Poptarts

Ojdå. Nu var man här igen.
Idag kände jag för att strypa Ellie. Nej det var inte särskilt snällt sagt, men det kändes så. Hon lyssnade inte alls på vad jag sa och blev skitsur när hon inte fick titta på tv. "Men tv är mitt liv!". Vilket liv, säger jag! Det värsta är att hon aldrig ger sig när vi diskuterar. "Why?" "Please, please, please!!" Och så ska det förhandlas också. "Om jag får titta på tv nu så lovar jag att inte göra det sen och bla bla". Hon ska alltid opponera sig också, det är alltid något som är fel och hon och Josie kommer ALDRIG överens om något. De ska alltid göra tvärtemot vad den andra vill, bara för att det ska vara så. Suck. Det ska bli skönt med helg! De ska åka och hälsa på sin farmor och farfar också, de bor i Derby, så de kommer inte tillbaka förrän på söndag. Lugnt och skönt! Jag hoppas bara att Theo går ut ett tag imorgon så man får lite lugn och ro, och definitivt att det inte kommer hit några elektriker och kliver nio på morgonen. Jag vill ha LUGN och RO. Förstått?

Idag kom äntligen Croydon-biljetten på posten! Snacka om att vara ute i sista minuten, skicka biljetten en dag innan den första dagen när man kan börja höra av sig till seetickets om oanlända biljetter. Hmpf. Och tråkig ser den ut också. I stort sett en bit vitt papper med svart text på. Astoria biljetten är mycket finare! Den ser mycket proffsigare ut.
Jag ser fram emot turnén riktigt mycket! Vill höra 'Umbrella' och se Dougies nya frisyr! Han hade tydligen försökt fixa dreads och använt något medel för lockar i håret och sen hade han sett "värre ut än Danny", hahaha. Så det blev till att klippa det kort, det ser trevligt ut på dem bilder jag sett i alla fall.
Har sett The Heart Never Lies så himla många gånger på The Box, dem spelar den hela tiden! Jag drar alltid upp volymen på tv:n när den kommer. Byggkillarna måste ha lite för att dem jämt väsnas så mycket däruppe.
Det börjar se riktigt trevlig ut, faktiskt. Alla väggar är uppe och det är inte bara ett stort rum längre utan ett litet som ska bli badrummet och så ett stort som ska vara sovrummet.

I veckan så pajade den dära grejen som värmer upp huset och varmvattnet. Toppen. Vi har inte haft värme sedan i tisdags tror jag och varmvattnet har kommit och gått lite som det velat... Vi har fortfarande ingen värme men varmvattnet har blivit fixat genom någon slags nödtank. Det ska komma en ny värmegrej. Nästa vecka. Det betyder att det just nu är svinkallt här! De senaste nätterna har jag sovit i mitt skidunderställ, tjocka strumpor OCH dunsockar. Kan tillägga att jag har ett tjockt duntäcke också.
Jag brukar frysa på dagarna för byggkillarna gillar att lämna ytterdörren öppen fast de inte springer in och ut genom den hela tiden. Jag får gå och stänga den hela tiden. Sean/Shaun har hajat att jag inte gillar att dörrarna är öppna så han brukar stänga efter sig men John har nog svängdörrar hemma hos sig... Bastard.

Just det! Jag har ju införskaffat en ny mobiltelefon! En SonyEricsson Walkman. Inte nyaste modellen direkt men det var ett väldigt bra pris på den, ca 500 kronor på Tesco. En riktigt bra telefon för dom pengarna; kamera, mp3, spel, MMS, internet och allt. Så numera har jag engelskt mobilnummer. Jag kommer behålla den gamla telefonen också men inte använda den lika mycket så vill ni ha det nya numret får ni höra av er på något sätt för jag tänker inte skriva det här, haha. Tänk på att ni måste ha med landskoden då! Dvs. 0044 och minus första nollan.

Det var nog allt. God natt!


Dagens låt: When You're Gone - Avril Lavigne





She's with me m8

Bästaste helgen på länge! London på lördagen med Josefine. Vi skulle "kolla" en massa saker som Josefine så duktigt präntat ner på en liten lista men vi hann inte med särskilt mycket, hehe. Vi fastnade på Oxford street, det är en farlig gata! Vi gick förbi HMV och sedan var det ju kört... Och rea hade dem med så alla andra affärer var det lika bra att glömma. Vi köpte lunch på Marks&Spencer och sedan satte vi oss på en trapp och myste. Sen gick vi Regent street ner till Piccadilly och sedan chillade vi lite i St James Park som var full av feta duvor och konstiga emofjortisar. Vi var lite trötta så vi tog tuben tillbaka till Oxford street men det var så mycket folk där att vi blev helt nervösa så vi åkte till nästa park där vi satte oss i stolar som kostade £1.50 att uppehålla sig i, precis som på semester! Jag läste Kerrang! och såg att bl a Area15 och Not Your Hero skulle spela i Camden på söndagen. Jag blev överlycklig och vi bestämde oss för att dra dit eftersom vi inte hade något bättre för oss. Glada men trötta drog vi oss hem åt bara för att träffas på samma tid och samma ställe igen dagen efter, haha.


Prick klockan elva på söndagen så mötte jag Josefine på Waterloo och sedan tog vi tuben direkt till Camden. Ojoj, vilket ställe! Dit ska vi lätt igen! Massa coolt folk, marknad med ubercoola och billiga saker, mat och grejer. Helt överväldigade var vi. När vi väl hittat Barfly, där banden skulle spela, så köade vi lite tillsammans med fler emofjortisar. Fyra pund senare och vi var inne. Jag såg Area15 killarna direkt men vågade inte prata med dem, haha, feg som jag är. Vi väntade och väntade, stället såg lite lätt sjaskigt ut men var ändå okej. Första bandet ut var väl sådär, dem får extra plus för att de hade lite roliga mellansnack och för att dem själva insåg att dem inte fick igång "publiken" (som vi det tillfället bestod av oss och 20 andra, typ). Det andra bandet sög, rent ut sagt, och dem blev inte direkt bättre av att en tjej (antagligen släkt med någon i bandet) stod och hoppade ensam framför scenen och blåste i någon slags tuta. Hon passade på att göra det mellan låtarna också så man inte hörde vad dom sa. Smart.

