Helg.

Tänkte bara skriva en liten notis eftersom jag inte kommer att ha tid för det i helgen. Den sista och tredje dagen med af-aktiviteter var minst lika ogivande som dom föregående två... Nu är det i alla fall överstökat.
Imorgon och på söndag blir det jobb 13:45 - 22:30. Än så länge i alla fall. På mitt jobb är det ju så att när man kommer dit vet man aldrig när man får åka hem! Jobbade över en timme alla dagar förra veckan t ex... Har jag riktig otur får jag stanna till morgonen efter.
I alla fall, det jag ville komma till är att nästa vecka är relativt tom jämfört med denna så jag ser fram emot att fylla dagarna med allehanda bus. ;D

Btw, igår beställde jag följande på ginza: hela säsong två av Grey's Anatomy (fast i två delar), A Walk To Remember och, det bästa av allt, Sex and The City-boxen! Den där lilla skolådan ni vet?! Allt landar i min brevlåda någon gång i början på nästa vecka. :D

Hoppas ni får en roligare helg än vad jag kommer att få!

Arbetsförmedlingen.

Igår, idag och imorgon är det aktiviteter på af som står på schemat. Det som händer är att alla vi inblandade arbetslösa ungdomar nu har gått utan jobb så pass länge att vi är aktuella för att få en praktikplats, förutsatt att vi hittar en... Vi har haft två-timmars gruppmöten och för mig personligen har inte det gett mig ett skit. Grejen är ju att jag redan vet vad jag vill. Jag vill läsa till förskollärare (eventuellt läsa vidare i framtiden till t ex specialpedagog) och jag vill ha en praktikplats på en förskola med barn i åldrarna 6 år och neråt. För min del, och vissa andra, hade vi kunnat diskutera detta på en timme ensamma med vår arbetsförmedlare vilket hade varit mycket smidigare. Istället tvingas vi sitta och lyssna på hur tio andra personer diskuterar med arbetsförmedlarna om vad dom vill ha för slags praktikplats och hur dom tänker om sin framtida arbetssituation. En del har ju bara vaga aningar om vilken bransch dom vill arbeta inom och för dom är det här säkert jättebra, det kan ju sås frön av att höra hur andra tänker om sin situation till exempel.

Anledningen till att det inte hålls lite mer personliga möten är tidsbrist. Det finns helt enkelt för många arbetslösa och för få arbetsförmedlare för att alla ska hinna ha tid med personliga möten. Det finns endast två anledningar till att jag har gått dit. Den första, och viktigaste, är att visar jag inte upp mig där så blir jag utskriven direkt och mister min ersättning. Den andra anledningen är ju att självklart så vill jag också ha en praktikplats och blir jag utskriven kan jag glömma det.

Det är synd att detta inte går att lösa på ett smidigare sätt för alla men jag antar att detta var det bästa af i Skurup kunde komma fram till. Heja. Varför inte anställa fler arbetsförmedlare istället? Det hade ju löst en hel del problem...
Det enda som är riktigt toppen med det här är att jag slipper jobba och må dåligt! Lönen kom dessutom idag; 1300 spänn för en natt i januari. Oh yeah!




Dagens låt: Kom Änglar (med Lisa Ekdahl) - Lars Winnerbäck 

Närkontakt, nej tack.

Något av det mest uppstressande och irriterande jag vet är andra stressade och uppretade medtrafikanter. Jag är ingen mesförare men jag håller mig till den hastighetgränsen som finns, den är satt av en anledning. Det resulterar i att jag nästan alltid får ett litet tåg av andra bilar och fordon bakom mig. En del inser att jag vet bäst och lägger sig i samma hastighet, eller så är dom för fega för att köra om, medan en del andra mest verkar bli uppretade. Detta visar dom genom att köra ännu närmare, i ett försök att stressa mig att köra fortare, för att sedan blåsa om mig på lämplig plats med några centimeter till godo. En del tålamodslösa idioter väntar inte ens på en lämplig plats utan väljer första bästa kurva utan någon som helst sikt. Andra visar det bara genom att lägga sig nära och stressa, utan att ha några som helst planer på att köra om mig. Detta hände senast igår på väg till Ystad när jag fick en lastbil i häcken på racerbilen. Den låg max fyra meter bakom mig och vi körde på en landsväg.

