Decode - Paramore

The truth is hiding in your eyes
And it’s hanging on your tongue
Just boiling in my blood
But you think that I can’t see
What kind of man that you are
If you’re a man at all
Well, I will figure this one out
On my own
(I’m screaming, “I love you so”)
On my own
(My thoughts you can’t decode)

How did we get here?
I used to know you so well, yeah
How did we get here?
Well, I think I know



Så mycket Twilight det kan bli ju! Från filmens soundtrack.

The boys in blue.

HAWT

Ögongodis till er alla. :D

Tröttare än tröttast.

Det blev till slut barnvakt mellan halv fem och två... Snacka om att jag var trött den sista timmen. Jag satt framför tv:n och zappade utan att lägga märke till vad jag tittade på. MEN, jag fick sett Bondi Rescue! :D Familjen hade utökat sitt kanalutbud sen förra gången jag var barnvakt så rätt kanal fanns och jag lyckades få barnen i säng innan det började så allt var lugnt.
När sen Anne kom tillbaka från tillställning hon varit på så hade hon några av sin kollegor med sig. Kända kollegor, kan jag tillägga. Jag fick träffa Albert Svanberg (jobbar på sporten), Katarina Hultling (jobbar också på sporten) OCH så fick jag skakat hand med Johan Wester of HippHipp-fame. Det ni! Plus, att jag tjänade 600 kronor. Bra kväll!

Idag händer inte mycket, är jättetrött så jag tänker slötitta platsbanken och sen ta nya tag nästa vecka. Det har ju ändå varit "höstlov" denna veckan så jag ansåg att jag också har haft lite lov från arbetssökandet. Hehe. Nej fy, nu ska jag nog lägga mig på sängen igen och läsa lite... Eller sova en timme till? Ögonen håller på att falla ihop.

Btw, Kevin ska sjunga på svenska i Idol ikväll! Hur fräckt kommer inte det bli?!




Dagens låt: Bubble Wrap - McFly


Torsdag.

Jag hade precis satt mig ner för att skriva ett blogginlägg när min kära laptop stängde av sig. Tur att jag inte hann börja! Snacka om att jag är trött på det där alltså... Någon som vill köpa en Macbook till mig?

Mamma och jag var i Malmö igår. Vi gick på Myrorna och jag köpte en såndär tajt tantkjol med hög midja som man knappt kan gå i, trots en liten slits där bak. Sen åkte vi vidare till Mobilia och jag fick äntligen köpt mig ett par stövlar efter mycket provande och letande! Sen blev det, finally, en snygg väst, en kofta på rea, en mössa och en ny body lotion. Vi fikade och jag drack chai latte, mumsigt värre. Tyvärr finns det inte längre något Rocks på Mobilia så köpet av Glasvegas smög sig, igen. Det kanske inte är meningen att jag ska ha den skivan?! Jag tänkte på den hela vägen in till Malmö och blev jättebesviken när jag insåg att jag inte skulle ha den med mig hem den eftermiddagen heller. Jäkla skit-Sverige som inte uppskattar fysiska album...

Ikväll ska jag vara barnvakt åt Jack och Oscar plus två tjejer. Jag hoppas på lite extra betalt!?! Men det ska bli kul att få passa dom igen. Vi brukar ha roligt tillsammans och det brukar inte heller vara några större problem, trots extra barn. Det enda minuset är att jag kommer missa Bondi Rescue... Buhuuuu! Den enda kvällen i veckan som det faktiskt går på tv, och jag är inte hemma. Typiskt!

Nu ska jag kolla platsbanken och se vad för spännande tjänster dom har att erbjuda idag. Rektor? Undersköterska? Eller varför inte administratör? Valen är ju oändliga.



Dagens låt: Nu Kan Du Få Mig Så Lätt - Håkan Hellström

ABBA och russin.

Nu sitter jag här igen. Med hasselnötter, russin, clementiner och ABBA. Mys värre! Har ni testat att äta hasselnötter och russin samtidigt? Det är supergott. Det är dock ännu godare om man varvar det med banan! Vi hade tyvärr inga bananer så jag tog en clementin istället men det var inte alls samma grej. Så jag föreslår att ni håller er till bananerna om ni vil prova.

Ha! På tal om ABBA; jag kom precis ihåg att jag faktiskt hade en play-along klarinettbok med ABBA-låtar när jag fortfarande spelade... Det hade jag glömt! Jag hade en likadan bok med Beatles-låtar också. Det är faktiskt ett ganska kul sätt att spela på. Man får en bok med noter och en skiva med bakgrundsmusik. Varje låt har två spår; ett med en klarinett som spelar med och ett utan klarinett med bara bakgrundsarrangemanget. Det finns till fler instrument också, inte bara klarinett! Här kan ni läsa om boken ifall ni är intresserade. Haha!

Nu återgår jag till ABBA! Puss.

Kort uppdatering.

