Allt på en gång!

Vaddå snacka om att allting händer på en gång?! Snabb sammanfattning;

Lördag: Upp tidigt för att göra högskoleprov som faktiskt gick rätt så bra! Hade mer än hälften rätt så det sammanlagda resultatet blev nog bättre än sist vilket var målet med att göra det en andra gång. Åt lunch med Sarah och det var störigt mycket folk i Ystad men vi lyckades hitta ett litet bord på Maria cafét i alla fall. När provdagen var avklarad så mötte jag upp Maria och Karin och hängde med dom en timme eller två. Massa snack, massa tjat om Hultsfred osv. As usual! ;D Sen drog jag hem till Sarah för käk och The Mist med hennes kompis Annika. Snacka om att jag var trött och att ögonen gick i kors när jag körde hem halv elva!

Söndag: Upp "tidigt" för näst-sista jobbdagen. Klantisen Malin hade glömt att ställa om klockan så höll på att komma en timme försent men fick istället stressa som in i hemmavid. Stupade i säng när jag var hemma igen klockan elva.

Måndag: Inte lika mycket stress men däremot lite nervöst inför en anställningsintervju som skulle hållas i Skurup på eftermiddagen. Men det gick bra och bredvidgång är redan inbokad till på fredag! :D Efter intervjun körde jag hem som en blådåre, bytte om och for sedan vidare mot det sista, något förkortade, jobb-passet. När jag hade varit på jobb ca en timme började känna mig tjock och raspig i halsen, lite febervarm och tung i huvudet. Fick sluta tidigare och var hemma redan kvart i tio. Kunde inte somna p g a allt så jag kollade på Hip Hip Hora och citerade alla repliker istället. "Men hallå, på en catwalk!"

Tisdag: Vaknade halv sex efter fyra timmars sömn och insåg att det inte skulle bli någon bio med Marie denna dag. Buhu! Låg i sängen och kollade på Storm Chasers, A Walk To Remember och massa kassa talkshower i flera timmar. Sen ringde jag Sarah! :D Efter det ringde alla mig; det och det mötet är flyttat, bredvidgång på fredag mellan 07:00 och 14:00 (!!) och jag vet inte vad. Överväger starkt att stänga av mobilskrotet för resten av dagen.

Så, här är läget nu. Klassisk Malin-feber á la 37.3, hur mycket snor i näsan som helst och värk i bihålor/huvud/lungor. Men jag är ändå på ganska bra humör men jag har ingen aning om varför?




Dagens låt: Folding Stars - Biffy Clyro

Snälla, snälla, snälla...

...kan april månad komma nu?
...kan lönen komma nu?
...kan bio med Marie komma nu?
...kan sista jobbdagen komma nu?
...kan sommaren komma nu?
...kan ett stort 200 grams Marabou med frukt och nötter komma flygande nu?
...kan Twilight komma ut på DVD nu?
...kan en stor kaffe också komma flygande nu?
Och varför kan inte en stor, het (i dubbel bemärkelse...) varulv komma och knacka på min dörr nu?

TACK!

3´s & 7´s


090324

Förstår ni hur besviken jag var imorse när jag vaknade och såg att det snöade?! Jag är hemskt trött på vinter, kalla vindar och nederbörd. Jag vill kunna ha snygga kläder på mig utan att behöva dölja dom under en stor, säckig vinterjacka. Och solglasögon! Nu har ju visserligen solen tittat fram och himlen är mer blå än grå men det blåser lika kallt som det brinner varmt i helvetet = jag vägrar att gå utanför dörren idag.