Sen var det dags för Area! Det vi var där för. Och dem var så bra! Snacka om att dem slog de andra banden med hästlängder... Jamie fyllde arton också så han hade en liten fin blinksak på sig som talade om det, Matti hade basen i armhålorna och Liam trummade så att kepsen flög av direkt i första låten (det såg sjukt kul ut, btw). Det märktes att de flesta var där för att se Area15 för dem fick klart mycket mer jubel än de båda andra banden tillsammans. Ooh Baby Ooh Baby och She's With Me avslutade deras excellenta framträdande. Josefine kommenterade det hela med "Sångaren var inte så jobbig att titta på", ha. Sen blev hon kär i den "softa" ljudkillen också och försökte ta smygbilder på honom... Jag är kär i trummisen jag!
Ska försöka se dem igen i oktober när de spelar på Leicester square.  Oh just det, de delade ut gratis tröjor också! Är jätteglad för min, hade på mig den i söndagskväll, måndags och igår. Jag övervägde att sova i den också men brydde mig inte om det för det kändes lite överdrivet.

Efter Area var de Not Your Hero men dem var inte så bra som förväntat. De enda låtarna som var bra var Ask Away och Killed In Action. Det var dock ändå kul att ha sett dem men jag vet inte om jag skulle göra det igen. På det stora hela så var det en bra eftermiddag för fyra pund.
Vi tog bussen tillbaka till Waterloo för att vi skulle få se stan lite och sedan satte vi oss på tåget hem.

I måndags så var Josie "sjuk" och stannade hemma från skolan. Det ösregnade på morgonen och Theo rände runt som en galning för att försöka hitta en lösning på hur vi skulle få Ellie till skolan. En av de andra mammorna kunde ta henne med i bilen och hon erbjöd sig också, snällt nog, att skjutsa henne hem. Hade hon inte gjort det hade jag fått ta med mig Josie till skolan på eftermiddagen, bara för att hämta Ellie.
Josie var dock inte särskilt sjuk vilket började märkas ungefär någon timme eller två efter att Ellie åkt. Så jag hade fullt göra med henne hela dagen, hon är en väldigt gullig tjej så det gjorde inget på det sättet men det hade varit skönt att få lite lugn och ro eftersom jag fortfarande var trött efter helgen.

I måndags så pajade också värmegrejen också vilket betydde att vi inte hade varmvatten eller kunde värma upp huset. Rörmokaren fick rycka in och fixa varmvatten till oss men vi har fortfarande ingen värme, det ska bli fixat på måndag... Yay. Det är riktigt jäkla svinkallt här nu! Just nu har jag på mig skor, jeans, långärmad tröja, kofta, min rutiga jacka och min scarf och jag fryser ändå. Jag har druckit te men det hjälper knappt. Just nu är elektrikern uppe och kliver på ovanvåningen med och håller på med något. Halv åtta på kvällen... Theo trodde dock att allt ska vara helt klart om en tre veckor sådär. Jag längtar.


12 daaaays

Idag är det bara tolv dagar kvar till Croydon! :whee: Ah jag börjar bli riktigt exalterad nu...! Jag bryr mig inte ett smack om att jag ska dit själv, det kommer bli så himla fantastiskt, kalaskul, asbra, grymt roligt!

Idag har jag gjort följande saker:

1. Tvättat
2. Bytt lakan
3. Dammsugat lekrummet
4. Suttit vid datorn sedan halv nio
5. Pratat med Josefine i telefon
6. Gäspat
7. Öppnat altandörren
8. Tagit bilder med min kamera
9. Ätit en Jaffa cake
10. Ätit Quavers

Spännande, eller hur...?

Imorgon ska jag och Josefine åka in till London och ha roligt. Sofie skulle egentligen också följt med men hon har, ganska hastigt, åkt hem igen. Vi har ingen aning om varför... Ska ändå bli kul att träffa Josefine! Var ju ett par veckor sedan sist. Ska även bli skönt att komma ut ur huset ett tag, har varit fånge här sedan förra helgen... Hehe. Frivillig fånge då. 

Byggkillarna sjunger alltid mer på fredagar. Jag tror inte de har insett hur mycket det hörs ner till mig, hahaha... De skrålar på rätt så bra.  


Dagens låt: I'd Rather Write A Symphony - Ted Gärdestad

Update

Jag har placerat mig och min kära laptop väldigt strategiskt idag, hehe... Oh yes.

Helgen var mer eller mindre hemsk. I lördags sprang det runt två rörmokare här och eftersom dem var så slöa med vad dem nu gjorde så kunde man inte använda badrummet på hela dagen plus att vi inte hade något varmvatten från lördag eftermiddag till söndag eftermiddag. Jag var ensam hemma i lördags så jag fick springa till Tesco, bara för att gå på toa... Herregud.
I söndags så var det också tre elektriker här som kom och knackade på dörren kvart i nio. En halvtimme senare så började dem med en del högljudda aktiviteter däruppe vilket resulterade i klagomål från en av grannarna. Han var väldigt snäll och diskret men ändå, jag förstår honom. Jag och Theo har diskuerat det här och kommit fram till att vi ska säga till John att om det ska komma någon på helgerna och jobba så får de inte komma före klockan tio, helst elva. För allas skull. Det bästa hade varit om det inte kom någon alls, tycker jag...