Så, back on track. Kusinerna har åkt och det blir, som vanligt, lite tomt i huset men samtidigt skönt att få lite lugn och ro igen. AF-mötet blev inställt och helt plötsligt hade jag en helt tom dag framför mig... Ska ändå försöka få lite gjort och kolla Platsbanken och så. Har inte gjort det sedan i fredags så det har kanske dykt upp något sen dess?

Högskoleprovet gick över förväntan. Dock så var dom delarna jag förväntade mig att vara något så när enkla skitsvåra och tvärtom... När jag kom hem räknade jag ut poängen och, tack vare mina übersmarta kusiner, så kom vi fram till att min poäng borde bli 1,1 eller däromkring. Inte alltför dåligt för en förstagångare va?

Jaja, nu pallar jag icke detta mer. Ikväll blir det Bondiiiii! ;D




Dagens låt: Nathalie - Kevin Borg (Har haft den i huvudet hela morgonen...)

Tomorrow is another day.

Snart börjar Idol och efter det blir det sängen direkt. Klockan står på väckning 5:45 imorgon... Urgh. Så himla tidigt så det finns inte. Har inte gått upp så tidigt sen jag bodde i London. Och då brukade jag gå upp klockan sju. Tro't eller ej men jag ser faktiskt fram emot morgondagen! Det ska bli skönt att få använda hjärnan lite, hehe. Och sen kommer ju kusinerna! <3 Det ska bli skitkul, har inte sett dom sen förra sommaren ju. Alldeles för länge sen!
Btw, just nu har jag TVÅ kexchoklad på mitt rum. YUM! Fast jag får inte röra dom förrän imorgon. :[
Nu måste jag kila. Puss!

Inspirationsmusik.

Ni vet, ibland så känner man för att vara lite artistisk och kreativ. Man sätter sig ner med ett vitt papper och en penna i handen men inget händer. Det finns ingen inspiration. Det är vid sådana tillfällen man måste försöka komma i rätt stämning för att återskapa det som finns i huvudet men inte vill komma ut. Det är då man ska lyssna på musik! Om ni någon gång törstar efter inspiration så ta en titt på den här listan, den ger er flera bra album som kommer hjälpa er på vägen till skapandet! In no particular order:

Jack's Mannequin - Everything In Transit
Muse - Black Holes & Revelations
Anberlin - Cities
The Ark - In Lust We Trust
The Beatles - Rubber Soul
Håkan Hellström (alla album)
Kate Nash - Made of Bricks
Lars Winnerbäck - Vatten Under Broarna
MGMT - Oracular Spectacular
The Pigeon Detectives - Emergency
Plain White T's - Every Second Counts
Something Corporate (alla album)
Yellowcard - Ocean Avenue

Zzzz.

Hur trött får man vara? Jag gick upp halv sju idag för att åka till familjehälsan och ta bort mina stygn. Inte kul att gå upp så tidigt men nu är iaf stygnen väck och jag kan duscha normalt igen, wihoo! Konstigt nog så var jag pigg när jag åkte iväg men sen nu när jag kom hem slog tröttheten till som en blixt. Jag bestämde mig för att göra lite kaffe i förhoppning om att piggna till lite men vad upptäcker jag då? Jo, vi har ingen mjölk. Och jag kan inte dricka kaffe utan mjölk! Så nu sitter jag här och ögonlocken håller på att falla ihop på mig men jag har en massa att göra. Får väl gå och hämta ett par tändstickor och bända upp ögonen. Jag ska skriva en speciell ansökan till ett jobb på polisen som jag tänker söka, jag måste stryka, städa och slutligen förbereda mig lite mer inför imorgon... Det är nämligen dags för högskoleprovet! Jag är inte nervös men jag har inte speciellt stora förhoppningar på mig själv när det gäller resultatet. Jag kommer säkerligen att ha problem med tabellerna, diagrammen och dom logiska delarna. Läsförståelsen och ord-delarna är jag inte särskilt oroad över alls eftersom det är mer min avdelning så det kommer att gå bra. Men ja, faller jag på något så är det säkert delarna som snuddar vid matte, och vi vet alla att jag ogillar matte så mycket det går utan att egentligen hata det. För hata är ett starkt ord, vet ni.

Nej nu måste jag sätta igång!




Dagens låt: Invincible - Muse

Mwah!

Jag så fruktansvärt sugen på att köpa Glasvegas... Jag kanske kan hitta ett litet kryphål i ekonomin? Skivan är säkert grym och kommer vara värd varenda krona men den hade ju varit billigare på HMV... Jag vill ha HMV här. Nu!
När jag laddar ner något (även när jag faktiskt betalar för det, hehe) så blir det bara halv lycka. Att ha en låt som en fil på datorn är ingenting mot hur det är att ha den på en skiva. Det betyder så mycket mer när man kan ta och se på ett album än när man har en lista med låtnamn som stirrar tillbaka på en från datorskärmen. Det är så mycket mer karaktär och personlighet i en skiva! Needless to say att jag gör vad jag kan för att stödja skivbranschen, trots tajt ekonomi.