Men jag har fått gjort saker! Praktikplats, i princip, fixad på förskola här i närheten och det är bara detaljerna som ska ses över. Anställningsintervju nästa vecka, sista jobbdagen på måndagen nästa vecka och jag har nästan skickat in min högskoleansökan.
När det gäller det sistnämnda så har det vållat mig mer brydderier än vad man kunde tro att det skulle göra. Problemet för min del har varit andra- och tredjehandsvalen. För ifall jag nu inte kommer in på lärarhögskolan så vill jag ändå börja läsa till hösten och då gärna någon kurs som är barn och/eller pedagogikrelaterad. Det finns ju en del att välja på inom det området men jag har lyckats få ner det till några stycken nu så planen är att ha ansökan inne innan veckans slut. Jag ger mig själv en klapp på axeln för det.

För övrigt så är det pappas födelsedag idag, hurra hurra! God middag och ostglass väntas till kvällen.

Ha det bra!




Dagens låt: Palladio - Escala

Übertrött...

Hur trött kan man vara, egentligen? Fick jobba över en halvtimme igårkväll och det är otroligt hur mycket en sketen halvtimme kan göra. I bilen på väg hem käkade jag chokladkex, hade ingen jacka på och ingen värme för att hålla mig vaken. Undrar om min arbetsgivare är medveten om att det är olagligt att köra uttröttad? Tur att jag inte brukar stöta på några poliskontroller på hemvägen. När jag körde genom Ystad fick jag ett plötsligt infall att leka fjortis och skruvade upp volymen till max. Jag tror att min gamla Ford från -94 faktiskt fick till ett rätt så schyst dunka-dunka men, jag lovar, så gör jag bara när jag är trötthets-påverkad och kör genom ett i princip helt dött Ystad. :D


Sorry. I don’t have any leeches on my speed dial. - Jacob Black





Dagens låt: Decode - Paramore (Official Twilight Soundtrack)

Gissa vem som är tillbaka?

Nu kan jag inte hålla mig längre. Det är, i princip, en vecka sedan jag senast skrev i bloggen, eftersom jag inte räknar det allra sista inlägget, då berättade jag ju bara att jag skulle låta bloggen vila ett tag. Jag har inte ens loggat in för att "kolla läget" utan det har varit total avhållsamhet och det har faktiskt känts bra! Men det verkar som om mina få läsare ändå har saknat mig och väntat på att bloggen skulle komma tillbaka för enligt statistiken så var det elva personer som hade varit inne på min blogg igår. Roligt!
Under veckan som gått så har det dykt upp tusen grejer att skriva om, bara för att jag har haft blogg-uppehåll givetvis! Och naturligtvis har det mesta redan hunnit försvinna ut ur mitt huvud så ni får väl hålla till godo med det lilla som faktiskt har stannat innanför pannbenet.

Jag har fått grym Twilight-längtan! Jag vill att DVD:n ska släppas nu. Nu, nu, nu! Orka vänta till den 29 april?! För att stilla mitt begär så läser jag om New Moon (min favoritbok i serien), hoppar över alla sidor om Edward och koncentrerar mig på delarna med Jacob. I run with wolves, ni vet! ;D
Självklart är jag även grymt sugen på filmen New Moon! Jacob spelas ju av skådespelaren Taylor Lautner och ett litet smakprov på hans åttapack (!!!!) kommer här;



Den som inte behöver en kastrull räcker upp en hand! Ett litet tips är att söka på "taylor lautner new moon" på youtube så får ni se hela videon där han flexar musklerna också. Yum!

Annars så är jag snart inne på min sista jobbvecka och det ska bli skönt att sluta! Jag sa till någon att det kommer kännas som att ta studenten igen när jag kör därifrån för sista gången och jag kommer inte sakna det ett endaste litet dugg. Jag misstänkte ju innan jag började där att jag skulle ångra det beslutet nästan direkt och visst blev det så! Det var ju kanske tur att det var jag själv som sa det och inte någon annan...

Nej, nu måste jag gå och äta lunch. Har nämligen ett stort hål i magen! Jag lämnar er med dagens låt as usual. Ciao!




Dagens låt: Never Think - Rob Pattinson (Twilight Official Soundtrack)

Indefinite hiatus.