Måndag och tisdag har varit okej. Vädret har inte varit alltför dåligt men det småduggade lite imorse när vi skulle till skolan. Förhoppningsvis så kommer det inte mer regn idag. Vi höll på att bli sena också eftersom Josie kom på, precis när vi skulle gå, att hon ville ha håret uppsatt... Men jag fick inte hjälpa henne och det blev pannkaka av det så vi missade en buss precis men kom ändå i tid till skolan, som tur var. Jag var på lite dåligt humör då så det gjorde Ellie på dåligt humör också. Jag blir så irriterad på henne ibland, hon är en väldigt orolig person och måste ha full koll på allt. Igår så frågade hon mig minst fem gånger på väg hem från skolan när Theo skulle komma hem från jobbet den kvällen. Det är egentligen ganska gulligt men just igår så tyckte jag inte det....

Jag pratade med en annan au pair igår på skolan också. Hon är från Frankrike. Vi hade båda funderat på om den andra var au pair eller inte, haha. Hon var gullig men hennes engelska är inte den bästa. Jag kunde dock prata med henne ganska lätt i alla fall, det blev inte alltför mycket missförstånd. Hon bor vid Raynes Park så det är ju inte alls långt ifrån... Varken från skolan eller här.

Men ja, det finns vissa saker som luktar så himla gott. Eller hur Emma?


Dagens låt: She Moves In Her Own Way - Yhe Kooks

What a day...

Igår var en lång och knasig dag... Tog barnen till skolan som vanligt, fick skjuts av Ian dit så därför var vi där en hel halvtimme innan klockan ringde in. Kändes lagom onödigt. Sedan åkte jag till Wimbledon direkt efter. Jag kände inte direkt för att vara hemma eftersom den nya trappan upp till tredje våningen skulle sättas in och det innebar massa spring, slammer och skit överallt.

När jag kom fram köpte jag en cappuccino och när jag gick gatan ner kom en tjej plötsligt fram till mig och frågade om jag ville ha en gratis hårklippning! Hon hade precis börjat jobba på Seanhannah (en hårsalong) och behövde någon som hon kunde "öva" på, så att säga. Alltså, någon hon kunde klippa så att hennes chef kunde se att hon faktiskt kunde hantera en annan människas hår. Så jag följde med henne och två (!) timmar senare gick jag ut därifrån med en ny frilla. Gratis! Jag har numera rak lugg annars är håret bara lite kortare än vanligt. Stackaren som klippte mig fick föna om mitt hår eftersom hon gjort det "på fel sätt och med fel fön", jag tyckte det såg jättebra ut... Sak samma, är det gratis så är det!


Sedan blev det lite stress för att gå och köpa ett par svarta ballerinaskor och sedan gick jag lite för länge på H&M men jag köpte en del småsaker där med. När jag gick på bussen så hade mitt Oystercard redan slut på pengar så jag måste fylla på igen. Det är £20 för två veckor, på att åka buss!!! 
Jag sprang in på Tesco på hemvägen för att köpa lite saker till kvällen, Ellie skulle ha en kompis med sig hem från skolan, och det var så mycket folk där... Jag fick nästan panik och så var jag stressad också, jag kände för att smocka till alla pensionärer som drog fram i snigelfart. 
När jag sen väl kom hem.... Ojoj, vilken röra! John och Sean/Shaun stod i trappan och bankade, sågspån och träbitar överallt, dörrar var stängda och allt som varit i hallen innan stod i konservatoriet. Toppen. 
Jag hann vara hemma en timme och chilla (eller försöka iaf) framför datorn innan det var dags att gå tillbaka till skolan för att hämta Ellie, Josie och Jemima. Vi tog oss hem bara för att upptäcka att huset såg lika rörigt ut som när jag gick... Jag hade hoppats på att de kanske skulle börjat städa och så efter sig när vi kom tillbaka men icke. 

Josie var tvungen att gå på toa så jag följde med henne upp och det var ännu värre där uppe... Hela golvet var täckt med skit, haha, och de hade tagit bort räcket som var vid trappan på ovanvåningen. Så nu är det bäst att man är försiktig när man går upp natten och morgonen. 
När vi kom ut stod Sean/Shaun (irriterande att jag inte vet hur han stavar sitt namn...) utanför och Josie började säga saker som "Omg what have they done to my house...", han bara skrattade. Sen sa jag åt honom att det är bäst de städar efter sig! Då skrattade han också och sen sa han något men jag förstår inte hans dialekt. Han är en sån som sväljer varannan bokstav... Himla irriterande. 
Sedan stannade jag och tjejerna där nere och fördrev tiden på olika sätt tills byggnadsarbetarna gick. Då släppte de bomben att de kommer igen imorgon (läs: idag) tillsammans med några andra... OCH att det kommer någon på söndag med. Det var den helgen det... 
Jag lagade mat (hamburgare) och sen blev Jemima hämtad och till slut kom äntligen Ian och tog med sig Ellie och Josie. Peace and quiet!!! Huset för mig själv... JA! Jag slängde in lite tvätt och städade badrummet, sedan tog jag ett långt bad och kollade på Hell's Kitchen. Sen stupade jag i säng.

Blev väckt halv nio av John som inte kom in i huset eftersom Theo låst dörren igårkväll när hon kom hem, vilket hon gjort eftersom hon inte visste att de skulle komma igen idag, och sen var det bara att gå upp. Kollade på ett gammalt avsnitt av One Tree Hill på T4. Eller ja, det är inte gammalt här men för mig är det sååå gammalt... Ojoj, det visades för ett år sen i Sverige. Vad håller de på med här? Det behöver ju inte ens översättas! Sen fnissade jag åt Sam och Mark på TMi. Dem hade någon ny grej som var ganska rolig, Hedz. De imiterar kändisar och har bilder på kändisarnas huvuden på sig.McFly var med en kort stund som gissa vad... Flugor. Ha ha, ungefär.