Dagens låt: Shake It - Metro Station

Min framtid är räddad!

Jag har hittat det! Nu vet jag precis vad jag vill läsa när det väl är dags att börja plugga. På Malmö Högskola finns ett tre-årigt program som heter 'English Studies' och det verkar helt kanoooon! Jag vill börja nu direkt! ;D Dock är all undervisning på engelska, lite läskigt. Men det bästa är att om man läser den lite mer detaljerade information på exakta kurser man kommer läsa terminsvis så står det under termin fyra bl a study abroad. Hur grymt är inte det?! Jag blev så exalterad att jag var rädd att stygnen skulle spricka.

Nu är det snart 'Doktorn kan komma'! Och kaffe på det.




Dagens låt: Keep On Your Dress - The Pigeon Detectives


Natt-tv.




Väldigt trevligt.

Rescue me, please!

Först: Helt rätt att Yazmina åkte ur Idol, hon höll verkligen inte måttet! Bara en sån sak som att hon inte hade koll på att låten hon skulle framföra hade co-skrivits av en av jury-medlemmarna säger väl en del..? Hej och tack, kom aldrig igen.

Annars så har hela lördagen ställts in. Inte p g a bristande intresse men däremot p g a sjukdom. Urgh. Jag är inte dålig på samma sätt som jag var i onsdags, när förkylningen var som värst, men energin har inte återvänt till min kropp ännu och jag är så trött, så trött. Trots att jag sov helt okej inatt, jämfört med natten innan. Stygnen har lugnat ner sig och jag lyckades faktiskt duscha innan (välbehövligt!) men det var lite krångligt. Så ja, det blir en dag på sängen eller framför tv:n känns det som. Mamma och pappa åker ju iväg på middag utan mig så jag och syskonen blir ensamma hemma.

Jag har blivit smått besatt av det här programmet jag ramlade över i torsdagskväll när jag inte kunde sova; Livräddarna på Bondi Beach (eller Bondi Rescue som är originaltiteln). Tyvärr är det lite svårt att hitta avsnitt på nätet men det finns en del småvideor på youtube som man kan kolla in... Woop woop för heta australiensiska livvakter! Skulle inte tacka nej till att bli räddad av någon av dom, hehe. ;D
Dock är programmets signaturmelodi skitstörig, den har ett gitarriff som låter exakt som det i JBs "That's Just The Way We Roll". Undrar vem som kom på det först?!



Dagens låt: Transylvania - McFly (For old times sake!)

Pain.

Idag vältrar jag mig i självömkan. Jag känner mig fortfarande rejält hängig av förkylningen men nu gör dessutom stygnen från såret ont. Jag tog ju bort ett födelsemärke igår och såret efter ingreppet fick sys igen med sex stygn som faktiskt smärtar en hel del. När lokalbedövningen släppte igår (lagom till sängdags, naturligtvis) så gjorde det så sjukt ont... Så det förstörde min natt. Jag kollade på tv så länge jag orkade men till slut var jag helt enkelt tvungen att försöka sova men det tog ändå ett par timmar innan jag lyckades slumra till lite halvt sådär. Men jag fick sett ett ganska så trevligt program igårkväll medan jag väntade på att smärtan skulle avta; Livräddarna på Bondi Beach. HAWT!

Speaking of pain; i Raynes Park (Låndån) så fanns det en begravningsbyrå som drevs av en Mr Paine. HAHA! Humor.

Jag låg i soffan innan och kollade på Heroes, har sett dom tre första avsnitten so far. Jag har faktiskt glömt det mesta! Men det händer ju så mycket och det finns så mycket grejer att hålla reda på så det är väl därför. Det är en av sakerna som gör Heroes så bra, tycker jag; man kan se det hur många gånger som helst och varenda gång man gör det så "hittar" man något nytt som man inte märkte förra gången.

Ikväll är det Idol! Det är inte riktigt lika invecklat.




Dagens låt: The End - McFly

Hej.

Jag är sjuk. Min förkylning har äntligen brutit ut ordentligt, förhoppningsvis blir jag ordentligt frisk nu också! Igår morse kände jag mig väldigt vissen när jag vaknade men eftersom jag hade ärenden att uträtta i Ystad var det bara att pallra sig upp och åka iväg. Needless to say att jag var helt slut när jag kom hem vid tre-tiden? Idag blir det en slappedag, bortsett från att jag ska till Familjehälsan i eftermiddag, och det behövs.

Eftersom jag är sjuk så har jag sovit dåligt hela veckan. Inatt vaknade jag en tre-fyra gånger och jag hade drömt något skumt varenda gång. Det var ganska hemska drömmar med, om skol-skjutningar, folk som hoppade från klippor och liknande. Dock var Jonas Brothers involverade i några av drömmarna också, det var kul! Jag fick kramas med Joe OCH jag fick en kindpuss! :D Det bästa var dock att jag fick gå på en meet&greet (mitt under en konsert?!) och Joe gav mig en signerad bild och en kopia av NME som enbart handlade om JB. Jag sade typ "WOW! Är ni med i NME?" och han svarade "Njää... Alltså, det är inte på riktigt." Haha, say what?