Japp, bloggen är nerlagd på obestämd tid p g a den senaste månadens enorma mängd skräp-inlägg författade av mig. Beslutet fattades efter konsultation med en nära vän och kommer gälla ända tills att jag själv upphäver det. Påtryckningar från allmänheten kan komma att förlänga beslutet (alltså inte påverka det, f-ö-r-l-ä-n-g-a, så tänk på vad ni säger).
Innan jag avslutar tänkte jag bara tipsa er om en liten grej; gå och se Slumdog Millionaire! En av dom bästa filmerna jag har sett på flera år. Det finns inte ord nog för att beskriva den, bara SE DEN!

Ha ett bra liv.




P.S Fel låt vann ju Melodifestivalen. Vad fan hände med Alcazar?!?!? Och den internationella juryn totalfloppade ju, hur många poäng gav den till operabruttan egentligen?

Jag blev visst utmanad.

Regler: Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du? Malin

2. Ett ord på fyra bokstäver:  Mosa

3. Flicknamn: Miriam

4. Pojknamn:  Mikael

5. Yrke:  Mattant (^_^)

6. Färg: Marinblå

7. Klädesplagg: Mysbyxor

8. Mat: Mammas pizza

9. Sak i badrummet: Munskölj

10. Plats/stad:  Mariestad

11. En orsak att vara sen: Missat bussen/tåget/tunnelbanan

12. Något man skriker:  Men hallå!

13. Film: Mamma Mia!

14. Något man dricker: Morotsjuice

15. Band: McFly (easy!)

16. Djur: Murmeldjur

17. Gatunamn:  Malmövägen.

18. Bil: Mercedes

19. Sång: Made Up Stories


Jag utmanar:
Alla som vill. Palla.

Ja till Skånemejerier!

Som skåning känner jag mig ganska upprörd över att Coops ledning bestämt sig för att ta bort Skånemejeriers varor ur sitt sortiment och jag antar att det är fler än jag som känner så. Jag fick ett mejl av mamma häromdagen med en länk till en protestlista på nätet där man kan skriva på om man vill ha kvar Skånemejeriers produkter i affärerna, och det gäller inte bara på Coop. Varför ska Arla få monopol på den marknaden? Se hur det är med Systembolaget; svindyra grejer och tjugoårs-gräns! Skriv gärna på, alla! Länken hittar ni här.

Jag har gjort om här på bloggen som ni kanske har sett. Jag tyckte det var dags för ett lite mer vårigt stuk på färgerna, det är ju ändå mars nu!




Dagens låt: Tim McGraw - Taylor Swift

Helsingborg.

Jag hade förresten en underbart kul helg i Helsingborg! Jag, Karin och Maria hängde på Väla på lördagen och handlade lite grejer, hälsade på på Marias jobb och lite sånt där kul. Karin åkte iväg medan Maria och jag chillade med vitt vin och hamburgare. Bästa kombinationen, haha! Sen åkte vi vidare till Jacque och sjöng ABBA Singstar innan vi drog till Utposten. Nattamat, bussresa och sen i säng vid halv tre-tre. Ett helt lagom lördagsäventyr, med andra ord!
Söndagen bestod endast av chill framför tv:n med massa Scrubs och te innan jag tog tåget hem igen. Värd helg! :D

Det hände en massa grejer som jag tänkte flera gånger att det här måste jag skriva i bloggen! Synd att jag har glömt allt bara.





Dagens låt: Corrupted - McFly (For old time's sake!)

Arg.

Förra veckan trodde jag att mitt jobb förstörde mitt liv. Det är ingenting mot hur det förstör mitt liv nu. Imorse vaknade jag och kände mig kass. Jag åkte till AF som ett test för att se hur det var att vara uppe och röra på mig och jag kände direkt att det här funkar inte. Ringde och sjukade mig på jobb, talade in ett meddelande på en telefonsvarare och får lite senare ett argt samtal tillbaka. "Hur fan tror du att jag ska få in något folk idag? Morgonassistenten var också sjuk" och bla bla bla. Nu kanske jag måste åka och jobba, trots att jag mår dåligt, p g a att morgonassistent var sjuk. HALLÅ?! Hur jävla fel är inte det? Jag blir återigen straffad för att någon annan inte kommer. Fy vad jag längtar till den 31!!!