När sånna situationer inträffar har jag bara lust att göra en sak; ställa mig på bromsen. Om det hade funnits ett säkert sätt att göra det på, utan några risker för mig personligen eller utan värre risker för föraren bakom mig än att han/hon blir skiträdd, så hade jag gjort det varenda gång för att lära trafikidioterna en läxa.
Alternativt kan jag sätta upp ett litet plakat längst bak på bilen: "Om du kan läsa det här, din idiot, är du för nära.". Det finns ju också en trevligare variant: "Hört talas om tre sekunders-regeln?". Dom två sistnämnda alternativen kan tyvärr få motsatt effekt, en del kanske kör nära bara för att läsa vad det står på skylten?
Kommer ni på ett säkert sätt att straffa närliggande förare kan ni ju säga till, jag längtar bara efter att få sätta dit dom.





Dagens låt: The Boy Does Nothing - Alesha Dixon

Kort sammanfattning;

Ons: Jobb, fick börja en timme tidigare pga personalbrist.
Tors: Jobb, fick stanna en timme längre pga personalbrist.
Fre: Underbart rolig heldag! Fika och bio med Marie i Malmö. Vi är bäst på att prata och gå på bio, alltså. Mår alltid bra efter att vi har dissekerat alla våra problem tillsammans. Träffade sen Karin och Maria på tåget hem och följde med hem till Rydsgård, var avundsjuk på deras utgång och lockade hår. Bestämde mig för att ge jobbet några veckor till.
Lör: Jobb, fick stanna en timme längre pga personalbrist. Fika i Ystad innan jobb med ovan nämnda töser plus deras storasyster. Fick lite hopp om min arbetssituation och tog under bilfärden till jobb definitivt beslut att sluta där snarast.
Sön: Jobb, fick återigen stanna en timme längre pga personalbrist. Var fruktansvärt förbannad när jag körde hem och inte ens min mentor, Ola Salo, kunde hjälpa mig. Då är det illa.
Mån: Har ringt och sagt upp mig på jobbet fr o m den 31 mars med hjälp av en liten vit nödlögn. Ska strax åka till Skurup, arbetsförmedlingen, banken och till sist Emma!

Snacka om att mitt liv radikalt förändrats mot för några veckor sedan. Nu hinner jag knappt andas.

PUSS!

Semlor och sånt.

En gång när min pappa var ung och dum fick han och en kompis för sig att dom skulle äta massa semlor. Men istället för att köpa tio semlor och trycka i sig alla på en gång så bestämdes det att dom skulle köpa varje söndag. Första söndagen köpte dom varsin semla, veckan efter köpte dom två semlor, tredje veckan tre stycken och så vidare. Efter femte veckan tog det slut, dom kunde inte hålla på längre. Kan ni tänka er att äta fem semlor på en gång? En semla är tillräckligt mäktig som den är. Om jag pressar mig skulle jag nog kunna äta en och en halv i rad. Men fem stycken! Sammanlagt blev det ju femton semlor på fem veckor... Det är näst intill omänskligt.
Den här historien berättar pappa varje år i semle-tider så jag tänkte dela med mig av den till er. Kanske med en liten påminnelse i bakhuvudet, nog för att det är gott, så är det nog inte så jäkla smart att tävla i semle-ätning...

Fy vad sugen jag blev på en semla nu.





Dagens låt: Heaven On Their Minds - Jesus Christ Superstar Soundtrack

Så kommer allting bli hur gött som helst.

God måndag på er! Har ni det bra i kylan?

Det kommer mer snö! Trevligt värre men det är synd att det egentligen är töväder så det lägger sig inte riktigt som det skulle kunna ha gjort. Hade varit roligt att åka lite pulka i backen på andra sidan vägen men man kan ju se jorden igenom på väldigt många ställen så jag vågar inte... Det har varit folk där uppe och åkt men jag är ganska rädd om min svanskota så jag låter det vara.

Finns inte så mycket roligt att berätta för er annars. Nej, det finns nog inget roligt alls, när jag tänker efter. Inte för att det har varit en såndär depp-dag, det har bara inte hänt något extra intressant... Intresseklubben sprängs. Ungefär som när Josefine på MSN först upplyste mig om att hon mådde jätteilla och skulle gå för att vila och sen att hon hade spytt när hon kom tillbaka. Haha! Putte litten.

Rubriken är bästa citatet, bara så ni vet.




Dagens låt: Everything's Alright - Jesus Christ Superstar Soundtrack

Grym helg!

