Har gått runt som ett annat ufo och gäspat hela dagen, ungefär. Powernaps hjälpte föga och jag kan aldrig somna på dagen, om jag inte lider av extrem sömnbrist då alltså... Istället har jag spelat Guitar Hero med Niklas. Hela dagen, i stort sett. Vi startade ett band och låste upp alla låtar, haha. 'Knights of Cydonia' ( by Muse, obviously) var SÅ rolig! Bästa låten! Jag har dock stora problem med hur jag ska hålla handen, lillfingret spretar gärna rakt ut i luften och det funkar ju inte om man kör på medium samtidigt är easy så himla tråkigt, det blir ingen utmaning liksom.

Vet ni vad jag har upptäckt?! Jag laddade ner en ganska taskig kopia av Twilight (filmad i en biosalong, yeah) i helgen så att jag skulle kunna kolla på basebollscenen -min favorit- och vet ni vad Edward gör?! När han och Emmet har hoppat ihop uppe i luften och sen landat på marken så räcker Edward finger åt Emmet! Det är sant, jag lovar! Någon av dom säger "What are you doing?", Emmet puttar till Edward och samtidigt räcker Edward finger åt Emmet. xD Jag har tittat på det flera gånger, bara för att bekräfta det. Dock är ju bilden inte i DVD-kvalité så jag kan kanske fel men det ser verkligen, verkligen ut så. Känns inte direkt som 'Edward'...



Dagens låt: Assassin - Muse

Andrum.

Idag är en dålig dag. Jag har sovit hemskt inatt. Riktigt hemskt. Hade problem med att andas igen, som verkar vara normalt nu för tiden i samband med förkylning, och kunde inte ligga på rygg. Jag kunde inte ligga på sidan, varken vänster eller höger. Jag fick alltså ligga på magen vilket jag tycker är riktigt obekvämt, plus att jag får ont i käkarna när jag ligger så eftersom dom pressas ner i kudden. Great. Jag har legat och halvslumrat hela natten och när jag väl lyckats somna på riktigt någon gång fram på småtimmarna, vad tror ni händer då? Findus vill ut. Jag lyckades somna om och när alarmet sätter igång så vaknar jag till följande: Ola sjunger sin favoritjulsång. UÄH! Kan det bli en sämre start på dagen?! Tror inte det.

Positivt: Guitar Hero kom hit igårkväll. :D




Stryk?

Ni som följer min blogg vet kanske om att det är jag som har hand om strykningen i min familj. Jag brukar oftast stryka på måndagar men någon enstaka gång så gör jag det på tisdagen istället - jätteintressant, jag vet - ifall jag är upptagen med annat på veckans första dag.
När jag idag traskade ut till tvättstugan och öppnade skåpsdörrarna till hyllan, där stryktvätten förvaras, fick jag en smärre chock. Det var ett sjukt jäkla strykberg som låg där och väntade på mig! Ett par byxor, åtta örngott och 21 tröjor av olika slag... Låter kanske inte så farligt med tanke på att det var relativt enkla grejer jag hade att göra med, det hade ju varit klart jobbigare med 21 skjortor! Men ändå. Det tog mig en och en halvtimmes nonstop strykning innan jag var helt färdig med alla plagg.

För övrigt väckte Findus mig halv sex imorse, en och en halv timme innan mitt alarm går igång. Den katten har talang för att vilja gå ut ungefär en timme eller så innan man själv ska gå upp... Jag lovar att han i hemlighet vet hur en digitalklockradio fungerar och sitter och väntar på "rätt" tidpunkt att vilja gå ut, dvs när det är som mest irriterande för husse eller matte. Han hade dessutom lämnat stora hårtussar överallt på min nya, fina matta så jag fick plocka fram rollern. Men jag tycker om kattskrället ändå!




Dagens låt: Still Figuring Out - Elliot Minor (grym live!)

RSS 2.0