Dagens låt: On The Line - Demi Lovato feat. Jonas Brothers

AF.

Strax dags att åka på AF-möte. Jag är SÅ pepp. Det känns verkligen som om dessa möten hjälper mig och kommer att leda till MASSOR av sökta jobb. Eller inte.

Igår när jag ringde runt till massa personer så stötte jag vid ett tillfälle på en automatisk telefonsvarare som upplyste mig om att personen jag sökte var på lunch. Denne person skulle, enligt rösten, komma tillbaka klockan 13:33. Det måste vara en väldigt punktlig person, det! Jag kände nästan för att ringa tillbaka exakt klockan 13:33, bara för att kolla om personen var där.

Nu ska jag åka! Morsning.



Dagens låt: Teardrops On My Guitar - Taylor Swift

Mjau.

Vaddå att det kändes som om Idol-inlägget blev lite överdrivet långt och engagerat från min sida? Så insatt är jag inte, vill bara understryka det. För säkerhetsskull liksom så ingen tror något annat.

Snart ska jag leka telefonist, igen, och ringa till en massa ställen hit och dit och hoppas på lite napp. Min referens från England har iallafall äntligen landat! Och det var bra grejer som var skrivna om mig också, som tur var. Det har tagit min kära ex-värdmamma en, sisådär, två månader att författa denna referens som blev ca en halv sida i Word. Heja. "I'm so busy." Pssh.

Jag vet inte om jag orkar blogga om fredagen? Bilderna blev inte så jättebra heller men det kanske dyker upp någon sån ändå. Tydligen så hade jag råkat filma en 20 sek lång film (innan Wombats gick på) när jag trodde att jag tog kort. Det har jag inget minne av. Dock hör man mig säga något i stil med "Ja... Eller va? Vad menar du?" till Maria i bakgrunden så det var kanske ett extra förvirrat tillfälle från min sida? På det stora hela var det en grym kväll med faktiskt helt okej musik. Black Kids, mer Wombats, Joy Division och mot slutet blev det lite 80-talsklassiker med som drog upp stämningen! Dessutom kunde jag fler låtar än han jag dansade med (vad han nu hette?) så då blev jag lite stolt över mig själv.

Vi hörs!



Dagens låt: Tales of Girls, Boys & Marsupials - The Wombats

Idol!

Alltså, det har kliat i fingrarna på mig hela dagen efter att få skriva den här bloggen. Idol-blogg! Yäh! Jag menar inte att jag ska starta en blogg om idol (känns lite meningslöst, SÅ kul är det inte) utan mer ett litet inlägg om vad jag tycker om årets Idol-deltagare men även om programmet som helhet.

Min första tanke är att det är mycket bättre än tidigare år. Jag kollade dock inte på förra säsongens Idol eftersom jag inte pallade följa det från UK (som sagt, SÅ kul är det faktiskt inte) så jag är inte helt säker på vilka förändringar som följde med från förra säsongen och vad som är helt nytt. Dock tycker jag att nya juryn är bättre, särskilt Anders. Hans ansiktsuttryck som han lyckas få till med sina små grisögon är ju underbara. Synd att han har fixat till sina sneda tänder bara, lite av karaktären försvann tyvärr där i tandläkarstolen... Ahja.
Peter Jihde är mest pinsam. Han är liksom alldeles för glad och sprallig och det känns inte alls som om det är "han" utan mer som om han tar på sig en roll som seriens producenter bestämt att han ska ha. Men jag gillade hur dom fått till det med att alla tidigare säsonger av Idol rubricerats i media (och av Tv4 själva) som "starkaste starfältet hittils" i fredags. Det var kul!