Idag har jag varit på tre års-kalas. Jag fick hoppa i sängar, rulla bollar och bli återupplivad av ett helt gäng läkare och sjuksköterskor efter att en liten tjej väldigt snällt påpekat för mig att mitt hjärta inte slog längre. I samma veva fick jag även en spruta inkörd i munnen och tånaglarna klippta. Snällt va? Nu behöver jag ju inte göra det själv!

Nästa vecka börjar bli fullbokad... Jobbet ringde nämligen i förmiddags. Från att bara ha jobbat torsdag och natten mellan söndag-måndag har jag nu gått till att jobba även onsdag och lördag. Tur att jag får grymt betalt! Och tur att jag har fredagen att se fram emot; fika och bio med Marie! :D Jag behöver en pratstund och lite skratt. Och en chai latte!

Ikväll ska jag se Love Actually på tv. Har velat se den i flera år men det har aldrig blivit av. Jag kommer ihåg att vi började se den i skolan en gång men vi hann aldrig se färdigt den? Vet inte varför. Men nu är det i alla fall dags! Ska ladda batterierna inför veckan med lite clementiner och mörk choklad, yum!

Oh, har ju helt glömt bort att berätta om Jesus igår! Och Joey och jag återförenades äntligen! För första gången på svensk mark. Vi pratade gamla minnen, framtiden och massa Ola Salo såklart. Efter föreställningen var det dock bara Judas som gällde. Han var både bäst OCH hetast. RAWR! Vi fick se en fantastisk show med grym musik och bra sång men den tog slut för fort... Efteråt gick vi på engelsk pub med våra mammor och jag fick beställa i baren för min lilla mor vågade inte. xD

Hej!

Äntligen har jag ro att sätta mig ner och skriva lite. Jag är nu officiellt anställd och det känns bra att ha det på papper, ifall det händer något! Högre lön än förra gången jag jobbade där fick jag också.

Jag längtar till imorgon. Jag och Joey together again, finally! Och så Ola Salo och Jesus också. Vilket gäng, va?! Fruktansvärt roligt ska allting bli! Jag hoppas att ni är avundsjuka.

Ikväll tänker jag inte göra ett smack mer än att äta glass med kolasås och titta på 'Win A Date With Tad Hamilton' som går på tv. Efter att ha jobbat två dagar i rad känns det alltid som om jag jobbat i en vecka, jag vet inte varför, så därför ska jag verkligen njuta av att ha den här fredagkvällen helt för mig själv!

Hoppas att ni också får en trevlig kväll och att fredagen den trettonde inte varit alltför elak mot er. Puss!





Dagens låt: Poker Face - Lady Gaga (Skitbra gung i bilen!)

Snö!

Det har kommit snö! Synd att jag inte har tid att gå och ut och njuta av den... Igår blåste det alldeles för mycket för det men idag är det lugnare och det hade varit skönt med en promenad. Ska strax sätta mig i bilen för att köra till jobbet. Blir ju intressant att se hur mycket snö det finns att köra fast i på vägen! Jag ska köra mammas lilla golf också, det är ju en sån grym terrängbil alltså! Not. Förhoppningsvis kommer jag fram utan några större bekymmer.

I måndags höll jag förresten på att snubbla över en kille i mitt eget kök. Det är inte ofta man stöter på sånt! Bokstavligt talat, alltså. Jag hade varit en snell storasyster och hämtat Erik vid bussen och när vi kom hem hade det kommit någon för att laga vår diskmaskin. Den har för övrigt varit paj femtioelva gånger på några veckor men det är en annan historia.
I alla fall, när vi kom innanför dörren så låg diskmaskinskillen raklång på golvet, inklämd under den helt utfällda diskmaskinsdörren och mixtrade med något undertill. Till saken hör att vårt kök är ganska smalt så det fanns en minibit golv kvar att klämma sig förbi på, dvs. det fanns en ganska stor risk för att trampa på honom, på olika ställen. :D Just då tyckte jag att det var fantastiskt roligt och fick bita mig i kinden tills jag var utom hörhåll för att inte börja skratta högt.

Nu sticker jag! Passa på att njut av snön ni som har tid.




Dagens låt: Tim McGraw - Taylor Swift

Blink is back!