Grey's Anatomy.

Varenda gång jag ser detta program blir jag sugen. Jag blir så sjukt sugen på kaffe! Meredith, Christina, McDreamy och dom andra springer jämt, jämt, jämt runt med en kaffe i handen, dom slänger i sig kaffe på morgonen när dom stressar iväg till sjukhuset. Alltid detta kaffe.
För att jag inte ska krypa ur mitt skinn så måste jag dricka en kopp, innan jag börjar titta, så att koffeinbehovet är tillfredsställt. Annars måste jag pausa och sätta på kaffebryggaren så fort den första latte take away-en dycker upp i rutan. Jag lovar!

För övrigt är helgen fullbokad av trevligheter! Imorgon åker jag tåg till Helsingborg och mina favorit-tvillingar för lite skoj, stannar till söndag och sen lutar det åt SATC-maraton när jag kommer hem. Om jag kan slita mig från Grey's vill säga... På måndag blir det att stressa till AF och sen jobba. På tisdag är det så äntligen dags; Slumdog Millionaire med Marie! Har längtat efter den filmen. Och Marie såklart! ;D En fika på Espresso House står även på schemat den dagen. Kulkul!

Ha en trevlig helg!




Dagens låt: New Shoes - Paolo Nutini


&%¤?)!

Mitt jobb förstör mitt liv. Seriöst.

I <3 my car

Tänkte bara meddela att racerbilen klarade besiktningen trots några småskavanker. Ikväll blir det semlor, tjohej! :D

Lycka på flera plan

Idag har det varit en ganska händelselös dag. Som vanligt får jag aldrig tag på folk när jag ringer, det är alltid telefonsvarare hit och telefonsvarare dit. Men, jag åkte och hämtade mitt paket i Skivarp idag innehållandes Grey's Anatomy, Sex and the City och A Walk To Remember. Inga fler kvällar fulla av dålig tv, yay! SATC-boxen är underbar, jag får en varm känsla i magen varenda gång jag tittar på den...

På tal om tv, har ni sett 'Familjen Annorlunda' på tv4 någon gång? Igår så var det en hel del snack om hur föräldrarna får tid över för varandra trots att dom har så många barn. Ett av dom lite äldre barnen i den skånska fembarns-familjen i Staffanstorp sa då så här: "Pappa tycker om mamma. Och mamma tycker nog om honom med!" Vilken tur då! xD

Ikväll blir det Grey's-maraton!

Banken.

Jag hade ett ärende på banken i Skurup idag. Eftersom det har skett några bankrån där så är dörren "låst" och det brukar stå en säkerhetsvakt placerad vid ingången. Det har alltid varit olika vakter när jag varit där men alla har varit minst lika heta... Jag vet inte om det beror på uniformen eller vad det men jag har nästan blivit lite svag i knäna varje gång jag har passerat dom i entrén.
Problemet är ju att det inte är särskilt ofta som jag har bankärenden och banken är inte direkt ett ställe som man bara kan svänga förbi och titta runt lite på. Jag måste komma på fler ärenden så jag kan gå dit snart igen! Jag har funderat på att låtsas ha problem med dörren nästa gång, fast jag vet precis hur man ska göra för att ta sig in, så att vakten måste komma och hjälpa mig... Annars kanske jag borde gå dit och "hänga", förresten. Det skulle ju se lagom misstänkt ut och går jag dit tillräckligt många gånger kanske dom tar in mig för förhör... Grrr!





Dagens låt: Honey, Honey - ABBA

RSS 2.0