Sepideh - Hennes röst är ascool! Jag tyckte dock att hon inte klarade av att köra 'I Kissed A Girl' så värst bra i fredagens final. Det var inte alls hennes grej och hon förstörde låten lite, den är ju så himla grym, men hon ska ha cred för att hon vågade ta en låt som hon kanske inte skulle ha sjungit annars. Jag blev dock mer imponerad av henne i kvartsfinalerna (eller vad det heter?).
Robin B - Ja... Blandade känslor. Han har något som jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är! Jag tycker om att han är lite så här försiktig och blyg liksom. Hans version av 'Mercy' var faktiskt helt okej, jag trodde det skulle bli platt fall men han klarade det galant! Samtidigt så känns det som om han ändå inte når hela vägen fram och att han inte ger 100% på scen.
Johan - Ååååh Johan! Fatta vad han måste vara trött på att höra att han "inte är tillräckligt mogen" och att han väljer för mogna låtar. Vad ska killen göra då?! Det är ju inte hans fel att han ser ut som om han är 12. Och inte att han låter som om han är det heller... Men han är faktiskt inte så mångsidig i sina låtval så jag undrar om han kommer klara sig särskilt länge, trots all uppmärksamhet han får från Sveriges fjortisar. Hade han släppt en skiva hade jag inte köpt den, men jag hade nog kunnat tänka mig att gå på en av hans spelningar
Anna - Fy vad synd att dom gjort om henne till ännu en blond bimbo med löshår. Hon har ju dock en jäkla pipa så det jämnar förhoppningsvis ut sig, och hon brukar ha ganska snygga kläder med. Hennes version av 'Release Me' gav mig gåshud, det räcker väl som betyg?
LouLou - Det var synd att hon inte klarade av att axla Christina Aguileras låt (har faktiskt glömt titeln på den...) i fredags för jag tror att hon hade kunnat göra det riktigt bra om hon verkligen hade försökt. Dock saknades det glöd i blicken, precis som jury-Andreas sade. Men hon är en himla go människa! Hennes skratt är ett sånt smittande skratt som gör att man bara skrattar med trots att man inte har en aning om vad hon egentligen skrattar åt!

Lars - Lars är inte Idol what-so-ever. Men däremot är han Lars och det räcker fullt ut! Jag hoppas verkligen att han släpper en skiva när den här cirkusen är över, jag köper den mer än gärna! Han är en sådan person som bara är sig själv och inte bryr sig om att ändra på sig och sitt utseende, bara för att han helt plötsligt råkar vara med i tv. Jämför hur han såg ut innan Idol började med hur han ser ut nu. Jämför sen ALLA andra i Idol med hur dom såg ut på deras audition mot hur dom ser ut nu så förstår ni vad jag menar.
Yazmina - Hon är den jag gillar absolut minst av alla deltagarna i år. Hon förtjänade definitivt att hänga löst i fredags och vet ni varför? För att hon utstrålar lika mycket känslor på scen som en kartongbit. Dvs. nada. Hon är som Zac Efron, hon har max två ansiktsuttryck och det räcker inte. Jag blir så trött varenda gång jag ser henne att jag bara vill byta kanal. Hon sjunger helt okej men det räcker liksom inte, det blir så lamt.
Robin E - Tyvärr är jag inne på lite samma spår med den här killen som med Yazmina. Hans ögon är lite ko-lika (varning för Tom Clarke!!!) och ganska uttryckslösa. Hans stil är dock rent generellt coolare och hans rockröst är trevlig att lyssna på. Men det blir liksom inte mer än så.
Kevin - Han är ju så söt! Denna killen borde bli musikalartist! Han kan hela köret med dans och sång, bra och tydliga ansiktsuttryck och hela faderuttan. Och att han bryter lite på svenska ökar bara på charmen liksom. Me likey!
Alice - Jag tyckte bättre om henne innan. Hon var lite mer unik och såg lite mer egen ut innan Idol-stylisterna fick tag i henne, men det är väl så det funkar i artistvärlden. Däremot kan hon ju sin sak och hennes röst är fin att lyssna på så hon är definitivt en av dom bättre tjejerna som är med i år.

Som slutplädering kan jag ju säga att, vad fan vet jag om musikbranschen egentligen? Jag hade kanske tyckt annorlunda om jag varit lite mer insatt i hur det fungerar men nu är jag inte det och så här tycker jag. Wihoo, vad tycker ni om årets Idol?

Murph is hawt.

Hej, jag lever. Typ. Tänker inte författa ett så långt inlägg, är så hemskt trött. Ska slänga mig på sängen och kolla på tv istället! Men ja, jag tänkte mest sända ut ett litet livstecken till er alla. Och Wombats var underbara, för er som undrar! Har nynnat "Tales of Girls, Boys and Marsupials" hela dagen... :D

Puss och kram på er alla!

Lets dance to Joy Division.

Jag är fortfarande trött. Men morgondagen och morgonkvällen håller på att förberedas så det finns minsann ingen tid för trötthet nu! Jag måste stryka mina svarta byxor, packa, måla naglarna och ladda iPoden. Det är Miami Ink om en timme så jag tänkte försöka vara någorlunda klar tills dess för om jag är så här trött nu, hur trött kommer jag då vara om en timme? Och sen efter att jag legat på sängen så kommer det att vara helt kört, det kan jag nästan lova.
Woop woop, The Wombats imorgon! :D

Det däringadet viruset lever fortfarande. Det är sjukt irriterande. Bara så ni vet.

Snörvel.

Hej hej hallå! Nu är jag så trött, så trött. Har inte gjort något jätte-ansträngande idag precis men jag gick en sväng i Ystad och min förkylning gillade väl inte det direkt, så det är väl därför...
Det blev systemet och en runda in på Sjögrens och gissa vad jag hittade där? Bruna Höganäs-assietter till rea-pris! Dom har egentligen utgått för en tid sedan så jag hade nästan gett upp hoppet att hitta en assiett till den bruna muggen. Vilken tur att jag fick syn på rea-skylten dom satt upp utanför!