Tjehoo! Jag gör som resten av musik-världen och deltar i firandet av Blink 182s reunion! Hur jävla grymt är inte det här?! Kommer dom till norra Europa är jag där! :D

Veckans enda lediga dag tänkte jag tillbringa här hemma bl a på grund av avsaknad av fordon. Egentligen vill jag inte åka någonstans men även om jag hade velat det så hade jag inte kunnat... Så, alla ni som hört av er och velat hitta på något; kan vi ta det nästa vecka istället? Jag har endast en uppbokad dag den veckan so far och det känns lite dumt att klämma in något nu när det finns nästan obegränsat med timmar till umgänge då. Håller ni inte med?

För övrigt så har jag anmält mig till vårens högskoleprov och jag hoppas, nej jag förväntar mig, att jag höjer mitt resultat minst ett par snäpp sen sist. Någon annan som också ska göra provet i vår?

Nu ska jag stryka som den snälla dotter jag är.





Dagens låt: Carousel - Blink 182

(%¤!@

Jag hade tänkt skriva en rolig grej som hände innan idag men jag är så förbannad att jag inte bryr mig om det.
Däremot är en lite intressant anmärkning att över tio personer läser min blogg dom dagar jag inte uppdaterar och när det finns något nytt att läsa bryr sig nästan ingen om det. O.o
Just nu har jag stora cravings efter choklad. Kolasås hade också gått bra. Synd att vi har varken eller här hemma just nu. MORR!

I'm aliiiiiiiiive!

Jag lever! Jobbade i lördags och bytte kommande söndag mot söndagen igår. Helgen har därför bara bestått av jobb, mat och sömn. Men det känns okej eftersom jag jobbade på dagen och sov på natten. Jag har sagt till att jag föredrar att jobba em/kväll framför natt men att jag kan ta nattpass någon gång ibland ifall det krisar. Men det går faktiskt jättebra på jobbet, jag önskar att det inte var så långt att köra bara...
I veckan blir det även jobb onsdag-torsdag men sen är jag ledig en hel vecka. Tänker inte hoppa in någonstans! Jag är en halvstrejkande timvikarie, haha. Jag föredrar att bestämma i förväg när jag ska jobba (vem gör inte det, förresten?) men det är väl klart att man får vara lite flexibel då och då. Bara inte just nu... xD





Dagens låt: Hungry Eyes - Dirty Dancing Soundtrack

Jobb, jobb.

Ska köra till jobbet om en kvart ungefär. Är sådär pepp... Det känns bra att veta att jag har ett jobb att gå till. Men det är ju en annan grej vad man egentligen tycker om att behöva gå dit, på en lördag dessutom. Och jag missar Melodifestivalen ikväll. Jag trodde inte det började förräns om typ en månad? Det finns bara två bra saker med dagen idag; det är grym OB på helgen OCH jag kan åka hem halv elva och slipper stanna uppe hela natten! Jag får tänka på Australien, det funkar oftast ganska bra som uppiggande medel. ;D

Hoppas ni andra får en skön och ledig lördag! Puss!





Dagens låt: America - Razorlight

Sjuk eller inte sjuk? Det är frågan...

God morgon! Idag mår jag sådär. Jag var ju på lungundersökning/allergitest igår och det gav ingenting. Så enligt testet är jag helt frisk och ska inte ha några problem, hur kan det då komma sig att jag inte känner mig frisk? Igårkväll så hade jag lite ont i bröstet på vänster sida och idag känner jag mig nästan precis som jag gjorde i höstas i samband med förkylningarna. Det finns inte ord för hur trött jag är på detta! Mamma tror jag är hypokondriker, jag undrar det jag...

090205

Morn på er! Idag är jag segare än segast. Jag gick ju på träningen igår istället för att jobba och det kändes riktigt tungt... Det måste ha varit något fel på mina muskler för när jag kom hem så höll jag på att sträcka mig två gånger när jag gjorde helt normala saker. Någon timme senare låg jag som en död fisk i sängen, utan att kunna somna. Jag var helt enkelt "för trött" för det! Jag lyckades till slut ändå, drömde mardrömmar om att vårt uthus brann ner och när jag vaknade var jag fortfarande helt tung i kroppen och det rev i halsen. Så här i efterhand borde jag kanske ha skippat träningen eftersom den orsakade mer smärta än den borde gjort..?!
Just nu hade en kopp te eller kaffe suttit fint för att få fart på dagen. Tyvärr ska jag ju på den där lungundersökningen i eftermiddag och får inte lov att dricka något med koffein i... Bummer!!!