Idag har jag ingen aning om vad som händer, jag ser fram emot att byggnadsarbetarna går härifrån. Theo och tjejerna är på bio just nu. Ian kommer och hämtar dem lite senare och Theo ska bort ikväll igen men det blir nog inte sent. Det kanske låter tråkigt men jag tycker mest det ska bli skönt, jag känner inte riktigt för att vara social just nu... Och det är en massa bra på tv och även om det inte hade varit det så har Theo massa filmer och tv-boxset som jag inte sett. Plus att jag har typ alla avsnitt av första säsongen OC på datorn. Om bara den dumma rörmokaren och den andra tönten med blå hängselbyxor kunde gå någon gång! Det är svinkallt härinne... Alltså riktigt jävla kallt! Ytterdörren är öppen och nu är det ju vääldigt öppet upp till loftet också där det varken finns dörrar eller fönster än så länge.


Yo

Vad säger du mest när något går fel?
Typiskt.

Vad vill du ha just nu?

Det är hemligt!

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Jag blir nervös när jag tar bilder av andra så jag är nog hellre med på bilden. Men bara om jag får göra en rolig min.


Vilken var den senaste filmen/ tv-serie du såg?

Film kommer jag inte ihåg men jag kollade på Hell's Kitchen igårkväll.

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Jag antar att det handlar om mycket pengar? Isåfall skulle jag köpa en bil, massa skivor, en iPod, en Porsche till pappa, mer tid till mamma... Hm. Jag skulle köpa ut alla på första raden på ett McFly gig och sen bjuda in alla mina svenska McFly-vänner!

Har någon någonsin kallat dig lat?
Haha! Självklart.

Har du varit i ett slagsmål någon gång?
Nej.

Tar du någon medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej, finns ingen anledning till det.

Har du gjort bort dig rejält?
Ja, det har väl alla.

Har du några dåliga egenskaper?
Det har jag säkert.

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan?

Uhm... Vet inte.

Vad åt du till middag?
Har inte ätit middag än idag.

Använder du huvtröjor?
Jadå, ett av mina favoritplagg.

Har du någonsin deltagit i en demonstration?

Nej.

Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Alla pratar om alla. Frågan är om de säger snälla saker eller inte.

Tittade du på tecknat när du var liten?
Självklart.

Är du blyg inför det motsatta könet?
Det händer.

Vad har du mest av, tjejkompisar eller killkompisar?
Tjejkompisar.

Vilket av könen umgås du helst med?
Tjejer.

Har du gråtit offentligt?
Ja, det har jag säkert när jag var yngre men inte som jag kommer ihåg. Jo, jag grät när MFF vann Allsvenskan 2004. xD

Vilka gör du, önskningar eller planer?

Mest önskningar.

Försöker du alltid lära dig nya saker?
Nja.

Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar?
Oh ja! Jag vill ha en ring i läppen och en stjärna på foten.

Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Nej men det skulle underlätta.

Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar?
Varför inte? Det är väl inte där personligheten sitter.

Gillar du att flyga flygplan?
Det är okej, jag bryr mig inte så mycket om vad som händer.

När sov du senast på golvet?
Jag föredrar sängen, du.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Det brukar räcka med fem men det blir oftast fler.

Äter du frukost dagligen?
Ja, mer eller mindre.

Är dina dagar fullbokade och stressiga?
Nja inte direkt, vissa stunder på dagen är väldigt stressiga sen är det hur lugnt som helst i flera timmar. Det är lite olika.

Brukar du hamna i trubbel för att prata på lektionerna?
Du, skolan slutade för några månader sen...

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
20. Systembolaget nästa!

Tror du på liv på andra planeter?
Vet inte, jag bryr mig inte.

Vad var det sista du åt?
Cheerios.

Kommer du bäst överrens med personer av samma kön eller motsatta?
Det är nog ganska lika.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Fråga dem!

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Det varar inte för evigt!

Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Ja det skulle jag nog.

Tycker du om att krama folk?
Ja, det är väl mysigt.

Skulle du säga att du är trendig?
På mitt eget sätt.

Stör det dig om någon säger att de ska ringa och inte gör det?
Ja! Det är fruktansvärt störigt.

Vilka böcker har fått dig att gråta?
Inte så många böcker men väääldigt många fics, t ex Bloody Night.

Vad är du allergisk mot?

Inget vad jag vet.

Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Nej, det är för gott.

Crap...

Area15 är inställt... (insert tears here). Skit också. Jag såg fram emot den spelningen jättemycket! Några av de andra banden som skulle spela har dragit sig ur så nu är allt inställt... ¤#/(&/#FGJ! Besvikelsen är stor.

Det är allt jag har att säga just nu. Jo, jag är jäkligt trött.

Cheerio!

Aah! Jag skulle vilja skriva oftare men det finns liksom inte tid till det nuförtiden... Igår satte jag inte på datorn överhuvudtaget. Jag hade tjejerna länge igår eftersom Theo kom hem sent och det enda jag inte gjorde var att lägga dem. Jag tog en snabb dusch och kollade på Hell's Kitchen, det var det jag hann igår kväll. Om man ska få något gjort så ska man göra det på dagen, så är det bara.

Igår drog jag till Wimbledon mitt på dagen för lite shopping. Jag fastnade på HMV och det slutade med att jag gick därifrån med tre skivor och två singlar; The Kooks - Inside In/Inside Out, 30 Seconds To Mars, Paramore - Riot! och så de två formaten av Elliot Minors singel Jessica. Äntligen! Har velat ha de singlarna lääänge...

När jag kom hem blev det slapp på soffan med en macka från Greggs (mmmm!) och så Kerrang!. Både tidningen och kanalen, haha. Och det var så lugnt och skönt! Det är bara Sean, Shaun (eller hur han stavar sitt namn) som är här för tillfället... Han för inte särskilt mycket oväsen och han är så gullig för han skruvar alltid ner radion när vi kommer hem från skolan.

Jag tycker det är så roligt att engelsmän säger "cheers". Det är ett så intressant ord liksom... När jag gjort te till han där Sean/Shaun så sa han det minst tre gånger, haha. Det känns som om de stoppar in det lite överallt.
Just det! En dag så hörde jag två medelålders män, som precis stött på varandra, prata lite och när de skiljdes åt så sa den ena "Cheerio!". HAHAHA! Det var skitroligt, det passade liksom inte att han skulle säga det just då... Och vad är det för ord?! "Cheerio"...

