What's the point, what's the point, what's the point?

Som Young Knives uttrycker det. Vad är det för poäng med att städa huset från nedanvåning till ovanvåning varenda vecka om det sen ändå bara krävs två ynka dagar för att det ska bli lika skitigt igen? Och känner man sig uppskattad för det man gör? Nej. Får man någonsin höra "åh vad fint du har gjort i huset idag, Malin" eller ens ett enkelt men minst lika uppskattat "tack"? Nej, inte det heller.
Det är i svåra tider som dessa som jag, fast jag inte är ett dugg religiös och inte vill ha något med religioner att göra alls, tackar Gud för att det finns skivor och för att Josefine ringde mig den där gången för ett halvår sedan. Idag vänder jag mig till skivorna. TACK FÖR ATT NI FINNS! Sedan jag kom tillbaka till London efter jul har jag inhandlat följande, i oberoende ordning:

The Horrors - Strange House
One Night Only - Started A Fire
The Fratellis - Costello Music
The Wombats - A Guide To Love, Loss & Desperation
The Hives - The Black And White Album
Biffy Clyro - Puzzle
Paramore - All We Know Is Falling
The Used - In Love And Death
30 Seconds To Mars - A Beautiful Lie
Young Knives - Superabundance
Arctic Monkeys - Whatever People Say I Am, That's What I'm Not
Kate Nash - Made Of Bricks
The Pigeon Detectives - Wait For Me
The Cribs - Men's Needs, Women's Needs, Whatever
Fall Out Boy - Infinity On High
Muse - Black Holes And Revelations
The Enemy - We'll Live And Die In These Towns
Kasabian - Empire
The View - Hats Off To The Buskers

Och alla är minst lika bra. Åtminstone dom som jag har lyssnat på... Det finns några stycken som jag inte ens har öppnat än. Men listan på skivor jag vill köpa växer ständigt och det släpps nya hela tiden. Panic At The Disco denna veckan t ex, Elliot Minor och The Kooks (!!!) i april och sen McFly någon gång senare i vår. Och så alla dessa skivor som redan kommit ut och som jag vill ha!?!

Men nu har jag slösat alldeles för mycket tid med att sitta här. Jag ska ta med mig The View ner och börja röja upp i köket och vardagsrummet. Om jag hinner så får jag ta tag i badrummen med... Jag har ju förlorat en dag i denna veckan redan eftersom måndagen var en röd dag.

Glad Påsk!



Dagens låt: Same Jeans - The View


Söndagsdepression.

Jaha, söndagkväll igen. Helgen är slut, IGEN. Och jag känner som vanligt för att gråta... Snälla, kan vi spola tillbaka till den här tiden fredagkväll? I fredags klockan 20:30 så kom jag till Sainsbury's i Tooting där Josefine stod och väntade på mig och vi hade hela kvällen och HELA helgen framför oss. Och KOKO var SÅ kul! Fast det slutade mindre bra med Oliver och allt vad dom hette, men det var INTE mitt fel. Josefine bjöd mig på Burger King på lördagen för att gottgöra mig. Åh ni skulle bara veta hur gärna jag vill berätta om allt som hände runt klockan tre på lördagsmorgonen, hahahaha...! Men det skulle inte vara särskilt snällt mot lilla Joey så jag håller mun.

Idag var det ju meningen att vi skulle simma men eftersom vi (Josefine) var lite ömma och blåmärkta efter fredagen så ville vi inte visa upp oss i bikini för allmänheten. Vi bestämde oss för att ta en lååångpromenad i Wimbledon Park istället. Det var bara det att det var världens hemskaste busväder idag, det har blåst och regnat och varit hemskt ruggigt. Så vi gick och fikade istället... Heja oss och våra fettvalkar! Vi satt där i ett par timmar, sen gick brandlarmet så alla fick gå ut. Vi gick då till vårt kära Burger King på andra sidan gatan och satt där vid vårt bord i TRE timmar och snackade skit om allt och inget. Naturligtvis passade vi på att ta både en glass och en stor pommes var. Så var det med den nyttiga söndagen och "Beach 2008". Usch så deprimerande...

Nu vet jag inte vad jag ska göra... Bada kanske? Jaa, det var en bra idé! Jag behöver värma upp mig själv lite, känner mig så frusen idag. Vi hörs!


Dagens låt: Sofa Song - The Kooks

Onsdag.

Onsdag, halva veckan har gått. Om man varit lite mera pessimistiskt lagd så skulle man säga att halva veckan är kvar. Men, som den sanna optimist jag är, så ser jag livet från den ljusa sidan istället.