Jag har nog fått virus på datorn. Enligt en liten pop-up pratbubbla som dyker upp i hörnet, med jämna mellanrum, så är min dator "infected". Dock så hittar inte virusprogrammet något fel...? Så jag vet inte riktigt vad som händer. Någon som kan hjälpa till? Jag lär nog få formatera om den snart ändå, den är full av skit och är trögare än sirap, så det kanske inte är någon mening. Tur att jag flyttat det mesta till den externa hårddisken redan!!!

Nu är det kafferast.



Dagens låt: Picture To Burn - Taylor Swift (Det kanske är bilder på en viss Jonas Brother hon bränner nu?)

Inte nu igen.

Mjaha nu är det dags igen. Ögonen svider, näsan rinner, halsen gör lite ont men framför allt; det sticker i sidan och i lungorna. Oh joy! Jag älskar den här konstanta förkylningen som, precis när man tror att den försvunnit för gott, kommer tillbaka lite smått sådär... Det är så irriterande! Jävla London, det var där allt började. Jag blev riktigt sjuk en gång och sen var det precis som om det där viruset bosatte sig i min kropp för evigt. Jag vet att mitt leverne inte var det allra mest nyttiga och hälsosamma när jag bodde där men det räcker nu, jag tycker jag har fått lida tillräckligt! Hell, jag fick t o m tillbringa en natt på akuten p g a ett förkylningsvirus. Om gränsen inte korsats innan så gjorde den det definitivt då.

On a happier note; jag ringde till en butik i Ystad där jag lämnade mitt CV för några veckor sedan och butikschefen tyckte att jag kunde komma dit och prata med henne imorgon. Yahay! Det betyder ju absolut ingenting egentligen men ändå något positivt. Vad ska jag ha på mig?




Dagens låt: The End - McFly

Skriv på!

Hallå läsare, tidningen Veckorevyn har tydligen en kampanj om att förändra synen på våldtäkt i Sverige. Det finns en namninsamling på den här sidan som jag tycker att ni ska skriva på allihopa! Där finns även mer information om vad kampanjen innebär. Namninsamlingen ska så småningom skickas till justitieminister Beatrice Ask, rikspolischef Bengt Svenson och alla länspolismästare i Sverige. Så skriv på, killar som tjejer!

Idag har jag varit ute med racerbilen och kört! Jaaa! Jag tycker faktiskt om den där skruttbilen ändå, innerst inne gör jag det, och den dagen han inte finns mer kommer jag nog fälla en tår eller två. Hur som haver, jag var på arbetsförmedlingen och sen gick jag till systemet på uppdrag av mamma. Inget spännande hände, förutom att jag rivstartade med flit på parkeringen på AG:s (det heter INTE coop) och sen brände på i tvåan, hihihihi. Bara för att jag kan då.

Glöm inte Jonas Brothers på MTV three o' clock!




Dagens låt: Fruit Machine - The Ting Tings

I need a hero.

Jag råkade köpa en sak idag. När jag kört Erik till Sjölin&Lantz så gick jag en liten promenad på regementet. När jag tyckte att jag promenerat färdigt så hade jag fortfarande en hel del tid att slå igen innan lektionen var slut och det är ju så att det ligger ett Elgiganten strategiskt placerat precis där vid körskolan. Så jag gick in. Och kom ut med Heroes-boxen i näven, 299 kronor fattigare. Den stod och sneglade på mig från hyllan, den jäkeln, och den hade ett sånt där lurigt leende som bara skrek "kom och ta mig", liksom. Så då gjorde jag det. Det var kanske dumt gjort egentligen men skitsamma, den är min nu! Och det känns jättebra.

Förresten, på MTV är det JB-vecka! Dom visar alla dom dära TRL-avsnitten från när killarna hängde i NYC i samband med sin turné (tre utsålda kvällar på Madison Square Garden, det ni!!), mån - tors kl 15 om jag inte minns fel? Ahja, ni kan ju kolla själva på mtv.se annars.
Pöss!

More than ever.

Snacka om action-fylld morgon! Spring hit och dit, någon var försvunnen, stök i hela huset osv. Men det redde upp sig till slut efter en hel del letande!

Och jag har ätit en apelsin idag! Jag premiärade en av apelsinskalarna som mamma fick på Tores, ganska praktiskt. Men det hjälper föga när apelsinklyftorna sedan ändå inte vill dela sig från varandra där dom ska utan hellre splittrar sig på mitten så att det ändå blir en massa kladd. Suck.

Eftersom Erik är hemma från skolan men har en körlektion som han ändå ska på så måste jag agera chaffis. Synd att jag inte får betalt? Annars hade jag nog kunnat tjäna en hacka på alla småturer jag kör fram och tillbaka när någon ska någonstans... Jag kanske borde montera en taxameter i bilen... Jag behöver ju lite cash, om man säger så.