Det blir lite stress i eftermiddag eftersom det är Brownies ikväll plus att Ellie har trumpelektion. Det bästa är att det blir lugnt i huset mellan sex och halv åtta... Aah! Vad ska jag göra då?!



Dagens låt: Misery Business - Paramore. Hm, eller kanske Hallelujah...


The heart never lies

McFly-yra! Total happiness... Jag längtar så fruktansvärt mycket till den tredje oktober nu... Jag har fått Astoria-biljetten också! Fick den i onsdags. Blev så himla glad! Det gjorde verkligen min dag.
Har suttit och kollat lite videor nu ikväll. Återupplivade gamla minnen från Swindon, såg några random videor från UCAP turnén (The slug bl a!), Ghosthunting och jag vet inte vad. Jag ska försöka se Nickelodeon Kids Choice Award. Det kan verkligen bli hur bra som helst... Och så 'The heart never lies" på Ant & Dec på lördag. Ser jag fram emot. Kan jag inte kolla på det så kan jag bara be Theo spela in det till mig på Sky-boxen. Så himla smidigt.

Alltså, jag känner mig lite lagom uttråkad så därför kan jag berätta hur det är att åka bil i England. Det är en ganska... intressant upplevelse. Att befinna sig i trafiken i England överhuvudtaget är en väldigt intressant upplevelse. Man fasar för sitt liv flera gånger om dagen; de kör som dårar, går över gatan i tid och otid och får man stå på bussen gäller det att hålla i sig ordentligt. Om man dessutom måste hålla reda på två små tjejer och deras skootrar, jag då blir det ännu mer intressant! Och för att inte tala om sirener, det hör man minst fem gånger om dagen. Oavsett i vilken del av London man befinner sig i. Centralt, Wimbledon, Teddington, Motspur Park... Överallt.
Och att gå och shoppa en lördag är aldrig en bra idé, om man vill slippa allt folk vill säga. Då är det en riktigt dum idé. Befinner man sig på offentlig plats en lördag kan man knappt andas så trångt är det. Och det spelar inte heller någon roll i vilken stadsdel man är i då, så länge där finns affärer.

Men jag gillar det. Det låter som om jag klagar, men så är det inte alls. Jag ser det mer som en beskrivning av hur det faktiskt är här.

Just det, imorgon har jag sovmorgon haha! Och det enda jag måste göra är att gå till Tesco och handla litegranna. Är det fint väder så blir det minsann slapp i parken imorgon, annars så vet jag inte vad jag ska göra...


Dagens låt: Vad som helst med Mackflajj. <3

Vilken natt...

Och vilken dag! Igår alltså. Ojoj. Vaknade vid nio-tiden när tjejerna började föra oväsen men jag gick inte upp förrän ett par timmar senare eftersom jag var seg. Då blev det lite stress eftersom jag skulle göra mig i ordning och tvätta innan det var dags att fara till Wimbledon för att möta upp Josefine för lite shopping. Vi investerade båda i kvällens outfit, utan att prova så klart eftersom kön var milslång, och sen var det hem igen för att äta lite och fixa till sig inför kvällen. 

Lämnade huset vid halv sju och åkte till Wimbledon. Hade värsta flytet; kom till busshållplatsen precis när bussen kom och när jag gick till rätt plattform på tågstationen så var det bara ett par minuter tills tåget mot Thames Ditton skulle komma. I Thames Ditton mötte jag upp med Sofie och Josefine (igen, höhö) för att åka tillbaka till Surbiton (kändes lagom lönt!). I Surbiton inhandlades allehanda attiraljer för kvällen (bl a tacokrydda) och sen blev det buss till Kingston där vi bytte till en annan buss som skulle ta oss till Teddington. I Teddington bor Anna som vi skulle träffas hos och där fanns även Denise, Emelie och Jesper, alla svenska au pairer!
Vi hade trevligt med mat och annat och sen var det dags för nästa bussfärd: Kingston again, och utgång. Desvärre glömde Sofie sitt leg så det där med klubbar var ju bara att glömma och pubarna stänger jättetidigt pga av någon dum lag. Fast vi fick i alla fall komma in en kort stund på en Hawaiibar som var mer stängd än öppen. Sedan åkte vi hem till Teddington igen (med buss!) och spelade lite kort och Jesper somnade på soffan. Sen skulle jag och Josefine åka hem till Adela Avenue. Vi gick till busshållplatsen bara för att upptäcka att bussen precis gått så vi fick vänta, det var kallt. När vi kom till Kingston så bytte vi till en nattbuss för att komma till rätt del av Låndån och det var nog den roligaste busstur jag någonsin gjort! Det fanns tre sovande män på bussen, varav en stod upp och dreglade emellanåt och den ena hade telefonen fastlimmad vid örat (inte bokstavligen då). Sen gick vi av lite för långt bort så vi fick gå lite och vem tror ni vi ser när vi passerar en annan busshållplats? Jo, den sovande dregglande mannen från bussen stå och sova lutad mot en mur! Hahaha! Och sen kom han med telefonen ramlande på andra sidan gatan... Oh det var så roligt, så fruktansvärt roligt. :D
Vi kom till slut hem (efter att ha sett x antal rävar ute på vift också) vid halv fyra. Cirka en timme efter att vi lämnat Annas hus!

Vi vaknade dock vid nio-tiden när tjejerna och Ian kom hem en kort stund för att sen gå igen. Snacka om typiskt att de behövde komma just då... Sen käkade vi lite och kollade på någon cheesy boyband-countdown på VH1 (naturligtvis var McFly med... När ska folk fatta att de INTE är ett SÅNT pojkband?!). Men det var ganska kul för vi skrattade åt hur töntiga och lidande de riktiga pojkbanden alltid måste se ut. En tyckte det var kul att ha en käpp med sig överallt också.

