I hope that you're folding stars.

Nu har jag börjat bearbeta skivhögen som Ian kom hem med igårkväll! Jag gav honom mitt presentkort i måndags så att han skulle kunna spendera det åt mig eftersom han har personalrabatt på HMV, vilket betyder att man kan få mer för pengarna! Jag gav honom också en lista på skivor jag ville ha och han lyckades fixa allihopa! Jag som hade skrivit några extra, ut ifall att han inte skulle hitta dem och bla bla (lite korkat att tänka så egentligen, på HMV finns varenda skiva som någonsin släppts, jag lovar!). Presentkortet var på £40 och han lyckades få ihop priset till £39.86. Haha! Snacka om snitsigt gjort.
Jag har, självklart, inlett med Biffy Clyro! Favoriten so far, förutom Who's got a match och Machines då, är nog As dust dances. Det är ju också ett extra plus att man kan urskilja Simon Neil's skotska dialekt allt emellanåt!

Det blir återigen en "flänga-fram-och-tillbaka-hit-och-dit-komma-hem-sent-på-natten" helg. Imorgon fredag spelar Those Dancing Days på barfly (vi som sade att vi aldrig mera skulle gå dit!) och på lördag är det Paramore/New Found Glory i Brixton. Ska försöka ta det lite lugnt på båda. Pallar inte köa på lördag så tänker komma dit precis när insläpp börjar och ställa mig lite längre bak så att jag inte hamnar mitt i smeten liksom. Ser inte fram emot det lika mycket som jag gjorde när jag först fick biljetterna men det ska ändå bli kul! Får kanske inte så många chanser till att se båda dem banden på samma kväll.

Sen har det även införskaffats biljetter till The Hives i april! Ser fram emot det också... Även om Hives är svenska. Vi får kanske försöka ta med en svensk flagga att vifta med? Neeej förresten det känns lite töntigt.
Har jag tur så får jag också se Elliot Minor en extra gång! Om allt går i lås så ska jag nog hälsa på Kat i Newcastle på påsklovet och hon har biljetter till deras spelning. Isåfall blir det Elliot Minor två gånger på en veckas tid, haha! En gång i norra England och en gång i södra.

Just det, imorgon så behöver jag inte köra barnen till skolan men jag måste ändå vara uppe för en ny kyl/frys anländer någon gång mellan 6.30 och 13.00. Men vi vet inte när, wiihuu. Och Theo är nog borta större delen av tiden eftersom hon måste lämna bilen på service i Kingston efter att ha lämnat barnen på skolan. Så det kan ju bli intressant...

Nu ska jag ta en dusch innan jag måste hämta dem små otygen från skolan!



Dagens låt: Who's Got A Match - Biffy Clyro (Fortfarande!)


I'm a fire and I'll burn, burn, burn tonight.

Oj, just precis körde det förbi en bil med värsta diskot pågående. Haha det lät verkligen jättemycket! Men det var inte därför jag bestämde mig för att sätta mig här och plåga er alla med ett långt, utdraget inlägg. Var ju ett tag sen sist så det får väl bli extra extra långt idag för att gottgöra er.

Ellie var sjuk större delen av förra veckan. Eller ja, "sjuk" ska jag kanske säga. Hon var nog sjuk på riktigt en dag och låtsades dem andra två dagarna. Det var (tyvärr!) inte jag som bestämde om hon skulle vara hemma eller inte så jag fick dras med henne tre dagar i rad. Kan säga att jag var på fruktansvärt dåligt humör när vi var inne på tredje dagen... Fick i allafall städningen gjord. När Josie är hemma kräver hon uppmärksamhet och sällskap hela tiden, det är snäppet värre än en frisk Ellie som låtsas ha ont i magen hela tiden.