På fredag är det Wombats på KB!!! Wihoop, det ska bli kulkul! Jag behöver en utekväll och ett bra band säger man ju inte nä till och inte till trevligt sällskap heller, för den delen.

Nu ska jag äta gröt.



Dagens låt: Only One - Yellowcard

Tja!

Så, nu har jag gjort dagens goda gärning! I flera timmar faktiskt, så det så. Och så har jag hälsat på en hund. Jag som älskar hundar. Den här lille krabaten smög på mig och sade inte ett knyst så jag märkte inte hans närvaro förrän jag kände någonting svischa runt benen på mig. Men jag måste säga att han var väldigt söt... Tyvärr vann han inte över mig utan jag föredrar fortfarande katter.

Nu blir det mer läsning! Tänkte bara berätta att jag lever och så. Ifall ni undrar...



Dagens låt: When You Look Me In The Eyes - Jonas Brothers (Mest spelade låten på mitt iTunes).

Spiderpig, spiderpig...

Jaha, nu sitter jag här igen då. Och vad fan ska jag skriva om den här gången då? Jag har inte en susning. Men eftersom jag, som vanligt, inte har något annat för mig så tänkte jag att jag skulle författa mig ett litet inlägg.

Humdidum.

Det är förresten Nalle Puh som säger så! Han brukar gå runt och 'humma' sådär har jag för mig. Jag är inte helt säker eftersom jag inte har kollat på Nalle Puh på flera år, så mitt minne är inte helt uppdaterat på den fronten men jag ser liksom Nalle Puh framför mig när jag hummar på det sättet. Någon som vet?

Nähe, det blev nog inte bättre än så här denna gången, hjärnan är tom. Morsning!

No more hiding who I wanna be.

Ja det var faktiskt meningen att jag skulle skrivit ett inlägg igårkväll efter Camp Rock och allt sånt på tv men ett litet åskoväder sabbade mina planer. Så jag gick och lade mig istället. Men ja, jag fick sett Hannah Montana-avsnittet med JB igår (dock dubbat, så jävla töntigt så det finns inte), sen den nya HSM3 musikvideon som verkade skitkass, kvällens höjdpunkt Camp Rock och sen till sist Jonas Brothers Live in London för andra gången. Så mycket JB på tv på en kväll så det blev nästan lite av en överdos! Men det var trevligt.

Igår eftermiddag så var jag borta på den gamla skolan här i byn. Det är nämligen secondhandmarknad där imorgon och mamma brukar hjälpa till att packa upp grejer och så vidare. Det är bra, då kan jag nämligen gå dit och titta igenom alla grejer före alla andra och plocka ut dom finaste prylarna! Hehe. Jag provade massor av byxor. Inga passade men det bidde ändå en gigantisk tjocktröja, en t-shirt, ett läderbälte och en läderväska. Yeah. Sen så hittade jag faktiskt P.S I Love You-filmen på DVD för 40 kr. Boken var ju bra så det är kanske filmen med?

Jag ska strax sticka iväg och baka två kakor på uppdrag av mamma. När det är klart så ska jag lägga på en ansiktsmask och sätta fötterna i ett fotbad! Det behöver jag.



Dagens låt: This Is Me - Demi Lovato & Joe Jonas <3


Look!

Kolla här vad jag hittade!



Och här, visst ser han skitläskig ut!


Tonight is the night!

Det är så himla drygt att vänta! Fruktansvärt drygt är det. Det är t o m så att hoppet har börjat försvinna och då är det illa. Hoppet är ju det sista som lämnar människan, heter det.

Men det är ju i alla fall fredag och Camp Rock på tv ikväll! Det känns som om jag inte har tjatat nog om det. Ni borde ju vara väl medvetna om det vid det här laget, om jag säger så, men om ni skulle ha lyckats missa det så säger jag det en gång till för säkerhets skull: Camp Rock ikväll på Disney Channel! Klockan 19:00!

Förresten, en dag kom jag att tänka på en amerikansk sitcom som tv4 brukade visa på 90-talet som hette Blossom, tror jag. Kommer ni ihåg den? Jag har för mig att den handlade om en tonårstjej som hette Blossom och som bodde med sin pappa sin bror (brödrar?). Han hette Joe eller Joey eller något, om jag inte minns fel. Haha, fråga mig inte varför men den dök upp i huvudet på mig en dag bara sådär... Och sen kom jag direkt att tänka på den där andra sitcomen med utomjordingen Alf också! Fast den brukade jag inte kolla på för jag tyckte Alf var otäck, hahaha... Jag måste se om det finns klipp på youtube sen. Men ja, kommer någon av er ihåg dom där tv-serierna?



Dagens låt: Start The Party - Camp Rock Cast

It's been 4 years...