Sen följde jag Josefine till tåget och det var det. Sen en snabbis till Tesco för att köpa en kyckling+bacon+sallads macka och Jaffa cakes. Blev så sugen på det när jag vinkat av Josefine, haha.
Resten av dagen har varit slapp. Pratade ganska länge med Theo innan och det var himla trevligt. Jag är verkligen glad över att allt har ordnat sig så pass bra som det har gjort och att jag trivs så himla bra här. Särskilt när jag hör hur stackars Josefine har det... Men det verkar som om det löser sig snart för henne. Får hoppas på det bästa! <3

Förlåt!

Jag har varit trött, lat, trött och lite mer lat. Jag har helt enkelt inte haft nog med energi över för att ta mig tid att skriva. Det är lite synd för jag har säkert glömt massa roliga småsaker som hänt som ni nu aldrig kommer att få reda på... Nä, nu ska vi inte vara sånna.

Veckan har gått bra! Vi fick skjuts till skolan av Theo både i onsdags- och torsdagsmorse så vi kunde stanna i sängen lite längre, nästan en hel timme faktiskt. I onsdags så följde Theo med in på skolgården för att visa allt ordentligt för mig och presenterade mig för några av de andra mammorna där som hon känner. Engelska skolor är väldigt annorlunda från de svenska, fruktansvärt mycket mer disciplinerade och mycket striktare. Skoluniform, de ställer upp på led på skolgården innan de går in osv.

Allt det har gått bra den här veckan. Är ju inte direkt komplicerat att lämna de på skolan. Det jobbiga är när de har sina skooters och skjuter iväg på trottoaren en femtio meter framför mig. Men de är duktiga tjejer, de stannar alltid efter ett tag, vid hörn och korsar aldrig gatan utan mig.
Idag fick vi dock gå till skolan eftersom Theo började tidigare. Det var nästan lite skönt eftersom det betydde att vi var uppe innan byggnadsarbetarna kom. Det är lite lagom akward när man öppnar dörren till sitt rum, kliver ut på den lilla trappavsatsen och möts av en främmande man klockan åtta på morgonen (ja, det har hänt några gånger). Alla vet hur man känner sig när man precis har gått upp också, det tar lite tid innan man vaknar.

I eftermiddags var byggnadskillarna på väldigt bra humör. De skrålade med till radion, haha... Det lät faktiskt inte alltför tokigt. De var nog glada över att det var fredag. Det är jag också... När de hade gått dammsugade jag matrummet, hallen och köket, städade trappavsatsen och skurade hela badrummet grundligt. Jag kände mig väldigt duktig när jag var klar. Så nu tillåter jag mig själv att slappa framför datorn/tv:n resten av kvällen. Jag vet inte om det är 'Hell's Kitchen' ikväll, jag hoppas det. Det är bra! Jag kommer inte ihåg vad alla heter men jag har mina favoriter, haha. Anneka är nog den fulaste människa som finns. Nej det var inte snällt sagt, men hon har ett väldigt speciellt utseende. Stirrande, intensiva (på ett inte bra sätt, då) ögon och så har hon ett konstigt sned-underbett.

Jag var på och handlade på 'Tesco' både i förrgår och idag, hehe. I förrgår så gick jag lös ordentligt och köpte foundation, nytt puder, rött nagellack, tops, ögonskugga, kakor, tidning och andra grejer. Idag skulle jag bara köpa svarta strumpbyxor men jag gick en sväng förbi skivavdelning också och då såg jag naturligtvis Plain White T's senaste skiva. Var tvungen att köpa den, om inte för musiken så för omslaget! Det var så snyggt. Och jag ångrar mig inte alls.

Imorgon så blir det utgång i Kingston med Josefine, Sofie och en tjej som heter Anna. Har ingen aning om vart, hur vi ska komma dit, vad som ska hända, var vi ska sova eller något men kul ska det bli! Känner för att slå runt riktigt ordentligt, haha, det var ett tag sen. Ska åka till Wimbledon imorgon med Josefine och handla lördagskvällens outfit. Jag har tänkt mig svart och rött. Ska försöka hitta en svart liten klänning av något slag och röda skor. Har redan målat naglarna röda så det blir nog kanon...


Dagens låt: Write You A Song - Plain White T's


Skola imorgon!

Idag, liksom de flesta andra dagar den senaste veckan har jag varit själv med tjejerna. Jag hann knappt komma ner i köket imorse förrän jag blev överfallen av Josie som säger att vi måste göra ett schema för dagen... Så vi satte oss och gjorde ett exakt tidsschema för dagen, haha! I det ingick bland annat en tur till parken som vi gjorde på eftermiddagen. Egentligen skulle deras tutor teacher (extralärare, typ) Ms Fuller komma men det blev inte så så vi gick till parken istället. Tjejerna cyklade och jag gick med ett varv runt den extremt stora gräsplätten som finns där. Jag blir alltid lite smått nervös när vi går till parken eftersom det allt som oftast springer runt lösa hundar där men det har gått bra hittills. När vi kom hem därifrån kollade vi på High School Musical och myste i soffan.

Imorgon är det första skoldagen, tjohoo! Huset för mig själv mellan nio och tre...! Det finns ju lite städning att göra men det tar nog inte så lång tid, inte om jag är snabb i alla fall. Jag ska gå in om Tesco på hemvägen också och köpa lite saker. Ny 'heat', lite choklad och kanske Ben & Jerry's glass... Mums! Eller Walkers... De har billiga skivor också! Åååh, haha det är farligt att bo nära Tesco.

Jag har fått reda på att den snygge byggnadsarbetaren heter Sean. Han är förresten trevlig också! Han var t ex den enda som sa hejdå idag när de gick. Eller ja, jag stod i köket och de gick förbi, han kom sist och sa "see ya" och då var det precis som om hans pappa kom på att "just det, man kanske borde säga hejdå innan man går"... Haha. Och så har vi tv igen! Byggnadsarbetarna har ju hållit på uppe på taket så en dag var det helt plötsligt ingen signal mellan boxen och parabolen. Theo har varit helt förtvivlad, tv är hennes liv ungefär. Men nu ikväll kom det en man hit och fixade det.