Sen blev det äntligen helg! Var ensam hemma några timmar på fredagskvällen, det är alltid så härligt... Ensam hemma en fredagkväll är den bästa stunden på hela veckan (kanske med undantag för Hollyoaks på söndagmorgnar). Jag tittade i alla fall på Coronation street och åt glass!
Boots höll mig sällskap genom att springa runt och jaga en boll. Han irriterade mig mer än underhöll mig, kan jag säga. Så fort jag reste mig upp för att gå någonstans så avbröt han dock leken och följde efter mig. När jag sen skulle gå och lägga mig så följde han med upp på ovanvåningen och satt och väntade utanför badrummet. Sen rusade han före till mitt rum när jag kom ut. Jag gillar inte att ha han inne på mitt rum, vilket han säkert är medveten om, så han sprang säkert före med flit eftersom han visste att jag skulle stänga dörren i huvudet på honom. Jag var dock beredd på hans manöver så jag hann först och lyckades tränga undan honom med benet och sen stänga dörren. Moahaha.
Jag gick och lade mig, satte på iPoden och tog fram en tidning. Efter ett tag så hörde jag något ljud vid dörren. Det lät ungefär som det brukar göra när det är blåsigt och det blir lite vinddrag, fast lite starkare än så. Först brydde jag mig inte om det men det slutade inte och jag tyckte det var konstigt för det blåste ju inte mycket. Till slut kollade jag nere vid golvet och då ser jag Boots tass sticka fram under dörren! (Till saken hör också att golvet är ojämnt så det sluttar lite precis vid tröskeln och orsakar en ganska stor glipa). Jag vet inte vad han höll på med men han slutade inte så till slut tog jag närmsta tillhygge (det råkade vara min mobil) och smällde till tassen lite lätt. Sen blev det tyst och lugnt!
Det låter vääldigt elakt men det är så att Boots och jag kommer verkligen inte överens. Han är dum och ful så om jag måste ta till sådana saker så må det vara.

Lördagen blev en mindre katastrof men sällskapet var ju trevligt, som alltid, och det var väl det enda som var bra med den utekvällen. Kvällens soundtrack blev Let's Dance To Joy Division enbart för denna textrad, som verkligen stämde in på allt: "everything is going wrong, but we're so happy". Så det var det.
Josefine sov över hos mig och på söndagmorgonen satte vi klockan så vi skulle vakna i tid till Hollyoaks! Nördigt, jag vet. Josefine begav sig hemåt någon gång på eftermiddagen och sen gjorde jag inte särskilt mycket resten av dagen. Var fruktansvärt trött så jag gick och lade mig samtidigt som tjejerna på kvällen!
Nu orkar jag inte berätta mer om vad som hänt.

Tänkte avsluta med att lägga in en bild på veckans heting. (Jag höll på att skriva geting... Haha!) Josefine och jag grät när vi fick reda på att han är gift. Men ja, här har ni honom.

image4
Simon Neil, Biffy Clyro. <3

Nä, nu ska jag gå och förpesta en annan del av internetet. Puss och kram till alla hemma i Sverige!


Dagens låt: Who's Got A Match - Biffy Clyro


Rain clouds are gathering in numbers...

Helgen har varit lång, skitkul och tröööttsam. KoKo i fredags med Josefine var kulkul fast jag kom hem halv sex och insåg att jag var utelåst. Theo hade, av misstag, låst dörren inifrån så jag fick knacka på och väcka henne. Men hon blev inte sur, och inte jag heller, så det var lugnt.
Dock tror jag aldrig att jag har fått så mycket drinkar spillda över mig på en kväll, och det var inte ens lika mycket folk där som när vi var där förra gången och The Wombats hade spelat... Det värsta var väl när någon spillde typ halva sin öl över HELA mitt ena ben. USCH! Och så killen som kom och grabbade tag om min nacke och tyckte vi skulle dansa! Han kom nog inte ihåg det dagen efter, säger jag bara...

Igår så var jag och Josefine först på Burger king där vi satt länge och väl och analyserade allt från kvällen innan och sen gick vi på bio. Vi såg St Trinians som var ganska rolig faktiskt, trodde dock att den skulle vara mer "allvarlig" än vad den egentligen var. Det gjorde dock inget, den var väldigt underhållande i alla fall! Sen skiljdes vi åt och åkte hem var för sig.
När jag gick av bussen så hängde värsta chav-gänget vid järnvägsövergången. De skrek, fjöntade sig och höll på. För er som inte vet vad chavs är så är det Sveriges motsvarighet till fjortisar, fast tusen gånger värre. Man blir nästan rädd för dem, fast de är 14 år och patetiska småbarn som bara vill ha uppmärksamhet. Men det kändes lite olustigt att se ett gäng häromkring, har aldrig gjort det innan, och detta är ju ett bra område att bo i! Kan bara tänka mig hur det är i de värsta gangsterdelarna av London.


Nu har jag gjort dagens tredje kopp te. Om jag ska vara ärlig så vet jag inte varför, var inte direkt sugen. Men jag har kommit på att det är en ganska bra diet, bara dricka te. Idag har jag bara ätit frukost och sen druckit te resten av dagen, och jag har inte blivit hungrig än.

Inte för att jag går på någon diet egentligen, men om man känner för det så kan man ju prova min te-diet. Haha. Borde kanske ta patent på den? Fast det är säkert någon annan som redan kommit på den.

Nu ska jag återgå till min McFly-söndag!


Fredag imorgon!