Vet ni, idag har jag faktiskt varit på biblioteket och lånat böcker! Jag har inte varit där på jättelänge och fick kolla så att mitt bibliotekskort funkar fortfarande. Det gjorde det och enligt bibliotekarien så var det fyra år sedan jag lånade en bok där sist! Under gymnasiet läste jag inte lika mycket som jag gjorde innan, av en väldigt enkel anledning: jag hann inte. Visst läste jag, men inte samma mängder som jag gjorde förr. När jag var en sisådär tio år så kunde jag låna högvis med böcker och läsa alla på en vecka, jag var en riktig bokmal! Naturligtvis var det flera faktorer som spelade in på det; skolan tog inte lika mycket tid och det fanns inte riktigt lika mycket andra distraherande grejer runt omkring, som datorn t ex.
Min favoritserie var självklart 'Lilla Huset På Prärien'. Jag har sedan länge tappat räkningen på hur många gånger jag har läst alla böckerna i den serien och som jag älskade den! Skulle uppskatta att jag lånade dom i snitt vid var tredje eller fjärde biblioteksbesök, kanske t o m oftare än så. Jag läste också 'Anne på Grönkulla' fast först några år senare, på högstadiet, och jag tyckte väldigt mycket om även denna serien, men 'Lilla Huset' kommer alltid att vara nummer ett och en stor del av min barndom, helt klart.

Från ett ämne till ett annat. Min kvällsrutin har den här veckan bestått av att jag först kollat på Miami Ink på Discovery Channel kl 19. Efter det har jag slått direkt över till Idol på fyran och någonstans i en reklampaus har jag klämt in en kopp te. Det är vardagsmys det!
Idol står ändå för ganska medelmåttig underhållning, trots att jag måste säga att det blivit mycket bättre med den nya juryn. Dock tyckte jag att dom var lite väl orättvisa mot stackars lilla Jesper ikväll som faktiskt hade förbättrat sig ypperligt om man jämför med i tisdags! Han var nog den som gjorde bäst ifrån sig idag av dom som fick dålig kritik förra gången men vi får ju se vad som händer. Det är ju faktiskt vi som bestämmer vem som åker åt vilket håll, inte för att jag själv tänker rösta men ändå. Haha!

Nu blir det läsning för hela slanten. Godnatt!

Godmorgon!

Hörseln är fortfarande mer eller mindre begränsad till vänster öra och det tjuter som satan i det också. Men det är ju torsdag idag, vilket betyder att det är fredag imorgon och snart helg! Det kanske låter knäppt att jag, som är arbetslös och på ett sätt har helg varje dag, kan se fram emot "den riktiga" helgen men jag gör faktiskt det! Även fast det händer så mycket i veckan som skiljer den från helgen så finns det ändå en del småsaker här och där som man kan tillåta sig själv att göra på helgen men inte mitt i veckan. Dessutom är det ju Camp Rock imorgon kl 19 på Disney Channel. Perfekt sätt att inleda helgen på så glöm inte det!

Jag stängde av datorn runt halv elva igårkväll, och när jag gör det så har jag aldrig några oöppnade mejl eftersom jag kollar min inkorg typ var femte minut under dagen. Nu imorse när jag satte på datorn för sisådär en halvtimme sedan hade jag fått sju mejl under natten. Sju?! Dessutom har jag fått två till den senaste halvtimmen som jag har suttit här. Tre av mejlen jag fick inatt var dock samma mejl som råkat skickas gånger tre, men ändå. Det är ändå en väldans massa mejl på bara några få timmar, inklusive dom jag fick nu. Vilken tur att jag delade med mig av detta mycket spännande natt-event till er alla! Nu känner jag verkligen hur alla kommer att kunna ta sig igenom sin dag mycket lättare. Känner inte ni det också?!

Dagens låt: How I Go - Yellowcard

Who said I can't wear my Converse with my dress?

Tänkte bara berätta att jag lever och så. Har knappt varit hemma dom senaste två dagarna och så har jag varit supertrött när jag väl varit hemma. Idag var jag på arbetsförmedlingen också. Kände mig skeptisk när jag gick dit, hur ska dom kunna hjälpa mig liksom? Jag gick därifrån lika skeptisk och jag tycker att vår kära regering har utformat ett sånt fantastiskt hjälpprogram för arbetslösa ungdomar (notera ironin) så det är inte sant. Så, stort tack till Reinfeldt och alla ni andra för det!
Efter mötet på af så drog jag vidare till vårdcentralen så nu är jag döv på höger öra också, underbart. Och den 16:e oktober får jag lägga mig under kniven för första gången, men det handlar ju bara om ett födelsemärke så det ska väl gå bra.

Nu tänker jag gräva ner mig i sängen, dricka te, kolla på Miami Ink och tycka synd om mig själv. So long!
Btw, om tjugo minuter är det EXAKT två dygn till Camp Rock-premiären! :D



Dagens låt: La La Land - Demi Lovato

RSS 2.0