I söndagsmorse när jag inte hade gått upp ännu så hade Josie ett par tjejkompisar här en timme eller så. En av tjejerna hade hon nog inte träffat innan för hon visade runt och när hon kom upp på ovanvåningen så hörde jag genom dörren hur hon berättade vilka rum som var vems.

"And that's our au pairs"
"Whats an au pairs?" frågade en av dom.
"It's like a nanny... Don't go in there!!"

Haha...

Nu blir det; bad, MSN, McFly, Hell's Kitchen, Twilight och sova.



"Edward Cullen is my imaginary boyfriend" - Marsha

Har man tråkigt så... Eller nja, snarare slappt och fantasilöst. Men inte tråkigt. Jag har suttit/legat i den här sängen hela dagen förutom en timme när vi åt middag, kollade på Angel och spelade lite playstation. Det är nästan lite deprimerande att tänka att man slösat bort en HEL dag på att göra inget när man bor i London och kan åka vart man vill... Jag pratade lite med Josefine och vi kände båda likadant; vi ville ha choklad men pallade inte gå ut och köpa. Och så irriterade vi oss över att våra familjer inte bryr sig om att meddela oss när de planerar att försvinna från hemmet en längre stund. De bara sticker iväg, inga lappar eller ett snabbt "hejdå, vi sticker nu, är tillbaka då och då".


Imorse var det värsta bråket mellan Theo och Ellie. Jag tänker inte gå in på detaljer för jag har inte med det att göra men det hela startade med en handduk på golvet i badrummet och steg sedan till en lite lagom överdriven gräns av skrik och gråt. Jag låtsades att jag inte hörde, vilket var ganska enkelt eftersom jag inte hade gått upp officiellt än och fortfarande låg i sängen och läste 'Twilight', men det var svårt att inte göra det med tanke vilken nivå på decibelskalan skriken låg på... Men så är det ju i alla familjer så det är inget att bry sig om. Fast jag tycket synd om Ellie, hon får ta mycket oförtjänt skäll från Theo medan Josie verkar komma undan med det mesta. Josie kan vara en riktig ulv i fårakläder ibland... Hon vet att hon kan få sin vilja igenom, om hon gör på rätt sätt, helt enkelt för att hon är yngst.

Vi åt dock riktigt god middag idag. Stekt kyckling, potatismos, broccoli och så någon sån där Yorkshire pudding eller något. Det var någon slags liten pudding, tror jag i alla fall. Har ingen aning men de var väldigt goda i alla fall.

Imorgon blir det nog lite allmänt mys med spel, playstation och så vidare på förmiddagen och sedan parken på eftermiddagen om vädret tillåter. Vilket jag hoppas att det gör för annars vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på med dem. Jag tänker inte sitta inne hela dagen med de igen, det blir så svårt att komma på något att göra då efter ett tag... Dessutom springer byggnadsarbetarna runt överallt hela tiden (hihi).

Nu är det borsta tänderna, stänga ner datorn och krypa ner i sängen med 'Twilight' som gäller. Jag läste flera timmar i sträck imorse och kapitel 10 är ju bäst, so far! Jag ska läsa om det lite senare, tror jag.




Smärta...

Vem skulle du helst vilja..

ge en spark i baken?
[x] Britney Spears
[x] Lindsay Lohan
[ ] Ville Valo
[x] Paris Hilton
[ ] Leonardo DiCarpio

krama?
[ ] Paris Hilton
[x] Avril Lavinge
[ ] Natalia Avelon
[ ] Tom Crusie

ha vattenkrig med?
[ ] Tokio Hotel
[x] Linkin Park
[ ] Pussycat Dolls
[ ] Metallica
[ ] HIM
[ ] Spice Girls

dela säng med?
[x] Orlando Bloom
[ ] Justin Timberlake
[ ] Carolina Gynning
[x] Bam Margera
[ ] Billie Joe Armstorng


göra inbrott hos?
[ ] Kungafamiljen
[ ] Lauri Ylönen
[ ] Gene Louis
[x] David Beckham

sjöng dig till sömns?
[x] Chester Bennington
[ ] Christna Aguliera
[ ] Ville Valo
[ ] Manna Mariam


skriva ett brev till?
[ ] Regina Spector
[ ] Posh Spice
[X] Bam Margera
[ ] Mike Shionda
[ ] Eminem


trösta när han/hon är ledsen?
[x] Chester Bennington
[ ] Amy Lee
[ ] Ulf Lundell
[ ] Billie Joe Armstrong
[ ] Mikko Lindström

tvinga hon/han äta något som de inte vill?
[ ] Bill Kaulitz
[ ] Brad Delson
[x] Rihanna
[ ] Michael Jackson


färga håret rosa på?
[ ] Georg Listning
[ ] Joe Hahn
[x] Johnny Depp

skriva en dikt till?
[ ] Ville Valo
[ ] Bam Margera
[x] Ola Salo

värma en kall vinterkväll?
[x] Heath Ledger
[ ] Gerard Way
[ ] Mick Jagger
[ ] Preston Lacy

gosa med?
[ ] Gerard Way
[ ] Jared Leto
[ ] Max Green
[x] Bam Margera
[ ] Marilyn Manson


flyga luftballong med?
[ ] Jared Leto
[ ] Paul McCartney
[X] Joel Madden
[ ] Ciara
[ ] Beyoncé
[ ] Dani Filth

ha kuddkrig med?
[ ] My Chemical Romance
[ ] Children of Bodom
[ ] Escape The Fate
[ ] Iron Maiden
[ ] Metallica
[ ] Pussycat Dolls

åka på semester med?
[ ] Tokio Hotel
[x] Kasier Cheifs
[ ] My Chemical Romance
[ ] Tim McGraw
[ ] Faith Hill
[x] Simple Plan
[ ] HIM

tigga pengar av?
[ ] Bert Karlsson
[x] Angelina Jolie
[ ] Sylvester Stallone
[ ] Jussi 69


Kommentar: McFly då?! Och btw, jag gillar inte kuddkrig.