Tjuvlyssnat.

Ni som brukar kolla in tjuvlyssnat.se har kanske redan läst den här lilla historien. Ni som inte brukar kolla den sidan, läs och asgarva! Det är just sådana grejer som gör att jag tycker om barn så himla mycket, man vet aldrig vad som kommer att hoppa ur deras munnar! Men vi får kanske dock hoppas på att jag inte väger över 100 kilo när jag skaffar egna...

Wuhuu!

Yes! Jag slipper jobbet ikväll, vi ska ta allt på lördag istället och det går säkert finemang. Så nu kan jag träna ikväll i alla fall! Och sen belöna mig själv med lite Vänner efteråt när jag kommer hem. Supernajs!

Imorgon ska jag göra den där lungundersökningen och ett pricktest på familjehälsan i Rydsgård. Tänk om jag är allergisk mot något? Jag dör om jag är allergisk mot Findus. Förutom undersökningen så ska jag... Nä, jag ska nog ägna mig åt att göra ingenting! Gå en promenad på sin höjd, kanske dammsuga lite. Malin är bäst som soffpotatis!

Sammanfattning sen sist.

Förlåt för dålig uppdatering men jag har inte pallat, har varit för trött och för upptagen. I måndags åkte jag till Skurup och hängde på af som jag brukar göra veckans första dag. När jag var på väg hem ringde telefonen "hej, kan du jobba i eftermiddag?". Skulle inte tro det va! Jag sa att jag var upptagen och att det skulle bli lite svårt för mig att hinna med... Herregud, det var knappt ett dygn sedan jag åkte därifrån sist efter att ha jobbat 11+13 timmar, finns det ingen annan att ringa till liksom? Jag hade verkligen inte pallat ett tio timmars pass till direkt på måndagen. Inte för att jag ogillar arbetet i sig utan bara för att det är just det; arbete. När man har varit arbetslös i ett halvår och är van vid att göra ingenting så kan det vara jobbigt att komma igång och man blir ju så himla trött av att jobba på natten också, för även om man sover på dagen så är man inte lika utvilad då som man gör när det är "meningen" att man ska sova. I alla fall, jag åkte hem istället och drack kaffe och tittade på Greek som jag missade i söndags.

Igår så åkte jag till Ystad för en bagel med Sarah på Snuggles. Sen gick vi hem till henne och Emmi och dränkte oss i kaffe och lite för många kakor samt såg på Disturbia och Sweeney Tood. Jag kunde inte äta middag när jag kom hem igen... Några timmar senare kunde jag klämma ner en liten skål pasta och spenatröra, haha. Köttpaj, någon? Men det var kul att träffa lite folk och se lite film, har velat se Disturbia ett bra tag nu. Den står numera på min "DVD:er att köpa"-lista.

Ikväll ska jag iväg till jobbet några timmar för att lära mig några nya rutiner och innan dess ska jag helst hinna med en promenad, lite jobbsök, lite kaffe och middag. Vi får se om det går!

Oh oh oh, vet ni vad som just precis för en liten stund sedan äntligen hamnade i min ägo? Yes, säsong två av Bondi Rescue! Ska nog spara den till söndag, eller kanske tisdag, och se alla avsnitt i rad på en gång! :D

Ha en bra dag!



Dagens låt: So Long - ABBA

Exhausted.

Så, nu känner jag mig nästan normal igen. Det gick jättebra på jobbet inatt men det var ganska drygt att börja kl 18 och veta att man har 13 timmars jobb framför sig. På vägen dit började det dessutom snöa och under natten tilltog vinden och jag var helt säker på att vi skulle bli insnöade! Men det var aldrig någon fara. Nu har jag så ont i ryggen! Jag är för lång, tror jag. Och vet nu hur läskigt det är att köra hem på morgonen efter att inte ha sovit på natten? Ögonen går i kors och jag kommer på mig själv med att flera gånger bara stirra på vägen framför mig utan att egentligen se den. Det hjälper bara lite att stänga av värmen och skruva upp volymen. Nu ska jag i alla fall inte tillbaka förrän på onsdag och det är bara några timmar. Men inatt har jag (om jag räknade rätt) tjänat lite drygt 2000 spänn. Timlönen motsvarade samma summa som jag får på en dag från försäkringskassan.

Nu ska jag inta ryggläge innan det blir tacogratäng. Yum!

RSS 2.0