Hejsan hoppsan!
Nejmen, vad är nu detta? Nytt blogginlägg? Oh yes.

Jag är på bra humör idag! Josie har visserligen varit hemma hela veckan. Var lite drygt att ha hand om henne hela måndagen och tisdagen, särskilt eftersom hon inte alls mådde bra då. Theo har dock varit hemma både igår och idag så jag har kunnat koncentrera mig på annat än Josie.
Men i alla fall, imorgon är det äntligen fredag och det betyder snart helg och utgång i Camden med Josselossan! Vi ska fira hennes 20-årsdag som inträffat tidigare denna vecka. Det blir nog KoKo och The Lionheart Brothers från Norge, haha. Kan ju bli intressant fast jag har ingen större koll på vad de spelar för musik och så...

Jag är så lättdistraherad haha. Josefine skickar sms hela tiden så det är inte så lätt att knepa ihop ett någorlunda intressant inlägg när man blir avbruten hela tiden! Jag får skälla på henne imorgon.

Har precis insett att det inte finns så mycket intressant att berätta... Jo, kanske att jag drömde två mardrömmar inatt? Den första involverade flygplan och Leonardo DiCaprio, sen vaknade jag runt fem och var jättetäppt i näsan. Jag tog nässpray, somnade om och drömde sedan, i ca en timme, en invecklad sak som involverade i stort sett alla släktingar, alla vänner och all familj jag har plus x antal ambulansmän och en mobiltelefon som vägrade låta mig ringa 112. Kuuul. Var nästan skönt att vakna sen fastän klockan bara var sju.

Imorgon blir det en lugn dag. Josie ska definitivt gå till skolan så det enda jag tänker göra imorgon är att städa vardagsrummet och sedan ligga på soffan och kolla på alla förra veckans avsnitt av Hollyoaks. Dvs. ifall inte Theo tagit bort dem som hon hotade med att göra eftersom det började bli ont om utrymme på SKY-boxen, haha.
 
Det händer ganska ofta intressanta saker när man är ute och kör bil i London. T ex i tisdagseftermiddag så var jag och Josie på väg till skolan för att hämta Ellie. När befann oss på vägen man kör på innan man svänger in på den gatan som leder till själva skolan så hamnade jag bakom en blå bil som körde jäääättelångsamt. Tro mig när jag säger att det är ovanligt att bilar kör för långsamt här, t o m gamla tanter bränner på med plattan i mattan.
I alla fall, jag blev lite irriterad eftersom det nästan hann bli bilkö bakom oss innan vi närmade oss gatan dit vi skulle svänga in. Naturligtvis skulle den blå bilen också svänga. SUCK. Den svängde, vi svängde och x antal bilar svängde in efter oss. Sen plötsligt saktar bilen ner ännu mer, stannar och sätter på vänsterblinkersen. Jaha, tänkte jag, vad ska han göra nu då? Det fanns liksom inga lediga parkeringsplatser just där. Då öppnar föraren dörren och sticker ut huvudet och överkroppen och börjar gestikulera aggressivt och tycker att jag är i vägen! Då ska han tydligen backa in på en uppfart längre ner på gatan som han redan kört förbi. Gatan som då är blockerad av mig och kanske tre andra bilar... PUCKO! Han kan ju inte börja backa och hålla på när det är bilar bakom honom. Han hade stannat mitt i gatan också så det var inte så lätt att köra förbi, särskilt eftersom det fanns parkerade bilar på båda sidor om gatan (tacka vet jag Sverige och datumzoner!).

Nej, nu ska jag nog ta och göra te och sedan kolla på Never Mind The Buzzcocks på Youtube. Har ju missat en del avsnitt. Oooh, det är ju Waterloo Road ikväll! Yay!

See ya!


Dagens låt: Chelsea Dagger - The Fratellis

I can hear the bells...

Så, nu ska vi bruka allvar med det här. Eller jag i alla fall, det är ju jag som skriver... Vet inte hur många som läser men om inte jag är seriös med att uppdatera så är det ju ingen som kommer läsa det jag skriver heller.


Veckan har varit ganska upptagen och tröttsam som det alltid är när man kommer tillbaka till vardagen efter ett lov. Man har tappat alla rutiner och allt sånt. Har varit helt slut på kvällarna... Har städat hela huset och tvättat högarna med tvätt jag hittade när jag kom hit. Jag insåg på måndagen (dagen efter jag kom tillbaka) att familjen nog inte rört ett finger vad det gäller städning och tvätt medan jag varit borta. Latmaskar. Jag förstår inte hur man kan låta sina barn bo i ett hus med damm överallt, det hade jag aldrig tolererat. Kanske tur att jag är tillbaka då så det blir lite ordning och reda här.