Just nu känns det som om jag har tusen tankar och känslor som vill ut men jag vet inte riktigt hur jag ska sätta ord på dem så ni förstår hur jag känner mig. Tro nu inte att jag är en sådan där svår, filosofisk person för det är jag inte. Men vissa dagar så tänker man helt enkelt mer än andra.
På tal om hamstrar, fasiken vad kallt det är! Att ha tätade fönster i det här landet är tydligen sällsynt, var man än bor. Och eftersom det blåser storm ute, och har så gjort de senaste dagarna, så kan ni tänka er hur det drar här inne! Mitt rum ligger naturligtvis i blåstens motsatta riktning så det drar extra mycket på denna sidan av huset.
Jag sitter mest här och knappar på tangenterna för att jag inte har något bättre för mig så ni får stå ut med det torftiga innehållet i dagens inlägg!

En sak är jag lite besviken över. Jag har inte sett en enda kändis, någonstans, sedan jag kom hit till London och då menar jag främst ute på stan. Jag har ju sett kända personer när jag varit på gig och så men det är inte samma sak, då vet man ju att man ska se den och den personen. Varenda gång jag shoppar på Oxford street så hoppas jag att det ska dyka upp ett känt ansikte bland alla miljoner främlingar i folkmyllret men icke sa nicke. Men, hoppet är ju det sista som lämnar människan.

Nu ska jag vidare. Tjollahej!


Dagens låt: The Beginning of The Twist - The Futureheads


The lights are on and someone's home.

Tänkte mest sticka in med att jag är supertrött, lite hungrig och vill bara gå och lägga mig. Fast först ska jag ta en frukt och sedan ett låångt, avslappnande bad! Har varit en lång dag, minst sagt. Och inte blev det bättre av att barnen var elaka mot mig på eftermiddagen när vi körde hem och att bensinen i bilen var i stort sett slut så jag kände mig supernervös hela vägen. Nu är i allafall dagen slut, barnen sover och bilen är tankad. Resten av veckan kommer se ut ungefär så här:

Onsdag: Nästan ingen städning, inga klubbar efter skolan så vi kommer hem tidigt och Josie har Brownie's på kvällen.
Torsdag: Båda tjejerna har klubbar efter skolan så jag behöver inte hämta dem förrän sent. Därför ska jag åka in till Kingston på dagen och leta efter en födelsedagspresent till pappa. Kommer säkert inte hitta något alls till honom och massor till mig själv, precis som det brukar vara.
Fredag: Sport Relief-dag så tjejerna ska vara sportklädda ("Jag ska ha min tenniskjol!" "Jaha, men JAG ska ha min tennisklänning!" Suck.). KOKO på kvällen med Josefine! En gammal fin tradition det där, haha. Tjuhuu! Man måste ju ringa i helgen på rätt sätt, liksom.
Lördag: Blir nog en slapp dag med antagligen både Maria och Josefine eftersom ingen av dem jobbar förrän på kvällen.
Söndag: Josefine och jag ska gå och simma. Jaha, ni läste rätt; SIMMA! Vi ska bli smala och smärta, dags att tänka på "Beach 2008". Inte för att vi kommer komma till någon "beach" det här året men man kan ju göra ett försök i allafall. Usch, måste prova bikinin sen också... Ser inte riktigt fram emot det! 

Förresten så måste jag berätta om en kul sak som hände innan! Ungefär det enda roliga som hänt på hela dagen... Josie och Ellie skulle bada och jag hade tappat upp vatten till dem. Medan Josie var på toa så gick Boots runt och snokade överallt, han har inte kunnat gå ut eftersom det har varit dåligt väder så han har varit lite orolig. Han gick in i badrummet och jag, som misstänkte vad som skulle hända, följde efter. Och mycket riktigt, han tog ett språng upp mot badkaret för att hoppa ner i det, naturligtvis visste han inte att det var fyllt med vatten. Jag var beredd och lyckades på något sätt fånga honom i luften innan han landade! Till saken hör också att han brukar sitta i badkaret när det är tomt (vilket jag inte tycker är särskilt hygieniskt men det är ju inte jag som bestämmer i detta hus så vad göra...) så han visste ju inte att det var vatten där i för det är det ju aldrig annars när han sitter där. Jag ångrar nästan att jag fångade honom för det hade varit ännu mer kul att se hur han hade tacklat att landa i ett fyllt badkar! Hahahaha!

