Och så lite flum på det.

Jag har sedan länge gett upp tanken om att kunna skriva i bloggen som jag gjorde back in the days. Ni vet; regelbundna inlägg med mer eller mindre vettigt innehåll åtminstone en tre-fyra gånger i veckan (oftast fler). Det finns ju flera anledningar, givetvis, till att det inte är så längre men ett av de större problemen är nog att jag alltid blir distraherad av något när jag är på väg att skriva ett inlägg. Jag har tappat räkningen på hur många gånger jag har haft ett ämne, eller en viss händelse, i huvudet som jag har velat ta upp men någonstans på vägen till denna skrivruta där jag nu befinner mig så har jag villat bort mig. När jag sedan lyckats göra mig kvitt vad det nu är som distraherar mig så har jag inte längre haft någon lust att skriva det där inlägget som jag har gått och funderat på.

Har spenderat timmar hängandes över kursböcker, anteckningar, skrivanvisningar och dylikt men kände att det började bli lite väl rörigt i huvudet nu och för att inte sabba för mig själv bestämde jag mig för att avsluta för dagen. Eventuellt tänkte jag fördjupa mig i Salamancadeklarationen om en halvtimme eller så men det är knappast troligt.
Det svåra med att plugga så här är att det känns som om man inte har fått någonting gjort. Man läser, läser, antecknar lite, läser, stryker över, markerar med färgglada lappar, läser lite till. Men det finns inget egentligt synligt resultat på det man har åstadkommit under dagens lopp. För mig är det ganska frustrerande (och kan vara väldigt stressande!). Jag vill ha något som jag kan stämpla "färdigt", om inte så i alla fall "halvfärdigt", och verkligen se att det är färdigt. För man kan ju ändå känna att man är färdig med all läsning och research, men hur ser man det? Hur kan man veta att man är färdig på riktigt? Jäklar, vad luddigt det blev men vad annat kan man vänta sig efter en pluggdag? Hoppas ni förstår vad jag menar!

Strax väntar tacomys med familjen, grymt gott ska det bli! Trevlig lördagkväll på er. :)




Dagens låt: The Resistance - Muse (Albumet står överst på önskelistan och kommer att införskaffas efter studiebidragets ankomst.)

We're breaking free.

Hejsan, hoppsan. Det var visst ett tag sen sist? Det blir visst så när man är för upptagen av livet men jag insåg just precis, när jag drog upp persiennerna i fönstret ut mot vägen, att det har blivit höst väldigt fort och att det faktiskt är höst på riktigt nu. Det är inte bara höst för att skolan har börjat, och då ska det vara höst enligt mig, eller för att semesterveckorna är slut. Nej, nu är det höst för att det är oktober, det regnar och stormar, man kan tända ljus på rummet utan att temperaturen stiger till 40 C, man måste ha tjock jacka på sig när man går ut, glasögonen immar igen när man kommer inomhus efter att ha varit ute en stund, solen har inte gått upp när man vaknar och har redan gått ner när man går och lägger sig, man kan börja läsa mörka, läskiga böcker och skapa rätt stämning (lite svårt med strålande solsken ute kanske..) osv. I could go on forever! Hösten är härlig och man har så många mysiga månader framför sig, halloween och julen är inte alltför långt borta heller.

Har redan varit uppe en timme eller två, trots att det är söndag. Ska alldeles strax sätta igång och baka kanelbullar parallellt med att läsa kursböcker. Har tusen andra saker att göra också som jag inte hann igår men det fixar sig. Upptäckte (nästan försent) att nyaste säsongen av Bondi Rescue maraton-visades och kastade mig framför tv:n och sen blev det inte mycket mer gjort igår. Höm.

Idag kommer det vara kaos i byn ett antal timmar medan det är barnmarknad i den gamla skolan. Svårframkomligt med bilar parkerade längs ena sidan av vägen (som redan är smal som den är), stora folkmassor och, antagligen, en och annan överkörd katt eller hare. Nu kanske jag överdriver lite, men inte så mycket.

Nu till baket! So long.




Dagens låt: Jag kommer inte på någon? Hade egentligen tänkt ta 'In The Summertime' av Thirsty Merc av livräddarskäl (yumyum!) men det kändes inte riktigt passande med tanke på innehållet i dagens inlägg, hahahaha. Så det får la va då.


RSS 2.0