Dagens låt: When You're Gone - Avril Lavigne (på repeat sedan klockan tolv)

Au pairer på vift!

Idag har det varit officiella au pairer på vift (läs: vilse) i London med omnejd-dagen. Jag mötte upp Josefine och en annan tjej som heter Sofie på stationen i Wimbledon. Den stationen är det klart bästa plejset att träffas på när man ska iväg på utflykt, som idag. Jag köpte en en dags-biljett på stationen där, vilket är det klart enklaste sättet att betala med, särskilt om man inte vet exakt vart man ska. Den jag köpte kostade £4.60 men det fanns massor att välja på och det blev nog lite fel men sak samma, den funkade överallt utom när jag skulle gå ut från tunnelbane-delen av Waterloo-stationen (gigantiskt ställe alltså!) men då tog jag bara Oyster-kortet istället så det löste sig ändå. Men det är en annan historia.
När man åker tåg/tunnelbana i London så kan man, oftast inte i alla fall, gå till perrongerna utan en biljett eftersom det finns särskilda biljettspärrar där man stoppar in biljetten. Har man en endagsbiljett så kommer den ut igen och man får den tillbaka, har man inte det så tar maskinen biljetten. När man stoppat in biljetten och den är giltlig så öppnas spärrarna framför en och man kan gå in. På vissa ställen måste man även stoppa i biljetten när man ska ut från stationen. Det verkar vara lite olika överallt, dock. På Waterloo-stationen fanns det ingan sådana spärrar när man skulle till och från tågen, till exempel.

I alla fall... När jag, Sofie och Josefine kom till Waterloo så träffade vi en tysk tjej som jag faktiskt inte kommer ihåg vad hon hette. Hon var lite speciell också, he. Vi gick därifrån till London Eye, gick förbi Houses of Parliament vidare upp genom St James Park, Buckingham Palace och Green Park. Fram till dess så gick allt jättebra. Jag blev utsedd till kartläsare eftersom jag kände igen mig plus att jag hade en karta då också, haha. Sen gick vi till vänster när vi kommit ut genom Green Park och därefter gick det snett... Enligt bilden i Green Park så låg Piccadilly circus till vänster en bit nerför gatan. Det gjorde det inte visade det sig. Så vi gick och gick tills vi bestämde oss för att svänga höger uppför en gata som såg ganska "viktig ut med mycket trafik" och så gick och gick och gick vi... Till slut tröttnade vi och stannade för att läsa på kartan ordentlig och då insåg vi att om vi fortsatte att gå och gå och gå så skulle vi så småningom komma till Oxford street. Oxford street är fullt av affärer, och eftersom det var lördag, även människor... Snacka om att kunna få panik, man kunde knappt andas. Men så mycket affärer det fanns! Och vi gick säker bara halva gatan ner, om ens det, för sen pallade vi inte mer... Sofie var tvungen att åka hem vid tre-halv fyra igen för att hinna hem i tid, hon skulle vara barnvakt, men vi andra gick omkring i alla affärerna. Josefine och jag förundrades över hur mycket skräp det faktiskt finns i alla turistaffärerna. Det värsta var nog alla underkläder...
Vi gick till McDonalds en sväng också och köpte mat med oss för det var så himla mycket folk därinne, man blev helt nervös ju. Sen skulle vi försöka korsa gatan och komma över till andra sidan där det fanns lite bänkar och gräsmattor. Tjena, det fanns ju inget övergångsställe och det kom trafik hela tiden. Vi kom till slut på att man kunde gå under gatan i en liten tunnel... När vi skulle tillbaka så passade jag på att kasta skräp i en av papperskorgarna innan vi gick ner under jorden igen och då sa Josefine något om att papperskorgarna inte är så bra i England eftersom de är så öppna. "Man kan bara ta upp skräpet och slänga omkring om man vill". Vem vill det liksom?! Dagens citat, oh yes. Jag kunde inte sluta skratta...

När vi tröttnat på Oxford street så skulle vi ta tunnelbanan till Waterloo. Först fick vi åka en station från Marble Arch till Bond street där vi fick byta till ett annat tunnelbanetåg som skulle ta oss till Waterloo. Ojoj vad det var packat med folk på det tåget... Man kunde knappt andas. Som tur var så behövde vi inte åka alltför många stationer.
Sedan blev det lite lätt förvirring hur vi skulle hitta till "rätt" del av Waterloo stationen men det gick till slut det också. Josefine och jag hoppade på ett tåg mot WImbledon och den tyska tjejen på ett annat. Tror inte vi lär träffa henne igen, hon passade inte riktigt ihop i vår lilla grupp. Det låter väldigt taskigt men vi hade inte samma personlighet riktigt, samma intressen och så vidare och man kan ju inte tvinga fram något om det liksom inte finns något att ta av... Om ni förstår.
Jag och Josefine var nog lagom trötta på vägen hem för vi missade Wimbledon stationen, jag är helt säker på att det var för att vi snackade så mycket! Vi var övertygade om att tåget inte stannat i Wimbledon men det var nog för att vi var upptagna med annat just då, haha. Vi hamnade i New Malden istället, vilket nog är närmare hem till mig men inte till Josefine så vi åkte tillbaka igen till Wimbledon. Sen skildes vi åt och tog jag bussen hem och Josefine tåget.

Och nu är jag kalastrött... Och jag menar riktigt kalastrött. Och klockan är tio på kvällen. Jag ska sova snart, och läsa lite Twilight om jag orkar.
Det finns tusen mer saker som jag vill berätta om men just nu så orkar jag bara inte. Ni får ursäkta mig.

RSS 2.0