Var mycket trevligt att återse Josefine med! Vi tog en tur på stan i Kingston i torsdags. Medan vi satt och åt våra Subways på en bänk så kom det fram en kille från Amnesty. Han var ganska rolig och vi lärde honom att uttala "Karlskoga" och "Malin". Haha! Han fick kläm på det efter några försök, det lät faktiskt jättesvenskt! "Did I mention that I've got a Swedish dad?" As if, liksom! Sen skulle han naturligtvis försöka få oss att gå med i Amnesty men det ville vi inte så han gav upp efter ett tag och gick. 


Igårkväll så var jag ensam hemma. Theo var på någon Dart-tävling som hon blivit inbjuden till genom jobbet och barnen var hos Ian. Det bästa ljudet jag vet är när ytterdörren slår igen efter honom och barnen en fredagskväll när jag vet att jag kommer få vara ensam hemma, det är underbart! Huset blir tyst och lugnt och det är städat och snyggt överallt.
Men i alla fall. Jag bestämde mig för att kolla på Hem till gården och sen sätta på Hairspray. Josie fick den i julklapp, det tyckte jag var helt perfekt eftersom jag inte sett den än. Så bra den var! Jag gillar verkligen den perioden när filmen utspelar sig, slutet av 50-talet/början på 60-talet. Musiken och kläderna är helt fantastiska. Man blev erkligen glad av filmen och ville bara dansa med, synd att jag inte är så bra bara. Håller på att ladda ner införskaffa soundtracket. Tjejerna har det någonstans men jag kunde inte hitta det, annars hade jag kopierat deras. Jag hade velat se filmen igen, nu direkt, men får nöja mig med musiken.
Har dock kommit fram till att Zac Efron inte direkt är någon toppenskådespelare. Han har bara ett par ansiktsuttryck som han använder sig av. Fast han kan ju sjunga och dansa så det är väl det som väger upp hans prestation för de flesta, kan jag tänka.

Idag händer inget särskilt... Theo och jag skulle handla på Tesco men hon har råkat lämna sina betalkort med en kompis så det blir inget av det förrän senare. Ska gå en promenad om en stund, vädret är underbart! Blå himmel och i stort sett vindstilla. Vet inte hur varmt/kallt det är, finns ingen utomhustermometer i detta huset men skulle tro att det är lite kyligare idag än innan i veckan eftersom det inte är så molnigt.

Hoppas alla har det bra där hemma, jag tänker på er och saknar er! <3


Dagens låt: I Can Hear The Bells - Nikki Blonsky (Hairspray Soundtrack)


What were we talking about again..?

Nu har jag varit hemma i ett par veckor. Har inte känt för att skriva något så jag har helt enkelt skitit i det, ha. Men jag kommer nog komma igång igen i nästa vecka... Åker nämligen tillbaka till Englandet på söndag. Har lite blandade känslor inför det, men jag tror det blir bra när jag väl kommer dit. Och jag ser fram emot att träffa Josefine igen! Och fira hennes födelsedag... Det ska bli kul.

Jag har funderat på en sak... Jag känner mig väääldigt omtyckt av ALLA mina vänner här hemma i Sverige. Notera ironin. Jag vet inte exakt hur många julkort jag skickade ut, fler än tio i alla fall. Hur många skickade tillbaka? En. Och vem var det ifrån? Jo, från Josefine. Nu handlar det ju i och för sig bara om julkort, men det är ju en ganska trevlig gest tycker jag. Fast jag verkar vara ganska så ensam om att ha den åsikten...
Nu ska vi inte vara sådär negativa, en del vänner har visat att de faktiskt velat umgås i alla fall och det ska vi absolut inte förglömma! Så jag är tacksam för att inte alla har glömt bort mig i alla fall. <3

Nu ska vi se... Tappade precis lusten att fortsätta den här bloggen. Får väl ge mig på att skriva lite på den där ficen så att läsarna blir nöjda, haha. Sen så blir det nog till att försöka skära ner på mina Alex-klipp till EMA videon, hur nu det ska gå... Jag vill ha med allt! Det är för mycket Alex i webisoderna haha! Riz försöker hålla sin Ed-video runt fem minuter så jag tänkte försöka sikta på något liknande med min men för att klara av det så måste jag ta bort ca fyra minuter av klippen jag valt! Hjälp...
Nä, nu har jag lite att stå i.

Hej!
(Vad är det för grej? En del människor säger ju 'hej' innan dem lägger på luren t ex... Det låter ju lagom knasigt egentligen, om man tänker på det.)


Dagens låt: What about Christmas? - Elliot Minor

RSS 2.0