Nej ni, nu får jag ta och ge mig iväg till badrummet annars blir mitt bad aldrig av!


Dagens låt: Mouthwash - Kate Nash


Lördag

Jag ska gå ut på en lång-lång-långpromend om en timme eller så. Jag sitter och väntar på att jag ska ta tag i allt och fixa till mig, plus göra en master låtlista i iTunes så jag har bakgrundsmusik till traskandet.
Det finns två anledningar till att jag ska gå på långpromend. Eller ja, två huvudanledningar i alla fall.
1. Maria och Josefine jobbar så jag har ingen att umgås med.
2. Ellie ska ha tre kompisar här och Josie en, alltså vill jag inte vara kvar i huset.
Man skulle självklart kunna lägga till en tredje anledning såsom att jag tänker gå en långpromenad bara för att det är SÅ trevligt och SÅ skönt att få lite frisk luft. Men jag låter det vara. Jag tycker dock om att gå promenader... Hade varit trevligt med lite sällskap bara.

Veckan har varit ganska busy som vanligt, särskilt eftersom Josie har varit magsjuk större delen av den. I torsdags var det värst och hon kräktes två gånger; bland annat i trappan. Trevligt! Jag har dock lyckats behålla humöret både denna veckan och förra, och jag har absolut ingen aning om hur jag har lyckats. I vanliga fall så blir jag irriterad för minsta lilla sak men icke, jag och barnen har haft roliga och mysiga dagar tillsammans. Trots det så är det ändå väldigt skönt med helg. Ibland önskar jag bara att jag inte bodde med familjen så att jag hade kunnat göra precis som jag velat och fått sova så länge jag velat...

Nu har jag slösat bort ytterliggare tio minuter av den här lördagen och jag har fortfarande inte kommit mycket längre än förut vad det gäller smink och låtlista. Får väl ta och sätta fart annars kommer det bli mörkt innan jag kommer ut... Jag hoppas bara att regnet håller sig borta, det ser lite oroväckande ut.

Ha en bra helg!


Dagens låt: Oh! Vanity - The Charlatans

April, april!

Nu är det bokat och klart! Den tredje april klockan 14:05, engelsk tid, lyfter planet som kommer ta mig till Kastrup i Köpenhamn! Jag kommer spendera en heeel vecka hemma med familjen och min kära kissekatt. Åh vad jag längtar!
Tänkte bara upplysa er alla om detta glada besked. Vi ses snart, Skåne!

Puss och kram!

Men's needs, women's needs, whatever!

Tänkte bara titta förbi lite snabbt och säga hej. Det var ett tag sedan sist, insåg jag nu precis när jag gick in på bloggen. Förra veckan var otroligt händelserik och det kändes som om jag flängde fram och tillbaka överallt och städade varenda vrå av huset. Nu är det dock ny vecka och det är inte alls samma tempo... Har inte haft något att göra sedan efter lunch idag, och det är bara tisdag! En normalt slapp vecka, alltså.

Och Maria har installerats ovanför Olive Gardens. Får väl se hur det utvecklar sig, just nu är hon ganska underbetald låter det som... Hon tjänar mindre än mig och måste fixa egen mat, vilket inte jag behöver. Det är i allafall kul med en till vän här som man kan ringa när man har tråkigt!
Jag tänker inte berätta något om Ting Tings på KOKO i fredags, låter den historien vara osagd vilket nog är bäst för dem flesta öron.

Har även fått ett nytt smeknamn: Mal. Haha! Josie frågade mig en morgon förra veckan när vi gick in genom skolporten om hon fick kalla mig Mal. "Det är ju lite kortare än Malin!" Mitt namn är ju verkligen SÅ långt redan från början så två bokstäver gör ju jättestor skillnad liksom. Men jag sa att hon visst fick kalla mig det om hon ville så nu säger hon det lite titt som tätt.

Imorgon ska jag också boka flygbiljetterna hem till april! Det är ju bara en månad dit! Och bara tre veckor tills familjen kommer och hälsar på här i Låndån. Har redan börjat tänka ut hur vi ska ta oss runt för att se så mycket som möjligt på den korta tid dem är här.
Har precis gjort en kopp te så jag kan kurera min hals som, återigen, känns som sandpapper och ska även försöka mig på att sätta ihop en lista med skivor jag måste köpa dem kommande veckorna framöver. Tänkte försöka köpa en hel del nu så jag kan transportera hem dem med familjen och ta med några själv också när jag åker hem ett par veckor senare.


Dagens låt: Golden Skans - Klaxons

RSS 2.0